Hodász András korábbi katolikus papot több, mint egy éve mentette fel Erdő Péter a papi szolgálat alól.

„A melegek csak a szex miatt vannak együtt” – Hodász Andrásnak nagy törést kellett megélnie"Azt, hogy inkább keressük a politikus kegyeit, mint a saját papunkét, mindenképpen nehéz volt megélni." forrás: HVG

Hodász azóta barista egy belvárosi kávézóban, új YouTube-csatornát indított, nemsokára pedig párkapcsolati workshopokat is tart.

Kétségkívül nagy törés volt számomra, amikor azt éltem meg, hogy az egyházam nem mellém áll. (…) Az erővel elhallgattatást, meg azt, hogy inkább keressük a politikus kegyeit, mint a saját papunkét, mindenképpen nehéz volt megélni. Ha van egy barátom, akivel nem értek egyet bizonyos kérdésekben, és őt valaki támadja, akkor is kiállok mellette, mert a barátom. Amikor engem politikai oldalról kezdtek el komolyan betámadni véleményvezérek, akkor soha nem kaptam olyat, hogy »figyelj, András, tarts ki, veled vagyunk«, vagy »mi sem értünk egyet azzal, hogy téged gyaláznak«

– mondta el a hvg.hu-nak

Hodász részéről tudatos döntés volt, hogy elfordult a közéleti kérdésektől, mivel az „olyan iszapbirkózás, amiben nem nagyon van értelme részt venni.

A mai magyar társadalomban általában nem érvek és ellenérvek hangzanak el, hanem sértések. Van bennem egy fáradtság is, mert nehéz azt megélni, hogy ilyeneket írok, és nincs semmiféle hatásuk.”

Új életformáját a régivel összehasonlítva úgy fogalmazott: a papi élet nem egy alkalmazotti élet, az inkább olyasmi, mint egyéni vállalkozónak lenni. „Nagyjából én határozom meg, hogy mikor mit csinálok, akár azt is mondhatom, hogy ma nincs reggeli mise, ha úgy tartja a kedvem. (…)

Itt, a kávézóban az van, hogy reggel 7-kor be kell jönni, mert 8-kor nyitunk, és ha 7 óra 10 perckor érkezem, akkor már ráncolja a szemöldökét a főnök, jogosan.” Hozzátette, egy papnak van valamiféle anyagi biztonsága, hiszen a lakhatása és a rezsije meg van oldva, nagyjából az élelmiszerre kell költenie meg a ruházatra, ám, ha a jelenlegi helyzetében rosszul gazdálkodik, akkor nem tudja kifizetni az albérletét.

Az egyházi szolgálatból történt kilépése óta baráti és ismeretségi köre is megváltozott. „Egyházi körökben sokan haragudtak rám, amiért kiléptem. Egy papnak a pályát elhagyni sokak számára a főbűn kategóriája.

De önmagában az is nehéz volt, hogy el kellett engednem az álmomat, a hivatásomat, újra kellett gondolni magamat, hogy akkor mit fogok most csinálni. Ez kicsit olyan, mintha egyszerre hagyná ott az ember a munkahelyét és a házastársát, tehát minden megváltozik azonnal. Nekem egy nap alatt ki kellett cuccolnom a plébániáról”

– fogalmazott Hodász.

Forrás: hvg
Fotó: Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nem minősítem
Ő választotta, neki kell viselni a következményeket is! csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.