Már csak néhány nap, és még tovább súlyosbodik a munkaerőprobléma az egészségügyben, mert 2024 januárjától megszűnik a bérfoglalkoztatás lehetősége, az egészségügyi intézmények kizárólag főállású dolgozókkal működhetnek – írja a Portfólió.

Újabb pofont kap a tragikus helyzetben lévő magyar egészségügy
Kép: Pixabay

Becslések szerint eddig a szakápolói, műtős állások 10-15 százalékát bérnővérekkel töltötték be, döntően a fővárosban. Az intézkedést így a betegek, hozzátartozók a bőrükön érzik majd meg, az egészségügyiek pedig, akik eddig bérnővérként, bérműtősként egészítették ki a fizetésüket, a pénztárcájukon.

Az egészségügyi szakdolgozóhiány évről évre súlyosabb, és bár egész Európában komoly gond, Magyarországon az átlagnál is rosszabb a helyzet.

- jelenti ki a lap.

A cikk szerint az egészségügyi intézmények januártól nem alkalmazhatnak munkaerőközvetítő cégeken keresztül orvosokat, nővéreket, kizárólag az egészségügyi szolgálati jogviszony keretében foglalkoztathatók egészségügyiek, vagy önkéntes segítők dolgozhatnak a kórházakban.

Bár orvosok is vállaltak eddig munkát így, a változtatás leginkább az egészségügyi szakdolgozói területen és alapvetően a fővárosban jelent komoly érvágást, ahol a szakápolói, műtős állások 10-15 százalékát bérnővérekkel töltötték be mostanáig becslések szerint.

- írják.

Forrás: Portfolio

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszék szándékosan teszik tönkre az egészségügyet! -vajon mi lehet ezzel a céljuk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
fideszék szándékosan teszik tönkre az egészségügyet! -vajon mi lehet ezzel a céljuk?
nejlontacskó
@csak úgy...: csak fel kellene göngyölíteni, a Magyarországon működő magánkórházak érdekszféráját, máris tiszta lenne a kép!
human
@csak úgy...: Gondolom költői a kérdés. Bevásárolták magukat a magán egészségügybe. Akinek kis pénze van rá az oda megy, ha a közgyógyban túl hosszú a várólista, vagy nincs megbízható orvos.
És ez az eljas az egészben. Orbán tudja, hogy az emberek bármit megadnak azért, hogy egészségesen vagy pusztán csak éljenek nem elítélhető módon. Közvetve bele zsarolja a fizetőképes embereket a fizetős egészségügybe. Undorító.
Nessy
@csak úgy...: Az elit, akinek van pénze, kap kezelést, ellátást, van esélye a gyógyulásra. A csórók, öregek meg had pusztuljanak, csak pénzbe kerülnek az államnak, népgazdasági haszon nélkül!
Cherry
Dögöljön a férgese ill az öregek,, betegek, ez a célja a zsiros cigánynak,, de ö fog elöbb elpatkolni a szép privát klinikán ,,,,
Nessy
@human: De az eutanázia ellen szem forgatva Istenre, törvényre hivatkozva tiltakoznak! Lex Megdöglesz!
human
@Nessy: Ellentmondással tele van Orbánék politikája. A rendőrség is a kihallgatásokon is mindig az ellentmondásokat keresik a sztoriban, mert abból lehet tudni, hogy őszinte-e a delikvens.
namihami
@csak úgy...: 22.41: Mivel EU-s pénz nincs, viszont a héjákat etetni kell, ezért a 133 képviselővel nemadó jellegűvé szavaztatott TB kassza lett a kifizetőhely, ahova szabad a bejárás!
Tisztában vannak azzal, hogy ha nincs pénz, akkor a még mai hívek fogják őket elárulni és a torkukat elharapni! A kishalat hiába dobják oda koncnak, mert az lesz a kezdet, amelyik a saját menekülése érdekében őket dobja fel legelőször!
Nessy
@namihami: Orbán és a hívei elveszették a kapcsolatukat a realissal.Mérhetetlen gőgjükben és cinizmusukban már képtelenek felfogni, hogy mire felocsúdnak nem lesz ország, amit kormányozni kellene csak mérhetetlen adósság,magán vagyonok, és kínai gyárak, egyházi birtokok!
percsi
Már kiherélték az egészségügyet, abból egy forintot sem tudnak kivenni, csak berakni lehetne.
Aki beteg, haljon meg, felelősöket nem keresgélnek! Ezt nevezzük népírásnak!

Az EU csalás elleni hivatala büntető eljárást kezdeményezett 9 milliárd forint uniós támogatás ügyében. Szabálytalanul kifizetett összegek!
-Nahát, hogy mik vannak, szinte hihetetlen, ezért görcsölnek már hónapok óta!-

Az OLAF a legfőbb ügyészségnek továbbította, büntetőjogi felelősség megállapítása érdekében.
Maróth Gáspár, Vitya egykori tanácsadója is részt vett az üzletben:
- néhány csomagoló cég, akik a nyugati orvosi eszközöket átcsomagolták, majd tettek rá egy-két-háromszoros árcédulát, dupla áron adták a CT-és röntgenkészülékeket magyar kórháznak.

Ha egy kicsit nyomoznak, egyből megvan hová tűnt a korházak pénze! Így kellene minden fillérrel tenni!
fuggetlennemzet.hu/reszletek.php?id=67653
fideszes gyökér
Ostoba tehenek az orvosok, a nemmagyar takarítók "elvégzik" az OKJ tanfolyamot ápolóságból,
felveszik őket és kétszer annyiért támasztják a falat.

Nemmagyarok, hanem az a másik népség.
A magyarok nem olyan életképesek, hogy ezt megcsinálják.
A magyar képtelen erre.

