Megjelent még a szomszédos Tárnok fideszes alapszervezetének vezetője is.

Akkubontó Sóskúton: Zsúfolt lakossági fórumon mondták ki, hogy nem kérnek az üzemből, a polgármester el sem ment

Illusztráció: Pixabay.com

Alternatív közmeghallgatást tartottak szerdán este Sóskúton, ahová múlt héten jelentették be az Alsózsolcáról elüldözött szlovén Andrada-csoport akkufeldolgozóját – írja a hvg.hu. A közmeghallgatásra annyira sokan voltak kíváncsiak a lap szerint, hogy egy több száz fős terembe be sem fértek el mind. A cikk a alapján egyértelmű:

A sóskútiak nem kérnek az akkufeldolgozóból.

Az akkubontó a beruházó tervei szerint már februárban megkezdené működését, így alig pár hetük maradt a helyieknek. Az ellenálláshoz most úgy fest, hogy a szerdai fórumot szervező LMP adja a legnagyobb segítséget, a párt egy helyi népszavazási kezdeményezést is beadott az akkubontóval kapcsolatban.

A szerdai fórumra Kőnig Ferenc polgármester nem ment el. Ő, és az Andrada képviselői terveik szerint csak jövő kedden fognak a lakosság elé állni.

Megjelentek viszont a környékbeli Tárnok és Érd polgármesterei és felszólalt Tárnok fideszes alapszervezetének vezetője is, aki a környék talajvizének minőségéért aggódik.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Pixabay.com

