Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője nem indul a 2024-es európai parlamenti választásokon, a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként fog dolgozni – közölte maga az EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

Trócsányi László nem indul a 2024-es EP-választáson
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Trócsányi László közölte: megtisztelő feladat volt számára öt éven át az Európai Parlamentben dolgozni, de – mint írta – "ezt is, mint mindent, tudni kell abbahagyni".

"A 2024-es európai parlamenti választásokon nem kívánok indulni, a mandátumom lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként, a magyar felsőoktatás sikeréért szeretnék dolgozni"

- írta az EP-képviselő, majd hozzátette: az egyetemen több mint nyolcezer hallgató tanul, "felelősségünk van a jövő generációkért".

"Célom, hogy olyan fiatalok hagyják el egyetemünk kapuját, akiket fel tudtunk vértezni kellő tudással és hivatástudattal" – emelte ki Trócsányi, majd hozzátette: a Magyar Jogász Egylet elnökeként a jogásztársadalom számára is alkotó munkát kíván végezni a következő esztendőkben.

Trócsányi László, az Európai Parlamentben jelenleg az alkotmányügyi bizottságnak a tagja, a külügyi bizottságnak pedig a póttagja. A pozíciókat illetően úgy nyilatkozott: mindkettőt hasznos szakmai tapasztalatnak tartja.

"A brüsszeli tapasztalatokat és kapcsolatokat kamatoztathatom a tudományos életben és az egyetemen egyaránt. Viszont itt az idő, hogy jöjjenek a fiatalok"

- fogalmazott.

Szavai szerint nagy feladat az övék, a jelenlegi Európai Unió ugyanis – mint kiemelte – válságban van. Nincs önbizalma, a belső identitásviták miatt elbizonytalanodott – hívta fel a figyelmet.

"Reméljük, hogy a nyári európai parlamenti választások kimenetele pozitív fordulatot hoz majd. Hajrá, Magyarország! – tette hozzá Trócsányi László.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Ez is volt már minden, csak még akasztott ember nem...

(Nagy és Trócsání ügyvédi iroda, 1998, metróper...)
Clavigo
@Pegero: farkas flóriánt tippelem a helyére...ha még le nem csukták..
balos
@Qqberci: Amit a nemzethy oldal kinevezett "tolvajai" megengednek maguknak azért a hőn szeretett keleti fostalicskáik kötéllel jutalmaznak!
rücsü41
Azért az érdekes, hogy egy református egyetemet, amelyet vallási alapon szerveztek ,nem egy egyházi személy vezet majd hanem egy világi ember .Nem volt a református egyház vezetői között aki ezt a feladatot elvállalta volna, vagy a jogász úr a református egyházban olyan tisztséget töltött már be amely őt a külföldi tartózkodása ellenére is erre posztra predesztinálta? Ne tán Brüsszelben készült fel a rektori feladat elvégzésére az ügyvéd úr miközben a hazát képviselte?Kérdés még ,hogy az ügyvédi praxisával mi lesz Trócsányi úrnak, az irodája megmarad és folytatja az ügyvédi munkát is?Talán csak nem állás halmozó az ügyvéd úr?
verőce21
Jöjjenek a fiatalok és a nyelveket beszélők...!
Az egy dolog, hogy az ülésteremben minden tagország nyelve "hivatalos nyelv", de ha kimégy a folyosóra, vagy a büfébe ott társalogni kell tudni, meg kell tudni szólalni...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.