Orbán Viktor részt vesz Jacques Delors búcsúztatásán Párizsban, de ez sokak szerint kínos és nem értik, miért kell ott lennie a magyar kormányfőnek az Európai Unió egyik nagy építőmesterének temetésén.

Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására pénteken részt vesz Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatási szertartásán Párizsban – erősítette meg a francia sajtó értesüléseit Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön az MTI-nek.

Orbán Viktor jelenlétét cikinek érzik Párizsban Jacques Delors temetésén: "Bizarr meghívni őt. Egy makrancos iskolásként viselkedett"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Emmanuel Macron francia elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt párizsi munkavacsorájuk előtt az Elysée Palotában 2023. december 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Emmanuel Macron elnököl a Jacques Delors előtt rendezett nemzeti tiszteletadáson a párizsi Invalidusok dómja díszudvarában pénteken délelőtt 11 órától.

Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke 98 éves korában hunyt el december végén. 10 éven át, 1985 és 1995 között állt az uniós végrehajtó testület élén, kulcsfontosságú szerepet töltött be az euró létrehozásában és az Európai Unió mai formájának kialakításában. Fontos formálója volt többek között az egységes piac, a schengeni övezet, az Erasmus-programok és a közös mezőgazdasági politika létrehozásának.

"Bizarr meghívni őt. Delors forogna a sírjában"

A Politico brüsszeli hírlevele, a Brussel's Playbook némi háttérinformációval is szolgál a meghívás körülményeiről, illetve Orbán Viktor várható fogadtatásáról.

Szerintük több meghívott is furcsának találja, hogy a Delors mai utódját, Ursula von der Leyent óriásplakátokon támadó, az új uniós költségvetés elfogadását blokkoló, Ukrajna EU-tagsága ügyében is vétóval fenyegetőző magyar miniszterelnök jelen lesz az eseményen.

A francia diplomácia nem akarta áthágni a protokolláris szabályokat, ezért kapott meghívást a magyar kormányfő.

Bizarr meghívni őt. Delors az Európai Unió egyik nagy építőmestere volt. Kevesen tettek annyit keresztbe az Uniónak, mint Orbán, különösen az elmúlt években. Szerintem [Delors] forogna a sírjában

- fogalmazta meg véleményét a lapnak az Orbán Viktorral szembeni kritikus álláspontjáról ismert Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő. 

A lap szerint sokan nem lesznek olyan hangulatban, hogy jó képet vágjanak a magyar miniszterelnök megjelenéséhez. Egy diplomata szerint Orbán eltört valamit a legutóbbi uniós csúcson,  amikor kivonult az ukrán csatlakozási tárgyalások megindításáról szóló szavazásról.

Az általános hangulat, az, hogy egy makrancos iskolásként viselkedett, aki nem kapta meg, amit akart. Ez 26 fekete könyvbe lett felírva, és még bajba fog miatta kerülni. Meg fogják vele ezt fizettetni

- vélte ugyanez a diplomata, utalva arra is, hogy még nincs teljesen lezárva a 10 milliárd eurónyi, elvben már felszabadított uniós forrás sorsra sem. 

Ezzel együtt a lap azt is megjegyzi, hogy hiába néz majd ki furán, ha a modern Európai Unió egyik megteremtőjének temetésén a fő euroszkeptikusként és Vlagyimir Putyin szimpatizánsaként ismert Orbán vállt vállnak vetve áll olyan EU-s vezetőkkel, akik ellen elvileg évek óta csatározik, diplomáciai szempontból hiba lett volna, ha nem hívják meg őt.

