Több bicskei ismerőse is megszólalt annak a K. Jánosnak, aki kegyelmet kapott Novák Katalintól, miután elítélték egy pedofil bűnügyben.

„A jósága miatt hibázott” – Szomszédjai mentegetik K. Jánost, amíg ő hallgat a kegyelmi ügyről

Illusztráció: Pixabay.com

Itt biztosan nem dolgozik majd tanárként, de úgy hallottuk, nem is akar. Azt beszélik, vissza akar költözni Erdélybe, ahonnan a családja származik, ahol a nagyszülei is tanárok voltak

– Bicskén ezt mesélték a Blikknek az államfői kegyelemben részesült K. Endréről. A bicskei gyermekotthont vezető V. János éveken keresztül – legalább 2008-2016 között – szexuá­lisan molesztálta a gondjaira bízott, kiskorú gyerekeket, amiért nyolc évet kapott. Helyettesét és bűntársát, K. Endrét 3 év 4 hónapra ítélték, de Novák Katalin – Varga Judit akkori igazságügyi miniszter jóváhagyásával – elnöki kegyelemben részesítette.

A feleségétől tudtuk, hogy Endre bácsit megviselte nagyon a börtön, a büntetés, ő nem ilyen, egész életében csak segített másokon, ez lett a veszte

– mondta a Blikknek egy közeli szomszédja, aki szerint K. „a jósága miatt” hibázott, barátját próbálta menteni, amivel „nem bántott egy gyereket sem”. K.-t azért ítélték el, mert a nyomozás, valamint a bírói ítélet megállapította: tudott a gyerekek elleni pedofil bűnökről, és az egyik áldozatot arra kényszerítette, írjon alá egy hamis vallomást arról, hogy valójában nem történt semmi.

Bízott abban, hogy a kollégáját, barátját alaptalanul vádolják, az igazgatónak hitt, nem a gyerekeknek

– így mentegette az elítéltet egy másik ismerőse is, ugyancsak ellentmondva a bíróságon megállapítottaknak. Szerinte K.-t a börtön mellett sokkal jobban megviselte, hogy csalódott egy régi barátban. Szerinte V. Jánost is ismeri mindenki Bicskén, a kisváros egy emberként döbbent le, amikor megtudták: „az egyik legmocskosabb dolgot művelte tanárként”.

K. Endrének a kegyelem miatt törölték a büntetését, s annak hátrányos következményeit, vagyis újra dolgozhatna tanárként, edzőként és gyerekekkel is.

A lap elérte K. feleségét, aki nem kívánt nyilatkozni. Azt írják, a család szerint a kegyelmi döntést elfogadták, örültek neki, de ennek körülményeit is magánügynek tartják.

Az ügyben az egyik áldozat is megszólalt nemrég: Pop Mert Julián szerint a kegyelmi döntés megfosztja az áldozatokat a méltó igazságszolgáltatástól.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
még a végén szenté avatják ezt a k(urva) jánost...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A jósága miatt hibázott. Mint a kaleta.
human
Jó ember ez. Csak egy pedofil ügyet akart eltusolni.
Hasonlóan áll az egyszerű fideszes az asszonyveréshez is.
dr. prédikátor
Vissza akar költözni Erdélybe!!!IDE SE KELETT VOLNA JÖNNIE!!!
Toller Béla
K. bácsit nem mentegetni kell, hanem visszacsukni és letöltetni vele a méltatlanul enyhe büntetését ! A jóember nagy bűnt követett el, a szomszédoknak meg be kellene ígérni egy valagbarúgást, ha nem hagyják abba a bűnpártolást ! Még mit nem ! Lehet, hogy egészen drakuláig visszamenőleg pedagógusok voltak a családjában...de a rábízott gyermekeket rútul átverte, becsapta...Mert hitt a barátjában...na neeeeee !
Menőmanó
Jóságból nem falaz az ember egy pedofilnek. Sokkal inkább seggnyalásiból az igazgatónak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.