Rövid közleményt adott ki az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

Amint arról a propeller.hu is beszámolt, Magyar Péter csütörtök délelőtt osztotta meg a Facebook-oldalán, hogy egy ügyész jelent meg a lakásán, és tanúkénti kihallgatásra idézné egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt. Magyar a történteken felháborodott, majd Polt Péter legfőbb ügyész távozását követelte.

Hoppá! Reagált az ügyészség Magyar Péter vádjaira

Magyar Péter érdemben még nem reagált a megkeresésre az ügyészség szerint    Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy rövid közleményben reagált minderre. Magyar Pétert először írásban idézte, az idézést 2024. február 27-én adta ki. A 2024. március 1-jei kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett nem tartózkodott otthon, ezért a kézbesítő postai értesítőt hagyott a címen. A postai nyomkövető adatai szerint a hivatalos küldeményt a címzett nem vette át.

Azt követően, hogy Magyar Péter nem fogadta az ügyészség telefonhívását, az ügyészség 2024. március 6-án – a büntetőeljárási törvény szabályai szerint – az idézést két alkalommal rövid úton személyesen is megkísérelte kézbesíteni, ami szintén nem járt eredménnyel. Ekkor a nyomozó ügyészség ügyésze SMS-üzenetet küldött az érintettnek.

Magyar Péter ezután visszahívta az ügyészség képviselőjét. Az eljáró ügyész közölte vele, hogy tanúként kívánja kihallgatni a következő hét keddjén.

„Magyar Péter egy programra hivatkozott, és azt ígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel ismét hívja az ügyészséget, hogy megfelel-e neki az időpont. Ez a hívás egész mostanáig nem történt meg” – írja közleményében a KNYF.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Maccska: ma, 14:20 ☻ Magyar Péter lesz a felelős, mert nem szólt a félkegyelmű, segghülye főügyésznek, akinek a feje ki sem látszik, a csútidevla' seggéből, hogy szarrá lopták az országot! Előadhatja azt, hogy a főügyészség meg a pintérsanya mi a lóf@sznak van, hogy semmit nem vesznek észre, ha a NER bűnbanda lop! Magyar Péter a felelős mert bűnpártoló! De ha az OLAF tesz feljelentést, a főügyész leszarja, mert nincs itt semmi látnivaló! Na elmentek ti a qrva anyátokba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Rolcsi: ma, 16:12 ♦ A román tolvajcigány gecit és bűnszervezetét már demokratikus úton nem lehet leváltani! A rendezvény megtartását pedig meg kell köszönni a csútitredvának, mert jövőre lehet menni átnevelő munkatáborba mint Észak- koreában.
NKF
Tele a tököm ezzel a süket f@sszal! Hirtelen kurva okos lett! Amíg benne volt a jóba addig kussolt
most meg osztja az észt a kis buzi!
jáger laszló
Mind1
Magyarra azért még nem szavazok!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Bekeríti, ráakaszkodik, összevissza harapdálja, összekoszolja, ha fogást talál letartóztatja, ha nem sajtóhadjáratot indít ellene - ez az ügyészség hozzáállása a magyarpéter ügyéhez !
Géza
Remélték, hogy pártot alapít. Orbán támogatná. Kell a megosztás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.