Forrás: mfor.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
""Bizarr meghívni őt. Delors forogna a sírjában"

Ha nem lesz WC a közelben amikor rájön a szükség, még lehet hogy le is hugyozza valamelyik sírt...
A temetés után - ha lesz valamiféle közös ebéd - a franciák helyében én eltenném előle az ezüst étkészletet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
0rbán mint gyászhuszár...,magyarország sírásója,putyin nyalonca miért ne lehetne ott!?
majd mosolyt csal a gyászolók arcára a fura rángatózásaival..
Nyírfa
Erre utaltam, amikor felvetettem, hogy ki kell jelölni a határokat, amelyeket, ha valaki átlép, akkor a továbbiakban vele nincsenek kompromisszumok.
Diplomácia ide, diplomácia oda, Macron már hibát hibára halmoz.
csak úgy....
@Nyírfa: miért lenne ez hiba macrontól ,hogy meghívja az unio udvaribolondját?
szerintem ö így égeti a dagit,aki nem tud viselkedni csak rángatózni és furán kezitcsukálni..
csak úgy....
@Philip Marlowe: putyin ellen elfogatási parancs van életben európában, ne álmodozz!
Béla333
""Bizarr meghívni őt. Delors forogna a sírjában"

Ha nem lesz WC a közelben amikor rájön a szükség, még lehet hogy le is hugyozza valamelyik sírt...
A temetés után - ha lesz valamiféle közös ebéd - a franciák helyében én eltenném előle az ezüst étkészletet...
Nyírfa
@csak úgy...: 11.15

Orbán nem udvari bolond, hanem valódi. Egy udvarinak a közelébe sem mehetne, mert felmosná vele a padlót. Ferencünk helyett.
Nyírfa
Én, biztos, hogy elállnék mellőle. A legmegfelelőbb eljárás az lenne, ha hagynák szégyenszemre egyedül álldigálni. Ha már ott van.
csak úgy....
@KisTehen: 11:31 HAHAHAA ! 1/2 kézzel kinyomja a palacsintából a lekvárt! :)
te már a baromságaidban és a nyalásban sem tartasz mértéket!
Eladott Ország
Orbán a magyar történelem szörnyetege. Nem tudom volt- e valaha olyan vezetőnk aki mindenkivel, még a szövetségeseivel, annak vezetőivel összerúgta volna a port. Csak a Goebbelsi propaganda tartja felszínen itthon. Minden létező lényeges média, igazságszolgáltatás legyűrve, az ő hazugságának szolgálatába állítva. Hazaáruló bűnöző! Magyarországon nyomor van, elhülyülés és egyre betegebb társadalom.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278711474_2066528683551855_1431904166715912205_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=EEc9WzFrD_wAX_RKaaO&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCwbqc_T2qkDQFp0cDnhQnsA6PchxnDP8kDf1eJQ_lYgg&oe=659C3B74
Az elmebajos Orbán segélyért könyörög az Európai Uniónál. Nagyon durva, hogy egy mentális beteg vezeti az országot.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277221011_510105683964374_2626153775748005274_n.png?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=Qxf6JKE-KNkAX_Kp-Ew&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDiiTmETdTPdRviHEvwOMgLxw_9mOw1yBfomgy79z1mvg&oe=659D7C45
csak úgy....
@KisTehen: amannyire hülyék közülük eggyesek,szerintem is igazad lesz, te segghülye ,átbaszható hülyegyerek! :)
Eladott Ország
2004-ben volt két fideszes országgyűlési képviselő akik nem szavazták meg hazánk EU csatlakozását az országgyűlési döntés során. Orbán és Áder. Van még kérdés?!
i.pinimg.com/564x/df/35/07/df3507043f3e591fe852ca63bd4caf2f.jpg
-Janikám, úgy látom ők ott ketten beszélgetnek. Van engedélyük rá? -Nyugalom főnök! Máris intézkedem.
twitter.com/ZHviezdicka/status/1605258340317421568/photo/1
simmering73
Amíg a nyugati diplomácia nem hágja át a protokolláris szabályokat addig ilyen bizarr események lesznek.
simmering73
@KisTehen: 12:04 Jó lenne lefordítani, hogy mit akartál makogni, szarvasmarha.
balos
@Béla333: Á!Tud viselkedni!Majd elfordul,mikor recskázni kezd!
jesz
a franciák pofáznak?...oszt otthon, Párizsban, Dijonban végtelen sorokban állnak az útelzáró traktorok, és más munkagépek az elnök lemondását követelve...hogy nem viccelnek, nyomatékként a trágyaszóró gépeikkel teleszórják az állami intázmények körnnyékét, sőt a palotákba is befújnak a híg szarból...

