Mi magyarok, mindig csak annyira élünk, amennyire Magyarország él és Magyarország is mindenkor csak annyira él, mint amennyire a magyar emberek élnek – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a X. Székely Bálon szombat este Budapesten.

A kirúgott L. Simon László visszakerült kormány bűvkörébe? – Kövér Lászlótól kapott kitüntetést

Fotó: MTI/Kovács Attila

Kövér László tiszteletbeli székely címet adott L. Simon Lászlónak, a Nemzeti Múzeum kirúgott igazgatójának a X. Budapesti Székely Bálon a Pesti Vigadóban.

Az Országgyűlés elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a tavalyi találkozás óta – ahogy a kalotaszegi népdal mondja – "borul az ég mindenfelől, nem derül" – azaz a világ nem lett sem biztonságosabb, sem derűsebb.

Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások, országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek; Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk

– sorolta a mai helyzetet jellemezve.

Kövér László azt mondta: mindabban, amit tapasztalunk, nem pusztán az örök metafizikai küzdelemről van szó a jó és a rossz között.

A napjainkban már-már emberfeletti erővel támadó abnormalitást, gonoszságot, rombolást és hamisságot nagyon is evilági emberek evilági érdekeik táplálják – húzta alá.

Az Országgyűlés elnöke ugyanakkor kiemelte: a jóra törekvő emberek, nehéz időkben és helyzetekben képesek erőn felül teljesíteni, helytállni és győzni. Kövér László egy székelyföldi történetet idézett fel, amelynek – a bálon vendégként jelen lévő – főszereplője egy rendkívül súlyos balesetet élt túl és épült fel belőle. Gyógyulása után Isten irgalmasságának ajánlott hálaadó rönkkápolnát és hozzá vezető keresztutat építettek – mondta az Országgyűlés elnöke, aki azt javasolta a vendégeknek, ha arra járnak, menjenek el az Egyes-kő lábánál lévő kápolnába, és mondjanak el egy imát.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett X.Székely Bálon Szász Jenő, az intézet elnökének köszöntőjében azt hangoztatta, hogy a rendezvénnyel hagyományt kívántak teremteni és az összetartozás érzését szerették volna megerősíteni. 

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Kövér kiszőrösödött, mint a pinceszar :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
L. Simon mire kapta ezt a kitüntetést, mit ér a székely díj?
CsipkeRózsa
@Sakk Matt: L. Simon is, szőrösök egymás közt.
namihami
@CsipkeRózsa: 13.54: A kilövési engedély eltörlését és mellette pènzt! Sok-sok pénzt!
Loksmith
Egyáltalán mi jogon ad Kövér székelyek nevében címeket?
jáger laszló
L,S,L. 1 igazi székely
2 füle van és az is büszkén 2é áll!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
balos
Akkor milyen díjat kapott kaleta szájer sexduó?Matyó hímzéses koton díjat a sikeres amatőr "projektjukért"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok