A Magyarországon akkumulátor- és elektromos autógyárakat építő kínai cégek felismerték azt, hogy Orbán és a kormánya képtelen biztosítani az energiaigényüket.

Az Orbán által idecsalt kínai akkugyárak sem hisznek már neki

Egyre többen jönnek rá, hogy Orbán – témától függetlenül – leginkább csak ígérgetni tud. Forrás: Pixabay

A cégek emiatt saját kezükbe vették az ügyet, és saját naperőműveket fognak építeni" – idézi a Portfolio a Vsquare értesülését.

A V4-es ügyekkel foglalkozó oknyomozó portál a kínai naperőművi fejlesztés “saját kézbe vételének” gyökereként látszólag teljesen független ügyet jelölt meg – a Paks II. projekt nyögvenyelős haladását.

A fideszes kormány saját, legoptimistább becslése szerint legkorábban 2035-ben ad majd áramot Paks II. A magyarországi áramigény viszont már 2028-ig radikálisan, 53,5 TWh közelébe ugorhat a 2023-as 44 TWh körülről a rendszerüzemeltető MAVIR előrejelzése szerint.

A hazánkba települő nagy kínai (például CATL, BYD, Sunwoda) és egyéb (többek közt a BMW) akkumulátoros és elektromos autóipari beruházásoknak már a következő évektől kezdve szükségük van a plusz áramtermelési kapacitásokra. A fenti értesülés szerint ezt a “saját kezükbe veszik”, így jelentős beruházásokat kénytelenek végrehajtani gyors ütemben a következő években.

Az eddig is nagyon gyors magyarországi naperőművi terjedés tehát nem fog leállni, „csupán” a magyar lakosság napelemeinek telepítését akadályozzák Orbánék változatos eszközökkel, például a szaldós elszámolás eltörlésével.

Forrás: Portfolio, Vsquare
Fotó: Pixabay

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez borzasztó sok termőföldet jelent, amit elvesznek a gazdáktól. A hálózatot pedig az adófizetők pénzéből bővítik. Mindezt az akkugyárak meg persze Orbán több milliárd eurós vagyonának növelése érdekében. Európa éléskamrájából így lesz egy kiégett, elsivatagosodott veszélyeshulladék-lerakó pöcegödör. Rendben van ez így. Ne maradjon itt semmi, csak egy sáros-poros pöcegödör, lerobbant elhagyott ipari hulladékkal megszórva. Szépen körbe lehet keríteni trikolor drótkerítéssel, a bejáratnál meg kiírni, hogy "Ungarn Skanzen". Belépés saját felelősségre, védőöltözetben. Már a magyar napot is a kínaiaknak ígérte a hízó, kolostorgeci? Hogy a napelemszakértő, fotovoltaikus és barackmagos Lacit ( L Simon) idézzem: "azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél." És az idióták tapsikoltak. És ott a búzamező helyén lesz egy qrvanagy akkumulátorgyár, a búzát meg majd vesszük dollárért.
twitter.com/janos_hary/status/1635536238974234624/photo/1
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: anyátokpicsája. A ti pofátok van tele szarral, te elmebeteg.
balos
Így kell a tudatlan nemzeth árulókat megvezetni!Persze a pénz nagy úr!Erőszak nélkül kiszorítanak bennünket a földjeinkről némi baksis reményében a vármegyei nemzethyes kleptomániás-gyilkosaink!
Dr. Proktor
Óh, be szép lesz a táj mikor az M7-esen megyek hazafelé és a kukorica, napraforgó és a gyönyörüségesen sárgálló repcetáblák helyett majd a vasbeton épületek és a csillogó napelem táblák látványában gyönyörködhetek!
Hát nem erre vágyik az ember?
Sztyepospista
OK a napelempark. DE... honnan lesz VIZÜK ? Kiépitenek majd valamilyen csőrendszert, és idehozzák vele a vizet ?? A jól képzett... munkaerőről már nem is szólva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.