Új oltási program indul hazánkban, az Orbán-kormány 800.000 adag Moderna vakcinát vásárol.

Újra durvul a COVID, rengeteg vakcinát rendelt az állam

Fotó: MTI/Varga György

Az omikron variánsra frissített oltóanyag a közbeszerzési eljárás befejeződésével válik elérhetővé a lakosság számára. Mintegy 700-800 ezer adag, az új omikron variánsokra frissített Moderna oltóanyagot vásárolt az Orbán-kormány. Az oltóanyag a közbeszerzési eljárás befejeződésével válik elérhetővé a lakosság számára. A vakcinát elsősorban azoknak ajánlják, akik a térítésmentes influenza-elleni oltásokra jogosultak

közölte a Népszava érdeklődésére Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság konferenciáján.

Pintér Sándor belügyminiszter nemrégiben vázolta az új oltási program részleteit: Moderna vakcinával frissíthetik a közeljövőben a lakosság védelmét, mivel annak az ár-érték aránya tűnik a legjobbnak, és a hatásossága is kiemelkedő.

A Népszava megkérdezte Takács Péter államtitkárt, hogy miért a Modernára esett a választás, hiszen korábban a Pfizer oltóanyaga volt leginkább elérhető az mRNS vakcinák közül. Azt válaszolta, hogy a Moderna gyártója adta a legkedvezőbb árat, a Pfizer nem is adott ajánlatot.

Közben kiderült, hogy a Pfizer és a BioNTech pert indított a magyar állam ellen, mivel Magyarország 2022 novemberében az ukrajnai konfliktusra hivatkozva visszautasította a 2021-ben uniós keretszerződésben megrendelt hárommillió COVID-19 vakcina átvételét és kifizetését.

Forrás: Népszava.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A megrendelt Pfizert nem veszik át, nem fizetik ki, de hazudnak róla, azt állítják, kötelező volt megrendelni, pedig ilyet az EU nem is írt elő.
Viszont kell nekik a Moderna, erről is várjuk a hazudozást. Na és ki állapította meg, hogy a Moderna ár-érték aránya tűnik a legjobbnak, és "a hatásossága is kiemelkedő", mikor a Pfizer nem is adott árajánlatot? Miért is adott volna? Előbb a korábbi rendelést kéne átvenni (és persze kifizetni). Ami 3 millió vakcina, de hát ez egy előrelátó, gondoskodó állam.
Vagy inkább a lakosság rovására nyerészkedő, meg úgy általában hazudozó és csaló?
simmering73
A Pfizer nem adott ajánlatot, mert aki nem fizet a boltban, azt legközelebb nem szolgálják ki. Jelenleg perli a magyar államot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.