A vasárnap indult Volán-sztrájk közel 23 ezer járatot érint.

Elindult a Volán dolgozók sztrájkja, két napos káosz országszerte

23 ezer járat maradhat ki. Forrás: Pixabay

A Volánbusz indokolatlannak tartja a szakszervezet által vasárnapra és hétfőre tervezett munkabeszüntetést. Országszerte közel 23 ezer járat maradhat el a cég becslése szerint, két nap alatt – írja a Pénzcentrum. A munkabeszüntetés a budapesti „kék” buszokon is zavart okozhat az elővárosi vonalakon – figyelmeztet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A ma kezdődő Volán-sztrájk során

· ma a járatok 80 százaléka közlekedik,

· hétfőn pedig csak a fele.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 25 százalékos béremelést követel, amit Lázár János közlekedési miniszter irreálisnak talál. Szerinte ekkora béremelést sem az állami, sem a magánszektorban nem lehet végrehajtani.

A Volánbusz a honlapján közölte, hogy a munkabeszüntetés idején is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok számára, az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően. A cég honlapján megyei bontásban is közzétette, hogy december 10-én (vasárnap) mely járatok nem közlekednek a sztrájk idején.

Forrás: Pénzcentrum
Fotó: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
'" Szakszervezet 25 százalékos béremelést követel, amit Lázár János közlekedési miniszter irreálisnak talál. " De mikor a saját fizetésük több százezer forinttal emelkedett akkor nem járt a szája , hogy irreális . Milyen egy sunyi szarháziak !
Másol
a miniszteri fizetések nem is rég 33% emelkedtek ugye,meg megy a harácsolás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.