A Mol vezére a lapnak adott, interjúnak álcázott cikkben elmondta, hogy a 41 forintos áremelkedés nem kevés, de sokat segít a helyzeten, hogy az üzemanyagok ára az év végén jelentősen csökkent.

Hernádi Zsolt az Indexnek: hatalmas tévedés, ha egy kormány azt gondolja, hogy a piac minden lépését képes szabályozni

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az idei árakkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „valószínűleg jelentős árcsökkenés nem várható”, hiszen túl sok a konfliktus a világban. „egy közel-keleti front megnyitása akár 15 százalékos áremelést is eredményezhet a hazai piacon”. 

Az ársapkáról is kérdezték Hernádit, erről így beszélt.

„Röviden úgy mondanám: megtanultuk, hogy amiről azt hittük, soha nem jön vissza, az képes visszatérni. Azt hittük, hogy a szocializmus végével többé nem nyúlnak bele ennyire drasztikusan a piaci folyamatokba. Azt hittük, hogy már nem kell olyan ellátási nehézségekkel szembenéznünk, mint a taxisblokád idején.”

Hernádi hozzátette azt is, hogy „továbbra is hatalmas tévedésnek tartom, ha egy kormány azt gondolja, hogy a piac minden lépését képes szabályozni”. 

Szerinte 

„Magyarországon korábban kiszámítható gazdaságpolitika volt, ez az időszak 2020-ig, a Covid-járvány betöréséig tartott. Ezt kellene visszahozni.”

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
A piaci folyamat maga az átverés, a kartell vagy aki hogy akarja úgy nevezi. A piacot mindig is az adott ország jövedelmi szintjéhez kell igazítani nem a gazdag spekulánsokkénye kedve szerinti üzérkedéshez...és azt csak a kormány képes véghezvinni mert másnak nincs joga egy határon belül intézkedni.
justhpeter
Szegény Hernádi csak forog maga körül és már ő sem érti hol van. Ahhoz képest nagyon nagy tervei vannak.
Aki Én
@Csizmás Kond: ...hát, te idén sem lettél okosabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.