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
belülről kezd majd rothadni a narancs...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
belülről kezd majd rothadni a narancs...
Csizmás Kond
A föld őrzői, a klímaizék, a zöldek, a még békésebb zöldek, a hupikékek, a bálnavadászellenesek stb. ha tényleg a világot akarnák megvédeni akkor olyan törvények meghozatalán kéne dolgozzanak amely kötelezné a termelőt, hogy minden ipari és háztáji hulladék, visszavásároljon amit ő termelt...és nem kéne akkor az ilyen izéken vitatkozni tüntetni meg buzerálni az emberek idegeit.
Horizont
Milyen polgármester az olyan aki nem képes a választóit megvédeni mellettük kiállni.
Megmondom én az egy szar ember. Bocsika pontosabb egy szar -ember nélkül.
Horizont
@Csizmás Kond: remélem a kerted vagy az utcád végébe építenek egy akkumulátor gyárat és utána pampoghatsz. Majd meglátom jól éreznéd-e magad. és írnál -e ekkora baromságot.
Csizmás Kond
@Horizont: ...te ismét nem értetted meg amit írtam csak kuvikolsz itt nekem...olvasd el mégegyszer...
Horizont
@Csizmás Kond: De megértettem képzeld. A törvényt hiányolod, hogy kötelező legyen visszavásárolnia a hulladékát. És hová tegye??? Áruld már el. Etesse meg a rabszolgáival??? Vagy hogy gondolod? Mert mindenki hülye csak te vagy a nagyon okos.
Nem kuvikolok baszki hanem leírtam a véleményem.
Csizmás Kond
@Horizont: ...boldogok a lelki szegények, mert övék az Isten országa...
...és igenis kuvikolsz...hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Steinkauz.OGG
Horizont
@Csizmás Kond: ez meg mi a szar???
Csizmás Kond
@Horizont: a te hangod...indítsd el a lejátszót...
Horizont
@Csizmás Kond: Hülye vagy te és szánalmas.
Arra válaszolj amit írtam.
Hová tegye a hulladékát visszavásárlás után.
Erről hörögjél balfaszkám. Erre nem tudsz mit.
Pusztai
Magyarok!
Véreim!
az akku jó dolog!
Csizmás Kond
@Horizont: Elmagyarázom egyszerűbben hogy a te kis agyad is bevegye. Ha kirándulni mész és ott szemetelsz megbüntetnek, tehát a maradékot összeszeded visszarakod a hátizsákba és elhozod. Tehát az autógyártó aki elad egy autót az is vissza kéne vegye a rossz lejárt összetört autójait és hazavigye...csináljon vele amit akar de nem más szenvedjen a roncsi miatt...ugyancsak az akkugyárak is a palack gyárak is és mindenki, sőt törvénybe iktatva hogy amennyit eladott annak legalább 90%-át vissza kéne vegye úgy hogy bizonyítani lehessen és akkor megszűnne a bolygó teleszemetelése...és most te magyarázd meg hogy ez mitől olyan büdös neked hogy nem álltad meg baromkodás nélkül ?
Horizont
@Csizmás Kond: Gondolkozz már ember. Ha szemete, hulladéka keletkezik itt M. országon szerinted hazaszállítja Kínába??? Az a szemét itt marad. Ha tetszik ha nem.
Na ez mitől olyan büdös is neked???
Csizmás Kond
@Horizont: ...mégegyszer és lassan...azon kéne törekedniük, kötelezniük valahogy stb és akkor esetleg változna a éltető klíma...nem itt kéne valakiknek a nyakába varrni az akkubontót, a gumiégetőt, a külföldről hozott szemetet stb...
...ittál ma sört ?
Horizont
@Őrnagy: Te annyira hülye vagy. Számold már össze hány akkumulátorgyár van már itt és hány készülődik. Te meg csak zagyválsz itt.
Horizont
@Csizmás Kond: Hétköznap sosem.
Ki köti itt velük a szerződést? Ki ad vissza nem térintendő súlyos milliárdokat támogatásként?
Horizont
@Őrnagy: A gyagyás csak te vagy itt húgyagyúkám. Nem válaszolsz, mert nem is tudsz butuska.
Csizmás Kond
@Horizont: Ez csak egy elképzelés volt a részemről...és ha ezen gondolkodnának a háborúzás helyett szerintem jobb volna...de ehelyett egy kétszáz tagú klímagyülésre négyszáz repülővel mennek és azt számolgatják hogy a széndioxid kibocsájtásért kit mennyire fejjenek meg...és ha van pénze szennyezhet bármennyit vagy olyan is van hogy rájuk se szarik
...és meg lehetne oldani, tudja mindenki hogy milyen autó ki csinálta milyen akku ki csinálta milyen gumi ki csinálta ki hány palackos dolgot ad el...tehát adat van csak akarat nincs.
Horizont
@Csizmás Kond: Ebben van valamennyi igazságod.
Csizmás Kond
@Őrnagy: Nem pont így értettem de mint mondtam csak elképzeltem és abban az elképzelésben hogy mindenki a mocskát takarítsa el bárhová vitte, adta el a világban, nem is volna olyan nagy istenkáromlás.
Csizmás Kond
@Horizont: ...sajnos csak álom marad...
lusta
1. Európában a svéd Northvolt Västerasban hozta létre úttörőként a lítium ion akksik feldolgozó üzemét.
2. A lengyeleknél a lengyel Elemental Strategic Metals Zawiercieban hoz létre egy akksi feldolgozót.
3. ˝A világ legmodernebb technológiájú akkumulátor-újrahasznosító üzemét építi meg a szlovén Andrada-csoport Alsózsolcán,˝ nem Szlovéniában, mert ott erről senki sem hallott.
4. ˝...az Andrada-csoport a magyarországi környezetvédelmi szabályoknál (sic!) négyszer szigorúbb előírásokat tart önmagára nézve kötelezőnek.˝ Tehát, ha az van odaírva, hogy a minimális távolság a legközelebbi lakóhelytől X m.ter, akkor a szlovének 4X méterre építik az üzemüket. Ha az van odaírva, hogy a megtisztított víz az ottani környezeti víz vezetőképessége Y µs/cm, akkor most majd milyen értékűt fognak kiadni?
koszpeko
@Őrnagy: @Csizmás Kond: Úgy írom le, hogy ti sötét fidkányok is megértsétek.
NEM KELL AKUGYÁR.
lusta
@koszpeko: Az akkugyáraknak köszönhetően egy jó pár dán halálra keresi magát. Az időjárási előjelzésekre külön programjuk van. Ha idehaza nem süt a nap, óriási áramigény lép fel a piacon és akkor jó drágán el lehet adni az áramot. Aki ezt a leghamarébb tudja meg, akkor nagyot kaszál. A Rotschildok is hamarébb tudták a waterlooi csata eredményét, mint az angol király és ennek köszönhetően hatalmasat kaszáltak.
koszpeko
@Őrnagy: fidkány
Ki hozott ide ennyit?
Tán csak nem elbaszott gazdáid?
koszpeko
@lusta: ezt értem
Azt nem értem ha így meg úgy megvédjük Mo.-t meg a magyar földet.
Akkor kiadta nekik a területet.
Ki az aki nagyot nyer itthon ebből.
Csizmás Kond
@Őrnagy: Egy autókereskedő amelyik fuvarral hozza az új autót visszafele viheti az ócskát...és mindennél hasonlóan...csak akarat kéne.
lusta
@koszpeko: Kezdjük a legegyszerűbbel. Igenis megvédik a magyar földet. Éppen ezért szépen ledózerolják a termőréteget és egy kupacban tárolva Sintés Sanya őrző-védő cége védeni fogja a magyar termőföldet.
Aki Én
@Őrnagy: de geci buta suttyó vagy basszus.
Vigyétek Felcsútra ha annyira qrva jó te buta balfasz.
lusta
@lusta: Még egy apróság. Jelenleg, nem tegnap, nem holnap, a csúcsidőben a magyarországi áramfelhasználás 40%-a importból származik. Tényleg lényegtelen kérdés. Honnan lesz a kapacitásbővítések után delej a konnyektorban? Egyáltalán, a hálózat elbírja ezt a megnövekedett terhelést?
jesz
@lusta: a delejre a szolgáltató ad engedélyt. ha nem birja a hálózat, akkor nincs engedélyezve
lusta
@jesz: Hát igen. Föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk a mi pénzünkből milliárdokkalmetámogatja ezeket a beruházásokat és a szolgáltató ugyi meg nem adja ki az engedélyt. Itt, kis hazánkban ilyen és hasonló cégek vígan és dalolva működnek ilyen-olyan engwedély hiányában.
percsi
Több mint 20 nagy aksi gyár ebben az energia és víz szegény kicsike országban?
Normális? Mi magyarok hamarosan megdög-lünk! :(((
lusta
@percsi: Dejszen a nemzethy matyar gyapjasok erre szavaztak és a legújabb felmérések szerint továbbra is ezt akarják
percsi
@lusta: Azért akarják, mert megetetik őket. Közben az ingyen krumplit már 5x visszafizették nekik adóban (Áfa).
Nincsenek olyan sokan, mint ahogy azt a kormimédia reklámozza, a felmérések is kamuk. Az ellenzékiek java elhajtja őket.
Szavazásnál kellene nagyon odafigyelni-ellenőrizni, ami iszonyatos nagy munka lenne.
lusta
@percsi: Előszöris el kell odáig jutni, hogy elmenjenek a fotelforradalmárok szavazni, azután valóban a számlálás a lényeg. Ne feledjük, a mindenkori inzultációs levelek feldolgozása gyakorlatilag egy ilyen tréning a föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak.
balos
@lusta: Megnyugtatlak?Ezek már előre lepapirozzák az eredményt,mert ismerik az összes szavazót így tudják,hogy ki nem szavazott rájuk,ők már elve a kukában végzik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.