Giorgia Meloni olasz miniszterelnök felhívta Orbán Viktort a milánói anarchista tanárnő, Ilaria Salis ügyében.

Orbánék már túszszedésig süllyedtek, hogy szóba álljanak velük Európában

Ilaria Salis egy normális országban legfeljebb házi őrizetben lenne. Forrás: 444

A csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozón személyesen is megbeszélhetik azt az Olaszországban is nagy felháborodást kiváltó ügyet, amikor hétfőn kéz- és lábbilincsben vezették elő a bíróságon a 39 éves szélsőbaloldali nőt – írja a 444. Salis ellen az a vád, hogy egyik fő szervezője volt 2023-ban a Kitörés Napján történt utcai támadások közül az anarchisták által elkövetetteknek.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter nem tudja, hogy Meloni és Orbán találkozik-e egymással Brüsszelben, ám az il Giornale szerint valójában egészen biztosan találkoznak majd. A lap szerint „az ügy politizálása bonyolíthatja a helyzetet, és nem segít megvédeni az olasz fogoly jogait”. Azt is írták, „ha Orbán nem lenne érintett, az ügyről másképp beszélnének”.

A nőt olyan bűncselekmény gyanújával tartják fogva már lassan egy éve, amiért Olaszországban talán csak házi őrizet járna. Kifogásolják, hogy „egy európai uniós országban” egy nőt „láncra vertek”, vagyis kéz- és lábbilincsben vezették elő a bíróságon. A nőt „elfogadhatatlan körülmények között” tartják fogva, „elszigetelve”, és több mint hat hónapja nem tud kapcsolatba lépni a családjával.

Az ügy miatt hétfő este már berendelték a római magyar nagykövetet is, és ahogy az il Giornale is írja, „Meloni személyesen is lépett, hogy nyomást gyakoroljon Budapestre”, vagyis kedd este telefonon beszélt Orbánnal.

Forrás: 444
Fotó: 444

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Azé esse semmi:
Titokban a kínaiak pénzelik Orbánt, ezért jöhetnek az akkumulátorgyárak
A kínai pénz nélkül az Orbán-rezsim fizetésképtelen lehetett volna, a pénz mindenképpen függőséget jelent a kínaiaktól. A kínai "guruló eurók" finanszírozzák Orbán rendszerét, és ez magyarázza azt, miért nem lehet a kínai akkumulátorgyárakra…
AN.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ha majd Meloni úgy szavaz az Unióban, ahogy az a maffiózóknak tetszik... majd akkor...
NKF
Persze,kitüntetni! Hotel szobát neki!Gyuri bácsi majd intézi a kárpótlást,euróba!
Nessy
@NKF: Ha kalapácsos gyilkosból csinálhatott kormányunk ,szabadon engedve otthon nemzeti hőst??
Pusztai
Azé esse semmi:
Titokban a kínaiak pénzelik Orbánt, ezért jöhetnek az akkumulátorgyárak
A kínai pénz nélkül az Orbán-rezsim fizetésképtelen lehetett volna, a pénz mindenképpen függőséget jelent a kínaiaktól. A kínai "guruló eurók" finanszírozzák Orbán rendszerét, és ez magyarázza azt, miért nem lehet a kínai akkumulátorgyárakra…
AN.
Csizmás Kond
...vagyis a propeller is már oda süllyedt, hogy a náci maffiozó cselekmények mellé áll csakhogy egyet Orbánozhasson ?
human
@Pusztai: orbán elég sajátos módon szuverén.
Namely
A HVG valaha egy hiteles gazdasági újság volt. Ez már mindennek az alja, a Blikk szintje. De nem magától jutott el ide, a teljes nyugati politika húzta magával.
A lobbik gyakorlatilag győztek, azt csinálnak, amit akarnak.
Most 50 milliárd újabb, megindokolhatatlan hitelt akarnak felvetetni az EU-val, és mindenkit bele akarnak rántani. A pénz pedig, amit a lobbik adnak, vissza is áramlik a lobbihoz, amelyik adta.
Ha a miniszterelnökünk nem lenne egy töketlen szolga, akkor az arcukba röhögne, és megkérdezné:
"Ha ti fel szeretnétek venni hitelt, és Ukrajnának akarjátok adni, akkor ehhez miért kellünk mi? "
Mert a lobbi egy tényleges közösséget akar adóssá tenni, nem csak egyes államokat.

Ahogyan a Jutott Neki énekli egy számában:
"Európa megbukott, Amerikának nem kellek,
Üvöltöm, hogy boldog vagyok,
Átvertek, átvertek! "
Namely
@Pusztai: nem csak a kínaiak, a szaturnuszi ufók is pénzelik, tegnap voltam a titkos szíriuszi magyar piramis találkozón és ott mondták nekem amerikai gyíkemberek.
Béla333
Az embercsempészeket meg szélnek ereszti...
Pági
@Csizmás Kond: nem a fogvatartási körülmények a probléma? Az, hogy bűnös, senki sem vitatja.
Csizmás Kond
@Pági: ...azok csak kitalációk...megszokott sittesduma...
sokanvagyunk
Miért ide jött balhézni? Ment volna valamelyik iszlám országba ahol helyben megkövezik és felakasztják.
Nyírfa
@Pági: 10.42

