Naponta akár 20 mentőautót is Budapestre vezényelhetnek a vidéki állomásokról, hogy ezzel biztosítsák a megfelelő ellátást a fővárosban, de az RTL Híradónak nyilatkozó mentősök szerint mindez nem is deríthető ki könnyen a statisztikákból – számolt be róla a Telex.

Pécsről és Szombathelyről is Budapestre vezényelhetik a mentőket

A lap szemléje szerint neve elhallgatását kérő vidéki mentőtiszt szerint általában a megyehatárra érve kérik a központból, hogy a mentőegységek a náluk lévő tablet segítségével jelentsék át az autót a budapesti állományba. Emiatt úgy tűnhet, hogy van elég egység a fővárosban.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke, Lengyel Tibor szerint ez a statisztikák kozmetikázását is bizonyítja, hiszen az autókat a szolgálat kezdetén az eredeti állomásukon is le kell jelenteni, amikor viszont végül mégis Budapesten kötnek ki, aznap egyszerre két helyen szerepelnek a nyilvántartásban.

Nemcsak Érdről és Budaörsről, de olykor akár Pécsről vagy Szombathelyről is kénytelenek Budapestre jönni a mentők. 

Az RTL megkereste az Országos Mentőszolgálatot, de a szervezet nem adott választ a kérdésre, hogy hány mentőautót szoktak Budapestre vezényelni, ahogy arra sem, hogy miért tartják nyilván fővárosi egységként a vidéki mentőautókat.

Győrfi szerint a fővárosi szolgálat lehetőséget ad a rutinszerzésre és a szakmai tapasztalatcserére, amivel a legtöbben önként és szívesen élnek.

Forrás: Telex.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sztyepospista
Merthogy HASIT az egészségügy hazánkban. Orvosok, készüljetek ! Pedagógusok, ti is sorra kerültök. Amit egy rendőrminiszter irányit, az ide fog jutni. Mind.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Igy lesz egy mentő egységből kettő papíron Csak éppen, ahonnan elvezényelték, ott fog hiányozni!
Sztyepospista
Merthogy HASIT az egészségügy hazánkban. Orvosok, készüljetek ! Pedagógusok, ti is sorra kerültök. Amit egy rendőrminiszter irányit, az ide fog jutni. Mind.
Dr. Proktor
Végül is, kérhetnénk kínai és orosz barátainktól is hogy vezényeljenek Budapestre mentőket...
Habár, az orosz reggel jönne aztán örökre itt maradna!
izéke
Hát persze,hogy önként és örömmel hagyja ott a családját napokra,hogy helyismeret nelkül kóvályogjon a fővárosban,hideg mentőállomásokon várja az újabb riasztást,miért nem pipintér megy és csinálja? Miért nem megy már nyugdíjba? Ezeket csak a halál tudja kirángatni a székükből???
Menőmanó
A tanarakat is így szokták számolni, aki 3 helyen tanít, azt 3 tanárnak számolják.
namihami
Esetleg Los Angelesből is! De ne álljunk meg félúton, ha kishazánk a Holdról is látható, akkor onnan is jöhet a mentő!
jesz
Németországban 2024.01.08.-ára országos sztrájkot hirdettek a gazdák... Ehhez csatlakozik minden fontos ágazat...

Aki látta a traktorosok tüntetését,, az érezheti, hogy nem viccelnek.
A tét: a kormány mondjon le!
Béla333
Nyilván Pécsett és Szombathelyen halálra unják magukat a mentősök, ezért a helyiek meg se fogják érezni, ha ide-oda rángatják a mentőseiket az országban.
Még egy ilyen hozzá nem értő, népsanyargató, aljas kormányt nem hordott a Föld!
justhpeter
Jó lenne a mentőkörjárat is az országban. A beteg kiállna az útra és az első arra járó mentőt leinthetné. Intér nélkül meg csak keringenének a mentők mint gólyafos a levegőben.
Tesség mondani, a Pintér nevű csodadoktor mégy a helyen van ?
kereső
azt azért tudni kell, hogy a vidéki mentőállomások korszerúsitése, mentőautók beszerzése gyakorlatilag 100%-ban Eu-s pénzből történt- cimkézett!!! másra nem forditható támogatásként. Bpest, és Pest megye a magas gdp-és jövedelem adatok miatt nem kaphatott ebből a támogatásból. Ez teljesen a kormány sara.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.