Az egészségügy befektetés a magyar emberekbe, vagyis az országba, tehát befektetés a jövőbe, "minden egyes fillér megtérül" – jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke pénteken Szolnokon.

"Orbán tönkretette", de már van jelentkező, aki megjavítaná az egészségügyet
Fotó: MTI/Balázs Attila

Dobrev Klára az árnyékkormány egészségüggyel foglalkozó programbemutató rendezvényén azt mondta, hogy az "Orbán-kormány tönkretette a közös államunkat", kormányváltásra, szociáldemokrata fordulatra van szükség. Egy erős államot kell újraépíteni, egy olyan államot, amely képes vigyázni a polgárokra, mert ez a dolga egy államnak – hangoztatta.

Beszélt arról, hogy Magyarországon kórházi fertőzésben többen halnak meg, mint autóbalesetben. Jól képzett takarítókra és jó minőségű tisztítószerekre van szükség, és ezt 2023-ban, "Semmelweis Ignác hazájában" le kell írni – mondta.

Állítása szerint a Fidesz-kormány megoldása minden, egészségügyet érintő problémára az, hogy "nincs, nem beszélünk róla, nem lehet interjút készíteni kórházigazgatókkal vagy orvosokkal, nem lehet fényképeket készíteni kórházban vagy egészségügyi intézményben". A másik megoldás, hogy "kirúgnak" – jelentette ki, hozzátéve: csaknem huszonöt kórházigazgatót bocsátottak el, mert betöltötték a hatvanötödik életévüket.

Dobrev Klára azt mondta: egy szociáldemokrata kormány először is emeli az egészségügyre költött pénz mennyiségét. Az egészséges életmódot lehetővé kell tenni az embereknek, az állam feladata ezt biztosítani – fűzte hozzá.

A szociáldemokrata kormány másik alapvetése, hogy egyforma minőségű egészségügyi szolgáltatás legyen az ország minden területén. Az árnyékkormányfő arról is beszélt, hogy az egészségügyi szolgáltatás, a gyógyító megelőző szolgáltatás nyújtása a magyar állampolgárok számára a magyar állam feladata. Állami egészségügy kell, valamint hogy az állam tudja mindenkinek biztosítani a szolgáltatást, nem a magáncégek – emelte ki.

Továbbá egészségügyi minisztériumra és egészségügyhöz értő miniszterekre van szükség, ez a következő programja az árnyékkormánynak – sorolta.

Szociáldemokrata fordulat esetére Dobrev Klára azt ígérte, azon fog dolgozni, hogy jobb legyen az egészségügy, az oktatás, magasabbak legyenek a bérek, a nyugdíjak.

Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter azt mondta: az árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után a nyilvánosság bevonásával, az önkormányzatokkal együttműködve, egy önálló egészségügyi minisztérium felállításával újrafogalmazza az egészségügyi ágazat területén az állami szerepvállalást.

Megállítják a tömeges pályaelhagyást az egészségügyben, a kormányváltás után a lehető legrövidebb időn belül többletforrásokat irányítanak a szektorba, valamint 50 százalékos béremelést ígérnek a szakdolgozóknak és a nem egészségügyi végzettségű, de az ágazatban dolgozó szakembereknek – hangoztatta.