Tapasztalatból mondom, és nem náciságból.
nejlontacskó
@KisTehen: másodállás volt, a bérlés te szerencsétlen!
Ennyire hülye vagy, hogy azt sem érted, amit olvasol?
" hozzátartozók a bőrükön érzik majd meg, az egészségügyiek pedig, akik eddig bérnővérként, bérműtősként egészítették ki a fizetésüket, a pénztárcájukon. "
Mit mond ez neked?
izéke
De azért remélem,hogy a nemátalakító műtétek nem maradnak el?! Mekkora is rá a várólista? Olyan hosszú sorokban állnak a műtétre váró óvodások,mint az ételre várók a Krisnásoknál?
kereső
Elolvastam a cikket. Nem az "egészségügy" kap újabb pofont- hanem a betegek. Orbán rasszista- gyűlöli a magyarokat, ezért tesz meg mindent , hogy növelje a halálozást. A magyar egészségügy= a magyar Taigetosz, a népirtás egyik eszköze lett orbán viktor keze által.
lusta
Megtehetik? Hát meg is teszik. Mekkora felháborodás volt és néha még most is emlegetik a 300 forintos vizitdíjat.
kereső
Péterfy-Novák Éva:
Elfáradtam. Nem csak az ünnepek miatt, úgy összességében érzem azt, hogy elfáradtam. Persze, mondhatja a nyájas olvasó, mindenki elfárad év végére, minek ebből ügyet csinálni, minek erről írni.
De mégis muszáj.
Elnézést érte előre is, ha nem az tűnik ki ebből a pár sorból, hogy milyen csillogóan, lélegzetelállítóan csodás minden, milyen csillogóan, lélegzetelállítóan csodás a karácsony, a kert, a falu, a kerület, a város, a megye, az ország.
Rendben vannak az utak, az iskolák, az egészségügy, a gazdaság, a külügy, a kormány, és legfőképpen a legnagyobb rendben van nemzetünk megmentője, aki majdhogynem a Jóisten által kiválasztott vezető.
A fenti sorok igazságtartalma természetesen majdnem nulla.
Rohad az ország, rohadnak az utak, az oktatás, az egészségügy, az ország, a gazdaság, a diplomácia, ostoba és önhitt a külügy, a gazdaság egyenlő néhány kiválasztott összelopott ezermilliádjaival, a kormány egyértelműen nacionalista irányba húz, és veszélyes játékot játszik kilenc és fél millió ember nevében. Nemzetünk megmentője pedig, aki a hívei szerint kiválasztott, valójában egy sértett, bosszúálló szörnyeteg, aki nemhogy nem kiválasztott, hanem leginkább Isten egyik legnagyobb szégyene.
És elfáradtunk. Elfáradtunk jelezni, hogy mennyire rossz az irány, elfáradtunk odamenni a nemzeti elé és követelni az újabb, független szakértők által végzett vizsgálatot, elfáradtunk jelezni, hogy nem akarunk orosz gyarmat lenni újra, elfáradtunk jelezni, hogy az állami média nem a fideszé, hanem mindenkié, elfáradtunk jelezni, hogy az utak állapota borzalmas és veszélyes, elfáradtunk jelezni, hogy nincs elég orvos, elfáradtunk jelezni, hogy hónapokat, éveket kell várni műtétekre, elfáradtunk jelezni, hogy alapműveltségi tárgyakat emelnek ki az oktatásból, elfáradtunk jelezni, hogy minden mozdítható pénzt elloptak, elfáradtunk jelezni, hogy maffiamódszerekkel kormányoznak, hogy megfélemlítésekkel szereznek meg mindent, ami gazdasági hasznot hozhat, ...
kereső
... elfáradtunk jelezni, hogy az a gyűlöletkeltés, amit a propaganda sugároz nem csak rossz irány, hanem aljas, manipulatív és veszélyes. Sorolhatnánk napestig. Összességében elfáradtunk jelezni mindent.
Magamon is látom, hogy elfáradtam. Beletörődtem. Már csak egy csendes estét szeretnék, pattogatott kukoricával vígjátékokkal, amikor azt képzelhetem, hogy a kertben, a faluban, a kerületben, a városban, a megyében, az országban, minden a legnagyobb rendben van."
Nessy
@kereső: Ez már egyre inkább csak álom marad! Látszik, hogy Takács Péter ugyan doktor, de orvos soha nem
Lila gőze nincs hogy pl. higy működik egy kórházi osztály, egy szakrendelés, az alapellátás! Azt hiszi, hogy rendeletekkel, szankciókkal minden rendben lesz! Lesz szakdolgozó, eszköz, normális munkakörülmény!
Súlyos tévedés! Csak egyre több kárt okoz "áldásos ténykedésével"!
csak úgy....
@nejlontacskó: @human: @Nessy: ...stb. nem mondjátok ki konkrétan de én a burkolt - szándékos népirtást veszem ki a szavaitokból! -nincsenek ügyvédek az ellenzéki oldalon,akik ezell a váddal fölkeresnék straßburgban az emberi jogok európai bíróságát? -vagy mindenki arra vár,hogy még magasabb legyen a fideszék áldozatainak száma?
izéke
@csak úgy...: lehet,hogy úgy vannak vele,van nekik szuverenitási törvényük,nem avatkoznak bele...a jó a rosszban,hogy a fideszes betegeknek sem lesz jobb.
csak úgy....
@izéke: hu.euronews.com/2023/05/31/szerb-haborus-bunosoket-iteltek-el-hagaban
" jó a rosszban,hogy a fideszes betegeknek sem lesz jobb. " - ez egy nagyon csekély vígasz!
- szar lehet egy kis tehen mellett haldokolni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.