Ez persze nem számít, csak a magyar piha...
Lóf@sz ezeknek a finyás uraknak a szájába.
Havanagi
A dagadttal szemben nem kellene ennyire diplomatikusnak lenni.Ő sem az,amikor plakátokon és nyíltan gyalázza Brüsszelt évek óta,amikor putyin mellett áll ki minden tettével,amikor rombolja az EU-t,stb.Egyszerűen gyalázat olyan ember temetésére meghívni,aki Orbán láttán forogna a sírjában.Nem lehetne már egyszer nyíltan egyenesen orrba vágni??!!Ő csak ebből ért.
izéke
@KisTehen: " 2027-ben is oránnak fogják hívni a magyar miniszterelnököt " igen,orán- gutánnak :))))) amekkora majom
Qqberci
@izéke: Ne sértegesd a majmokat!...
Nessy
Ha lett volna egy szemernyi tisztesség és jó érzés akár Orbánban, akár Havasi Bertalanban,és a stábjában, udvariasan megköszönik a meghívást, és lemondják Orbán részvételét a búcsúztatón!
Béla333
"Orbán egyszerűen túl messzire ment, eltört valamit a decemberi csúcson
– tette hozzá egy diplomata. Majd így folytatta, ezt a jelen lévő 26 másik vezető nem felejti el, felírták kis fekete könyvükbe, és ez a lépés sokáig fogja kísérteni, de végül megfizet érte. "
index.hu/kulfold/2024/01/05/orban-viktor-parizs-temetes-jacques-delors-europai-unio/

O1G mint politikus végérvényesen megbukott az Unióban!
dr. prédikátor
O1G EGY B U G R I S LÓKUPEC!!!soha nem tudott viselkedni!!!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 12:04 ☻ A román cigányod mindenkit lehallgat lásd Pegasus ügy bűntetlenül! Az idióta, skizofrén gecinek mindent szabad?!
api.hvg.hu/Img/98da6e80-665f-492b-8d16-15b59ea2b7aa/62605309-f65b-49c2-94c5-8e3479bce86a.jpg
A geci előtt már semmi lényegeset nem mondanak, mert azt a Kremlben is tudni fogják! Egy hazaáruló, bűnöző rohadék!
Nyírfa
@Eladott Ország: 12.07

Erre már én sem emlékeztem. Szóval nem szavazták meg. Ez azért elég sok kérdést felvet, akár az oroszokkal kapcsolatban is. Sőt, elsősorban.
koszpeko
Nem csak Párizsban.
Én is szégyellem magam, hogy ilyen miniszterenöke van hazámnak.
Cikinek érzem, hogy ez engem képvisel a világban.
Cikinek érzem, hogy az én nevemben felszólal.
koszpeko
Cikinek érzem, hogy Magyarországgal azonosul.
bence
Milyen finoman fogalmaznak . "Makrancos iskolás" Pedig a helyes megfogalmazás : Idióta , vadbarom a megfelelő ! Szégyen ez az ember ország , világ előtt !
koszpeko
@szarnagy: a lőtéri döglött kutyát sem érdekli, hogy mit hazudsz a gazdáddal és a többi narancsos barommal együtt.
Ha igazat mondtok majd reagálok rá.
Addig meg kuss vagy ne szólits meg.
Vannak itt inteligens emberek akikkel lehet beszélgetni.
Te és csürhéd nem hozzájuk tartoznak.
Pusztai
@koszpeko: "a lőtéri döglött kutyát sem érdekli, hogy mit hazudsz a gazdáddal és a többi narancsos barommal együtt.
Ha igazat mondtok majd reagálok rá."

Érzed az antagonisztikus ellentmondást?
Szétfeszül itt minden!
o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.