A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a kormány novemberre már 8 százalék alá, 7,9 százalékra szorította vissza az áremelkedés mértékét.

Orbánék bejelentették: Győzedelmeskedtek az infláció felett

Nagy Márton az adatok alapján kijelentette, hogy az infláció csökkentése jó ütemben halad, amely lényeges segítséget jelent a családok és a gazdaság számára egyaránt. A gazdaságfejlesztési miniszter megállapította, hogy a kormány két hónappal korábban teljesítette vállalását, és már októberre egy számjegyűre csökkentette az inflációt. A kormány itt azonban nem állt meg, így az infláció mértéke novemberben még tovább csökkent, az adatok még kedvezőbb képet mutatnak.

Az infláció éves mértéke novemberben tehát újabb 2 százalékponttal csökkent. Mindez azt jelenti, hogy a januári csúcspontjához képest már harmadára esett vissza az áremelkedés mértéke. Megállapítható, hogy novemberben az élelmiszerek inflációját is egy számjegyűre szorította vissza a kormány, az éves árváltozás 7,1 százalékot tett ki. Pozitív előrelépést jelent az is, hogy októberhez képest 3,6 százalékkal csökkent az üzemanyagok ára.

A kormány célzott intézkedései tehát hatékonyak. Az online árfigyelő és a kötelező akciózás is bizonyított, érdemben járultak hozzá az infláció csökkentéséhez. Az áremelkedés további leszorítása érdekében ezért a kormány arról döntött, hogy 2024 július elsejéig meghosszabbítja a kötelező akciózást.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mint a mesében. Eddig elég volt(?) 10 ezer forint egy bevásárlásra (tőkehús nélkül), ma már 15 ezer forint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Mint a mesében. Eddig elég volt(?) 10 ezer forint egy bevásárlásra (tőkehús nélkül), ma már 15 ezer forint.
exmelós
Miért van az ,hogy nem hiszek ezeknek a mocskoknak?Azért mert hazudnak a nap 24 órájában.A szijjártó csicska megfelelően teszi a dolgát,Úgy számol ahogy megrendelik.
sokanvagyunk
Az orbáni inflációt a KSH hathatós segítségével...
balos
Hát biztos a szotyira értette a ksh az inflációs adatot!A kenyér csak drágul persze abból 1kilót veszünk 1 hónapra!Hogy szakadna bele minden fideSSes a putyin-kim és többi keleti despota seggibe!Csak hogy érezzék a törődést!
atekko
A-verzió: "Orbánék bejelentették: Győzedelmeskedtek az infláció felett."
B-verzió: "Bejelentették: Győzedelmeskedtek a KSH felett."
jáger laszló
Hát lehet kételkedni,mert a manipuláció nem kizárt!!
Előbb utóbb minden kiderül!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yeromos
És ehhez semmi más nem kellet csak le kellett váltani a KSH szakembereit.
Péter2
Propaganda az egész , épp a szomszéd mondja , hogy a boltokban és egyéb szolgáltatásnál sem volt csökkenés , és a pénz vásárló értéke sem nőtt ! Nem is ment 10 százalék alá az infláció? - A kormánypropagandát segítette a KSH módszertanváltása nepszava.hu/3217719_inflacio-ksh-modszertan-kormanypropaganda
Pági
Na, ezért került Marci az élre! Azt mondja, amit a vezér hallani akar. Hogy valós e, az nem számít.
Sziszifusz
@Philip Marlowe: 10:24

" Békét és nyugalmat mindenkinek !"
... de jó is lenne .

Amíg Orbán van hatalmon és az ország megmentőjének szerepét játssza, addig ebben nem reménykedhetünk.
Ugyanis a vélt vagy valós ellenségek elleni harc propagandája biztosítja, a lakosság nagy részének félelemben tartását .
Péter2
@exmelós: Nem csak te nem hiszel bennünk , hanem sokan meg sok hozzá értő , és benne dolgozott szakember , pl piacesprofit.hu/cikkek/gazdasag/ujabb-szereplo-szallt-be-a-ksh-inflacios-adatainak-megkerdojelezesebe.html Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe , -------- Ez a fidesz a sikert sikerre halmozó , mindenbe , csak az a helyzet , hogy ezt senki nem látja, érzi a saját költségvetésén az ember , viszont van egy sötét buta réteg, akik egy bemondásra elhiszik , még a semmit is bizonyítani akarják , ritka bolond ez a magyar nép fideszes része . Amúgy a magas orbáni infláció hatalmas anyagi károkat okozott az országnak és a magyar lakosságnak , és a mai napig, minden másodpercben !
Sakk Matt
Az utczai harczos nindzsa-pávatáncos hajlítja a valóságot.
Cherry
Aljas csalók, csak a radirgumitok jól dolgozik,13 éve csak sunyitás, hazugságok, csalások,,, undoritó banda,,,,Ezt csak az agyhalott hivek hiszik el !!
namihami
Lesz ebből még defláció is---""megláthassa bárki, ki kiváncsi""---amihez elég, ha a KSH új vezetése ért a szóból! Hiszen a Kmalac elégszer kiadja a verdiktet!
És akkor a nagyságát folyamatosan növelő átlagbérről még szó se esett!
""De megálljunk már, Hiszen itt a Kánaán""
Másol
fényezik a hazugságot a ner hülyéknek
Nessy
Némi számítási metodika változtatás, és hüp,hüp,hüp barba trükk, már is volt infláció, nincs infláció!
namihami
És az inflációval kapcsolatos eredményeink olyan fényesek, hogy azokat már csak az igazolhatja, hogy a magyar gazdaság sikerei csak dollárral mérhetők és illusztrálhatók!
Yoda69
Ezzel szemben az infláció 12%.
Lemernem fogadni hogy a fideSS mar boritekolta a 6,9%-os inflaciot ev vegere :)
Csak hogy ne kelljen a nyugdijakat emelni a valos inflacio mertekeben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.