Itt nem lehetsz ilyen normális, ez abszurdisztán.
Nyírfa
@sokanvagyunk: 10.50

Hogy miért jött ide, annak legalább annyi relevanciája van, mint annak, hogy Tompika miért ment Prágába, s hogy - maradjunk aktuálisak -, hogyan történhet meg Magyarországon a XXI. században, hogy kitörés napi megemlékezéseket tartanak. A magyaroknak bezzeg mindegy, éljen a faizmus, kit érdekel? De másoknak fontos a tiltakozás. Az, hogy embereket vertek meg, természetesen elfogadhatatlan, és ezért felelniük kell.
Horizont
@Shikari: És Budaházy? Ő is vert ...vagy veretett.
Horizont
Mindegy hogy balos v. jobbos SZÉLSŐSÉGES!!!
Béla333
@Pusztai: 10.31
Megpróbáltam a cikket beküldeni, de működik a cenzúra...:

"Jávor adatigénylése alapján az MVM tavaly óta hatszor hívott le 100 és 250 millió euró közötti összegeket, amiket aztán néhány héten, illetve hónapon belül törlesztett. Az utolsó ilyen tételt, amit tavaly december elején jegyeztek le, még nem fizették vissza."
444.hu/2024/01/30/fideszes-szuverenitasvedelem-kinai-oriasbank-finanszirozza-az-mvm-et
justhpeter
Sajnos az össze-vissza kommunikáció azt a benyomást kelti, hogy a szóban forgó hölgy az egyetlen és bivalyerős garázda az ügyben.
Horizont
@Őrnagy: Helyes hogy bezárták úgyhogy ne köpködj már. És mi van Budaházyval???
jesz
ez terrorista... kéz és láb bilincs jár neki...meg 15 év
Alfa
a szarházi gerinctelen terrorista keresztény-fasiszta -komunista-náci obán és a narkós-pedofil kormánya ugyan olyan terrorista mint a tömeggyilkos háborús bűnös oroszok és putyin... a történelem ítélőszéke előtt kell felelniük, mint a ceaușescunak
Alfa
a kecskebaszó náci terrorista barmok be vannak lázadva, mint az elmezakkant @Maccska: @Őrnagy: @Maccska: @KisTehen: @jesz: @KisTehen:
namihami
Mivel erről még sehol nem jelent meg hiteles(!!-nem KESMA) kijelentés, még azt se tudható biztosan, hogy vajon ez a nő volt-e az elkövető! ?!?!? Mert MN és hasonló vádaskodások(!!) már tucatszám jelentek meg, de konkrét bizonyíték még sehol!
Nem tudom, hogy bűnös-e? Lehet, de az összes felvételen, az összes szereplőt csak maszkban látni! A vádlók, ezek szerint, átlátnak a maszkokon?
Ha pedig még csak gyanúsítottak, akkor a fasiszta górénéninek tökéletesen igaza van! Mi alapozza vagy igazolhatja ezt a bánásmódot egy csak gyanusított, de még meg nem vádolt személy esetén? Ez olyan gombhoz a kabát esetnek látszik! Gyorsan igazolni kell a vezetés prekoncepcióját! És megint a szokásos fideszes sz@rbaharapás lehet a vége! Sokadszor...
Alfa
barom kecskebaszók vissza lesztek kergetve kis-ázsiába gazdáitokkal egyetemben birkák terroristák nácik-fasiszták kommunisták @Őrnagy: @Maccska: @Őrnagy: @KisTehen: @jesz: @KisTehen: @KisTehen: @Őrnagy:
kereső
@Nyírfa: 11:04 Na, de a "kitörés emléktúra " résztvevő is vertek- csak az valahogy elsikkadt ebben a nagy "antifa' ellenes országban. A fasisztáknak szabad, a német nácik jöhetnek és verekedhetnek emléktúrázva- erről miért nem szól a fáma? Nem, nem helyeslem, hogy "vélt" nácikat vertek agyba-főbe, és itélje el ezt a tettet a biróság a magyar törvények szerint, na de azért nem kell állati körülmények között tartani a még nem elitélt- csak előzetesben tartott rabot.
És, ez sem semmi:
444.hu/2023/08/19/allami-elismerest-lovagkeresztet-kapott-a-kitores-tura-ket-szervezoje-egyikuk-lezsak-sandor-fideszes-parlamenti-alelnok-veje
Nyírfa
@kereső: 12.19

Mit lehet erre mondani? Hogy nyílt fasizmus bűzölög a Parlamenttől az országhatárig? Csakhogy a kitörés "emléktúra" mégcsak nem is fasiszta, hanem náci program, s pogrom egyúttal. Hogy Soproban végül nem engedélyezték a világ nácijainak a kongresszusát, az sem a fideszen múlt, hanem a Momentumon, ugyanis a hírt úgy futtattták, mint a görög tüzet, így ügy lett belőle.
Emlékszem, amikor Tamás Gáspár Miklós Budapesten vagy talán az egész országban egyetlenként tiltakozott egy akkori náci felvonulás ellen. Égtem mint a Reichstag, hogy miért nem vagyok ott.
Nemcsak a hangunkat nem hallatjuk elegen, hanem nem is cselekszünk, ám Európától várjuk, hogy tegyen valamit értünk. Ez egészen gyermeteg mentalitás.
Nyírfa
@Maccska: 13.24

Garázdákról. Rágalmazni csak pontosan, ahogy az a náci nagykönyvben meg van írva. Javaslom, ne hordjál fekete bakancsot, jelvényeket, kerüld a feltűnést a bajtársaiddal, mert még elpáholnak titeket. Én csak leköpnélek, de egyrészt kultúrember vagyok, másrészt a nyálam sem érdemled meg.
Horizont
@Őrnagy: 12:00
hahahahahahahahahahahahaha
Horizont
@Shikari: Mártír ??? Akkor a nő is az???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok