Ismeretlen dubaji cégeket bíztak meg az építéssel.

Tovább ömlik a pénz az oszakai világkiállításra, dubaji cégek profitálnak a magyar pavilonbólDubaji világkiállítás, 2021., MTI/Magyar Turisztikai Ügynökség

Hadházy Ákos közösségi oldalán mutat rá, hogy milyen mértékű visszaélések érhetőek tetten az oszakai világkiállítás kapcsán. A 2025-ös kiállításon természetesen lesz magyar pavilon is, amelyből több cég is profitálhat – ezeket nyilván „csak úgy” kiválasztották, mindenféle pályázat nélkül.

Azt már tudjuk, hogy a magyar pavilont a legújabb kedvenc, a Zuglóban is betonmonstrumot építő Bayer Construct húzhatja fel, majdnem 20 milliárd forintért. Ez azonban még nem elég, az EU hivatalos lapjaiból kiderül, hogy két szerződés alapján még nettó 795,7 millió forintot adnak ki „a sikeres magyar részvétel“ érdekében.

Ennek a pénznek a kisebbik részét (216) milliót) a Consultant Mérnökiroda kapja, a nagyobb részét (majdnem 580 millió forintot) viszont egy titokzatos, az Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett cégnek, a Ramerset International FZE-nek adják, „komplex gazdaság- és üzletfejlesztési, valamint turizmusfejlesztési feladatok ellátására”

– írja a a független politikus.

Hadházy megjegyzi, hogy a cég neve már ismerős lehet, hiszen a dubaji világkiállításra is elnyertek egy 950 millió forintos keretszerződést.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Oszaka messze van, nem biztos, hogy odaér ez a sok pénz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Turuzmus? Akkor orbán ráhel és meg nem nevezett nagykorú magyar állampolgár férje( csak azért, hogy fel ne jelentsen az utóbbi, mert ő nem közszereplő)
atlatszo.hu/kozpenz/2016/10/01/a-jo-bevandorlok-arab-torok-es-azsiai-uzletemberek-az-orban-csalad-korul/
rücsü41
Ezzel a döntéssel, mármint hogy dubaji céget bíztak meg az építkezés kivitelezésével vagy lebonyolításával, is a magyar építőipart segítette a kormány!Bizonyára úgy gondolták vezetőink, hogy nagy falat lenne ez egy magyar cégnek, nem égetjük le a magyarokat.Ugye , jó gondolom?
Eladott Ország
Én most elmegyek Katarba, Itthagylak titeket a tarba'.
Eladott Ország
„Nincs itt semmiféle válság, kérem, van pénz mindenre, ami fontos: például a 2025- ös oszakai világkiállításra. Ráadásul ezt a temérdek pénzt egy ismeretlen DUBAJI CÉGNEK adjuk, »természetesen« valódi verseny nélkül. Nekünk Dubaj az első…"
csak úgy....
0rbán: a paks II. re fölvett kölcsiket most oszakára köcssük és 80 évre titkosítjuk!
még jó,hogy a magyar macsskák ,tehenkék bugyuták...,ezért is van mit a tejbe aprítsunk ,na meg a focimra is fussa! :) csaucseszku csak egy ócska kezdö volt hozzám képest,mert én úgy baszom át a magyart mint annak a rendje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.