Meghatározó szerepük volt az uniós források visszatartásában Gyurcsány Ferenc brüsszeli képviselőinek, akik nem is rejtették véka alá, hogy főnökük iránymutatásához híven minden eszközzel igyekeznek megtorpedózni a Magyarországnak járó pénzek kifizetését.

A baloldal már nem is próbálja titkolni, sőt egyes politikusaik kérkednek azzal, hogy nagy szerepük volt a hazánknak járó uniós pénzek visszatartásában. Alig egy héttel azután, hogy a Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós az ATV-ben büszkén taglalta pártja európai parlamenti képviselőinek brüsszeli ténykedését, amivel elérték a Magyarországot büntető intézkedéseket, Cseh Katalin egy rövid videóban erősítette meg mindezt, amiben kijelenti, hogy ő is dolgozott a jogállamisági mechanizmuson – írta a magyarnemzet.hu.

Hazafinak nevezik magukat Gyurcsányék, mert visszatartatják a Magyarországnak járó EU-s pénzeket

Gyurcsány Ferenc és pártja azért küzd, hogy Magyarország nem kapja meg a neki járó uniós pénzeket    Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára EP-képviselő egyenesen a feladatának nevezte a hazánk elleni uniós lépések támogatását. Molnár Csaba az egyik Árnyékkormányinfón kijelentette, hogy hazafias kötelességének érzi az európai uniós források elleni küzdelmet.

„Célunk egyértelmű, addig ne jöjjön pénz, amíg az nem a magyar emberekhez, a magyar önkormányzatokhoz és a magyar kis- és középvállalkozásokhoz jut. Abban a pillanatban, hogy a kormány garantálni tudja, hogy ezeket a pénzeket nem ellopják, ahogy az elmúlt években tették, hanem a magyar emberekhez, önkormányzatokhoz és vállalkozásokhoz irányítják, abban a pillanatban ez meg fog szűnni” – közölte a DK EP-képviselője.

Gyurcsányék valódi célja az, hogy ne érkezzenek meg a Magyarországnak járó brüsszeli pénzek, ami várakozásaik szerint a gazdasági nehézségek által alááshatná a kormány társadalmi támogatottságát. De talán a legőszintébb beismerés a DK-s EP-képviselők közül Ara-Kovács Attila nevéhez fűződik, aki szerint lehetetlen odaadni az európai uniós forrásokat az Orbán-kormánynak, mert ezzel a baloldal ezzel saját magát fegyverezné le.

„Én magam és kollégáim szívesen megszavaznánk ezt a pénzt, odaadnánk az Orbán-kormánynak is, csak ez lehetetlen. Ez olyan, mint a budapesti állatkertben megkérni az oroszlánt, hogy ugyan már répát egyen és ne nyulat, amit odaadnak neki, vagy csirkét. Nem lehet, hát hogy mondjam, egy alapvetően a demokráciát felfogni képtelen emberről és rendszerről azt gondolni, hogy ez megjavul, ez bűnös naivitás és nyilvánvalóan minket fegyverez le leginkább” – fogalmazott a politikus a KlikkTV-ben 2023 februárjában.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mecsoda nagy eredmény! Három DK képviselő többet ért el, mint 13 fidesz képviselő, élükön Tompikával! Na, aki ezet elhiszi, szamarabb a lónál! Tessen mondani, nem pártunknak és kormányunknak kellene betartani a szabályokat??? Nem kellene kevesebbet vétózni, zsarolni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@KisTehen: Orbánék lenyúlása gondolom azért nem zavar mert a te értékrendedben ez természetes!
A ti nácitok, a ti komcsitok, a ti buzitok, a ti pedofilotok, a ti pénzetek...
Nessy
Hogy vűltoznak az idők és velük az emberek! Amikor Szájerék rodeózták körbe az unió államait, hogy a "Gyurcsány kormánynak ne adjanak egy fillért sem, akkor nem volt óriás plakát, nem volt ekkora vihar a pohár vízben.
Péter2
Amit a dk állít , azt lehet cáfolni , pl első sorban számlákkal orbának , de sajnos az uniós vizsgálóbizottság, ami nem is olyan régen volt itt ,pont azért , hogy ők is meggyőződjenek a dolgokról , ugyan azt tapasztalták amit a dk állított ! Ráadásul az unió elleni pedofideszes uszítás feltette az íre a pontot , evvel csak a dk írásos kifogásait erősítették ! Hogy a dk miért hazafi a szemembe , azért , mert az a pénz amit az unió utal, azt minden magyar ember után kapja az ország és mára már sikerült megakadályozni az ellopását , mert ebből a pénzből semmi olyan beruházás nem történt "tapasztaltam" amitől jobb lett volna az életem vagy a környéké ismerőseimé stb , helyette , pedofideszes oligarchák , haverok , rokonok habzsidörzsiztek belőle , a pénz jó részét ellopták , oligarchák feltőkésítésére ment el, a másik, az uniós pénzel támogatott beruházások amik 80- 95% pályázatait csak oligarchák nyerték , de sokszor pályázat sem volt , evvel is szembe mentek az eus alapszerződésekkel , továbbá az oligarchák általi kivitelezések többsége , kókler sz@rt sem érő munka , nem egyet látunk, ami a garancia lejárta után hamarosan tönkrement , nem is a minőségi munka volt a lényeg , hanem az oligarcha kapja a munkát , azt jól felárazták, az unió kifizette , és mehetett a pedofideszes bűnszervezet tagjainak a visszaosztás a zsebükbe ! Ezt meg tudta akadályozni a dk , hogy tovább nem lopják az emberek pénzét, és nem jut belőle az elmebetegek felé irányuló agymosásra , propagandára, agitációra ! Itt már nyert is az ország !
surdilloFUJT
@Maccska: ...csak állandóan a fidess fitkányát szopod le ,vagy ugratod meg magad valamelyik pedofilóval,te szerencsétlen,agy rágott,szellemi toprongya a fitkányoknak!!!
surdilloFUJT
...és igazuk van!!! Annyi MILLIÁRD EURÓT,FORINTOT ELLOPTAK ORBANBASIÉK,HOGY EZÉRT NEKIK IGENI KÖTÉL JÁR,NEM PEDIG ELLOPHATÓ UNIÓS FORRÁS!!!
Dr. Proktor
@Maccska: Hát igen, a propeller is betagozódott rogán tóni moderált fake news birodalmába, lassú átmeneti időszakkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.