Az esemény elején Györfi Mihály, Szolnok egyik alpolgármestere "történelmi bűnnek" nevezte, hogy Rudner Ervint, a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet vezetőjét is elbocsátották.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Milyen igaza van, csak ez nem fér bele a virtuális tudatú emberek agyába...
Ugye Maccska és Nagy Marha?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ezzel az egészségüggyel (is), legyen az bármelyik nemorbáni társaság, tegyen amit akar, csak jobb lesz, mint jelenleg! Ez már azon a szinten van, ahonnan ellenzéki kézben!!!, csak felfelé lehet útja!
Dr. Proktor
Milyen igaza van, csak ez nem fér bele a virtuális tudatú emberek agyába...
Ugye Maccska és Nagy Marha?
jáger laszló
Hát 1 önálló EÜ minisztérium, igencsak L kéne MO-on!!!
Nem a Pintér -féle tákolmány!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
Ennek a nőszemélynek olyan vastag páncélozott a pofalemeze hogy az aknavető sem tudná leégetni...hogy a picsába lehet másra fogni a korgázi ágyak megfelezését, a javításként előadott széfeket, a vizitdíjat a korházbezárásokat amikor mindezeket ők hajtották végre hol ilyen hol olyan pártnéven.
Menőmanó
@Őrnagy: Most is fizetni kell, de nem 300-at, hanem 30 ezret, ha nem akarsz megdögleni mire az állami várólistán 6-8, vagy még több hónap után rád kerül a sor.
Clavigo
@Csizmás Kond: @Őrnagy: Úgy nézem,,ti hülyék vagytok.
Nessy
@Menőmanó: A 30 ezerhez tegyél még egy nullát. És ez csak egy kisebb vizsgálat sorozat, vagy beavatkozás! Kehet, hogy az itt háborgó @Őrnagy: @Csizmás Kond: olyan helyzetbe vannak, hogy nem probléma a több szár forint kifizetése számukra, csak a 300 forint haladná meg az anyagi lehetőségeiket! Sajnos a dilettáns "átalakítóknak fogalmuk sincs róla, hogy az egészségügy egy rendszer. Ha egy részét "átalakítják", nem ismerve annak hatását a többi részre, szép lassan tönkreteszik még azt is, ami eddig működött! Évek óta egyre kevesebb pénz jut az egészségügyre, infláció követés csak bizonyos cégeknél van,itt már régen nincs!"
ómió
Ó, igen! Dobrev efftársnő! Hány kórházat is csukatna be!? Uszkve hetvenet!?
NKF
Aki ezt megeszi sürgősen vizsgáltassa ki magát! Én még emlékszem valami Horváth nevezetű
miniszter asszonyra a minősítéstől eltekintek. A mostani árnyékszék egészségügyi jelölt
miniszter,hagyjuk!
Csizmás Kond
@Horizont: ha fizetnél háromszázat gondolod hogy most rövidebb lenne a várólista ?
...amúgy várólista...mindenki erről hadovál de egyik sem gondol bele hogy amiként alakult így.
Az az orvos aki állami egységben szolgál a fizetése érdekében meg van határozva hogy hány percet kell foglalkozzon egy beteggel. Namármost az ha kb úgy 30 perc akkor az ő öt órás programjába, mert a többi valami adminisztratív akármi, úgy kb nyolc beteg fér bele mert ugye bele kell számítani a késését, hogy közben elhívják na meg a kávé a cigi és mivel hiába is vizsgálna meg többet mert a fizetése nem változna ezért nem is teszi...és plusz még ott van a kéz kezet mos lehetőség ahol ezzel a megoldással egymás kezére játszva más kollégákkal akiknek magánrendelőjük van, persze neki is van, így egymást éltetik...és a beteg vár persze ma egyre inkább több az olyan beteg aki csak azért megy orvoshoz mert nincs egyéb dolga...és ezért mindenki azt szidja akire haragszik, holott egy törvényesen meghatározott munkaprogramot használnak ki az orvosok a saját érdekeik szerint.
Csizmás Kond
@Clavigo: ...persze hogy hülyék vagyunk hogy ilyen ütődöttalakokkal állunk le vitázni...mert itt te vagy einstejn és a többi hozzádhasonló a prófétáid...
Csizmás Kond
@Őrnagy: Én is járok orvoshoz, és tudom hogy amit megtehetnek ugyanúgy megteszik mint bárki más a saját reszortjában de ők is kihasználják az ami nekik jár.
Clavigo
@Csizmás Kond: DDDDDXDXDXX.. Vazzze,,te butább vagy mint az " őrmi " .. Dddxddxxxd...
Csizmás Kond
@Clavigo: ...megerősítettem de úgy látszik nálad még nem esett le a tantusz...vagy csak a bénaságod miatt nem tudod kicserélni a cetlit amit elődbe nyomtak és ugyanazt ismételgeted
csak úgy....
németországban egy rákos paciens 10-15 napon belül már kezelésre jár, miközben magyarországon 10- 15 hónapot várakozik,mire egyáltalán valaki megállapítja nála ,hogy rákos!
- természetesen akkorra már minden késö!
ti fidesz seggnyalók, ti ritka buta halálraítéltek vagytok!
Csizmás Kond
@Horizont: Az ilyen rendszerek meghatározásakor mindig kikérik az illető intézmény képviseletét akik az ott dolgozók érdekei szerint adnak javaslatot...szóval ez olyan mintha pl a te munkahelyeden azt mondanák, hogy ezután sokkaltöbbet kell teljesíts mert nagy az igény a munkádra...akkor volt az egész elcseszve amikor a párhuzamos magánorvosi praxist bevezették és nem szabtak határt hogy ki mit szabad elvégezzen, és azt sem szabadott volna megengedni, hogy ugyanaz a személy mindkét helyen rendelőt tartson fel.
A rendbetétel...hát az kemény dió...és "demokratikusan " el sem lehet kezdeni, mert maga az ember az aki ismét sikítani kezdene, épp az aki ma azért sikít hogy csináljanak valamit.
csak úgy....
@Horizont: én yazo64 ,volt komment társunk esetéböl indulok ki ,aki nekem privátban elmesélte az ö "élményeit"..., még 60 sem volt mikor meghalt!
hónapkig várt mire kiderült,hogy rákos! kezelést is kapott, - sajnos a szövödményeknek nem néztek utánna,ill. túl késön ami végzetes hiba volt!
gratulálok férjednek és jó egészséget, én 23 éve estem át ezen a rohadt nyavaján, tudom miröl beszélek!
csak úgy....
@Horizont: nem általánosítok, pld. a volt iskolatársami közül a 29 es létszámú osztályból 7 en maradtunk, a többiek 55-65 éves koruk között ,viszonylag fiatalon elpatkoltak!
Nessy
Minden tiszteletem Takácsé, de a medikus évei alatt kötelező gyakorlatot kivéve beteget csak a kórház udvaron látott kórház igazgató korában. Ő politikus a kezdetektől fogva! Komárominak azért több ismerete van a betegellátás különböző lépcsőfokairól! Úgy mellékesen a szakmai egyeztetés manapság nem divat! Minisztereink, államtitkáraink mindenhez jobban értenek, mint akik ott dolgoznak!
Lepényleső
Talán van valaki közöttünk bárki is beszélő viszonyban a jó Istennel,bár ezek
szemrebbenés nélkül őt is kikezdenék,- ahogy szokták; keresztényi szeretettel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.