Somogyban már a fideszeseket is kikezdte a NER, most a város egykori jobboldali vezetői próbálják meg lenyomni a jelenlegi kormánypárti vezetést – írja a SzMo.

Egykori vezető fideszesek is az ellenzéki mögé állnak mert, annyira vállalhatatlan nekik a kormánypárti vezetés

Egykor fideszesként vágott bele a politikába, sikerrel indult a polgármesteri címért, országgyűlési képviselő lett, majd maradt városvezető, most pedig beáll az ellenzéki összefogásba Karvalics Ottó, Barcs volt polgármestere, aki szerint nagyon rossz irányba mennek a dolgok a Somogy megyei településen.

Fotója már meg is jelent a helyi ellenzéki összefogás jelöltjeit bemutató képek között. Hivatalosan két civil egyesület fogott össze, valójában helyi ellenzékiek kötöttek szövetséget a helyhatósági voksolásra

– írja a Népszava.

Az ellenzéki összefogás tagja lett Racsek József, volt fideszes alpolgármester, majd a járási kormányhivatal vezetője is. Őt a lap forrásai „ősfideszesként” írták le, míg Karvalics a 90-es években volt a Fidesz és az SZDSZ közös, majd az MSZP jelöltje is, mire a 2000-es években betagozódott a jelenlegi kormánypártba.

Racsek József most azt mondja:

Soha ilyen rossz állapotban nem volt a város. Lassan eljutunk oda, hogy az ember már szégyelli, hogy valaha köze volt a település vezetéséhez.

Ha lett volna összefogás 2019-ben, a nyolc körzetből úgy hatban nyerhetett volna az ellenzék, így viszont szétforgácsolódtak a kormánypártokkal elégedetlenek voksai mondta el a Népszavának Horváth József önkormányzati képviselő.

Racsek József pedig úgy fogalmaz:

Nem én változtam, nem léptem ki sehonnan, még a Fidesz-párttagkönyvem is megvan, igaz, az elmúlt időszakban történtek miatt már kevésbé tartom olyan becsben, mint korábban…

Forrás: SzMo

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
A lényeg : " Karvalics Ottó, Barcs volt polgármestere, aki szerint nagyon rossz irányba mennek a dolgok a Somogy megyei településen. " Tehát a párt elé helyezte a település sorsát érdekét , mivel ő a legközelebbről látja , érzi , tapasztalja , hallja az emberektől , hogy valami nagyon nem jó , vannak még olyan emberek akik nem feltétlen a rezsimet szolgálják bekötött szemmel , hanem önálló gondolataikkal a lakosság javát szolgálják , tehát autokrata szemellenzős konzervatívból, liberálisak lettek , szabad gondolataik vannak , pedig a felvilágosodással elég sokat késtek, mert azt a sötét , tudatlan inkvizíciós középkor rendszerének a felvilágosodás vetett véget .
FLETÓ
@KisTehen: Trafikosok voltak fideszes korukban, ma meg lilák! Tüzép-et csinált az egyik, persze előtte nagy senki volt, ma lila - most megint egy senki!
human
@KisTehen: Olvasd el mégegyszer a cikket. A fidesz változott és nem ő. A fidesz árulta el az eredeti értékeit. 2008-ban Orbán még óvva intett a keleti elnyomástól ma már a volt KGB vezér Putyint, a komcsi Kínát és a muszlim Erdogánt élteti. Orbán hazaáruló lett a csatlósaival együtt.
human
@KisTehen: Ukrajna kevésbé európai ország mint Oroszország vagy Törökország vagy Kína? És te ezt el is hiszed vagy csak abban reménykedsz, hogy át tudsz verni valakit ezzel a szöveggel?
balos
@NKF: Az itt még megjelenő fideSSes racsnizók nyugodjanak le,mert jövőre is vígan szophatják a muszka-török-kinai tengely fütykősét!Senki nem irigyli el tőlük,mert ahhoz már a nemzethy maffia szintje kéne,meg a kultúr-hájuk követése!Lásd a kolostor disznót!Olyan hájat növesztett,hogy abban még a robbanó golyó is eltéved!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.