A nagykovácsi kereszt okozhatott személyváltást a Nemzeti Park élén.

Nem értett egyet Menczer Tamással, leváltották a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatójátMTI/Balogh Zoltán

Emlékezhetünk arra, hogy Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője, októberben egy videóban beszélt a Nagy-Szénás hegyen található keresztről. Akkor elmondta, hogy ezt vandálok felgyújtották és feldarabolták, ennek kapcsán kérte, hogy a hegyen ismét felállítsák a keresztet – szerinte azonban van, aki ezt nem szeretné.

A népszava.hu szerint itt említette a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, Füri Andrást, valamint a Nagykovácsi Természet és Környezetvédő Egyesület elnökét is.

Amiről itt szó van, és amit Füri András igazgató úr, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója, és Vojczek Judit elnök asszony csinál, az a modern kori keresztényüldözés

– mondta akkor.

Füri András erre reagálva többek közt leszögezte, ő nem keresztényüldöző, épp ellenkezőleg: egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív, hitvalló tagja. Ám szerinte a Kis-és Nagyszénás hegycsoport esetében az elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak a védelme. „Minden más csak ez után következhet!” – tette hozzá.

Menczer erre a Duna-Ipoly Nemzeti Park fura urának nevezte Fürit, aki szerinte a megnyilatkozásaival kizárólag az alkalmatlanságát bizonyította. Emellett úgy vélte, hogy amit ő szeretne, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre.

Nem is telt el sok idő, máris új vezetetőt választottak a Nemzeti Park élére.

2024 január elsejétől Selmeczi-Kovács Ádám tölti be a posztot, aki – természetvédelmi őrként, illetve tájegységi osztályvezetőként – másfél évtizede dolgozik az igazgatóság kötelékében – közölte a nemzeti park a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint Selmeczi-Kovács Ádám az ezt megelőző időkben aktív szerepet vállalt a nemzeti park létesítését megalapozó kutatásokban és a természeti értékek védelmének szükségességét hangsúlyozó ismeretterjesztésben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Maffia tempó!
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezt a maffiózót választották meg a környékén Szél Bernadett ellenében a helyi hülyemagyar maffiahívők szavazatainak köszönhetően.
Köszönjük hülyemagyarok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Maccska: Birkózószart ettél cirmi?
bence
Így megy ez fidesznyikeknél ! Aki nem ért egyet velük azt eltapossák !
Nessy
@Maccska: Aztán ez a primitív fakereszt milyen érdeket képvisel??
bence
@Maccska: ! Magyarország érdeke nem egyenlő a tolvaj fideszével !
Nyírfa
A magyarok a kereszttől nem látják a kereszténységet. Azt hiszik, ha összetákolnak két fadarabot egymásra merőlegesen, és imádkoznak hozzá, azzal istennek tetsző cselekedetet hajtanak végre, pedig csak kipipálják a lelkiismeretüket: ez is megvolt, szabad a vásár.
Lepényleső
...mindezt keresztényi módra,a ner által támogatva?
(A vízen nem csak a gálya úszik,- többek között a fekália is ide tartozik?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok