Az államnak ki kell adnia a 244 milliárdos Bosnyák téri beruházás szerződését. A Transparency International szerint az ominózus szerződés tartalma a nyilvánosság számára is elérhető lesz.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. azzal védekezett, hogy nemzetbiztonsági kockázattal járna, ha a nyilvánosság is megismerhetné a részleteket – ezt még a Kúria sem hitte el.

Az állami cég kénytelen lesz kiadni Bosnyák téri piac mellett épülő ingatlanegyüttes szerződését. A beruházás nem kevesebb, mint 244 milliárdba került.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) már az építkezés megindulása után vásárolta meg a "gödröt" potom 244 milliárd forintért, hogy ott épüljön meg az az épületegyüttes, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új székháza lehet a jövőben.

Az állami cég az eljárás során próbálta elkerülni a dokumentum közreadását, többek között olyan indokokra hivatkozva, miszerint magáról a szerződés meglétéről csupa figyelmetlenségből adtak tájékoztatást, és nemzetbiztonsági kockázattal járna, ha a nyilvánosság is megismerhetné a részleteket.

Ezt a buktát még a Holdról is látják! Nyilvánosságra kerül a 244 milliárdos Bosnyák téri ingatlanmutyi összes szerződése

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

A Transparency International bejegyzésében a Kúria döntésének hátterét:

„Az állami cég tévesen úgy vélte, hogy ha már egyszer ezt a beruházást nemzetbiztonsági okból kivonta a közbeszerzések alól, akkor emiatt a beruházás minden részlete is azonnal és automatikusan titkossá válik.

A másodfokon eljáró bíróság azonban nem így vélekedett, és megállapította, hogy az államnak nem elegendő felmutatni a nemzetbiztonsági kártyát, mintha az egy bírói piros lap lenne, hanem tételesen igazolnia és bizonyítania is kell, hogy mik azok a kockázatok, amelyek a vonatkozó dokumentumok nyilvánosságra kerülése esetén aláásnák a nemzet biztonságát.

A harmadfokon eljáró Kúria is úgy vélte a mostani döntésében, hogy a vonatkozó szerződést az MNV-nek ki kell adnia, így az rövidesen a nyilvánosság számára is megismerhető lesz.”

A zuglói építkezést az a Bayer Construct nevű cég végzi, amelynek vezetője, Balázs Attila Mészáros Lőrinccel és Tiborcz Istvánnal is üzletelt már, de emellett a kormány stratégiai együttműködési megállapodást is kötött a céggel.

A sikeres döntést Hadházy Ákos független képviselő is bejelentette Facebook.oldalán.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Atyavilág! Ugye azért a Tiborcz gyereknek mégsem kell/kellhet ezt a 244 milliárdot visszacsengetnie? Hová lehetne a világ, ilyen szégyen esetében? A vejkó anyagi összeomlásáról már nem is szólva!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
a szerződést megette a kutya,véletlenül ledarálták,most írják visszadátumozva a népnek szóló változatot,vagy ahogy már megtörtént máskor is,pont leszarják az ítéletet és nem tesznek semmit,mivel orbán úgyis megvédi őket,hisz a veje az egyik érintett...
Pegero
A Lódoktor már megint előre megkongatta a vészharangot! Várjuk meg a végét.
namihami
Atyavilág! Ugye azért a Tiborcz gyereknek mégsem kell/kellhet ezt a 244 milliárdot visszacsengetnie? Hová lehetne a világ, ilyen szégyen esetében? A vejkó anyagi összeomlásáról már nem is szólva!
izéke
@Pegero: ez mar a vége,elvileg a kúria legmagasabb jogi fórum,onnan már csak az EU illetékes szervei vannak,oda meg nem fog fellebbezni az állami cég
nejlontacskó
" A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. azzal védekezett, hogy nemzetbiztonsági kockázattal járna, ha a nyilvánosság is megismerhetné a részleteket – ezt még a Kúria sem hitte el. "
A védekezés nem véletlen, de nem nemzetbiztonsági okok, hanem Fidesz biztonsági megfontolások húzódnak meg a háttérben!
Szinte biztosra vehető, hogy a választások előtt, akkor sem adják ki az iratokat, ha bele is döglenek...
Pegero
@izéke: Jaj ne izélj már @izéke:! Az elvileg nem azt jelenti, hogy gyakorlatilag is!
rücsü41
Csak nem beszartak a "fijúk"az átláthatóság miatt?
Peller Anikó
@rücsü41: Csak de. A legnagyobb ellenségük az átlát hatóság.

Mert bárhova lépsz ott mutyi, suskuss, mismás, lópás, csúsztatás, hazudozás terem.
magyarigeza
@Peller Anikó: Mutyi és lopás? Pont ti beszéltek. Olyan egyszerű dolgokkal mint a Széchenyi lánchíd felújításának monetáris részletei, még azokkal sem tudtok elszámolni. Fővárosi közlekedést szintén tönkretettétek. Magyarországi baloldal, az ország szégyene.
Cherry
@magyarigeza: Nagy barom vagy te, jobb lenne ha eltakarodnál a retkes cigány világához Felcsútra te prosztó
Peller Anikó
@magyarizgaga: Igen pont. A fővárostól a fidesz elvont minden forrást, azért, hogy a magadfajta balfékek aztán támadják a kalácsonyt, hogy mindent tönkretesz. Pedig az ország romokban, az eus pénzek ellopva, az egészségügy romokban, az oktatásra nem jut pénz, hitelfelvétel az ország működtetéséhez horribilis és így az ország adósságszolgálata csúcsokat dönget, a stadionépítés csúcsra járatva, a focisták fizetése az égben, nameg a kormányzaté is, bár a zöme lopott pénz.

Te bezzeg nem szégyelled a saját hülyeségedet, neked nem egy híddal kellene elszámolni hanem egy országgal, ami tíz év alatt elveszítette köztulajdon jellegét.
izéke
@Pegero: te tudsz valamit? van a kúria felett álló magasabb szerv? melyik az? csak nem orbánra gondolsz? ő aztán valóban egy nagy szerv,egy nemiszerv :))))
Géza
Alapvetően nem a szerződések nyilvánossága a probléma az állam számára. A legnagyobb problémát az ellenzék gátlástalan hazudozása és a sajtó támadások jelentik, amelyek ellen folyamatosan védekezni kell. Az első elítélt rágalmazó bebörtönzésével pedig beindulna a liberális mártír gyártó kórus és nagyobbakat hazudnának, mint Biden most Orbánról.
Pálinkás Pál
na és...?...lett bárminek következménye annak amit leleplezett..?...ez a birka magyar nép megérdemli a csúti fűrert...a 14 év alatt a sot disznóság ellenére, talán betört két fidesz iroda ablaka..? ez a náció halálra van ítélve...
Menőmanó
@Géza: Te buta seggnyaló, ha rágalmazásért börtön járna, az egész fidesz szőröstül bőröstül rács mögött lenne.
Géza
@Menőmanó: Az alapvetően paraszt, de tahó fajtádhoz nem szóltam! Provokáld az elvtársaidat. Egyikőtök sem tud normálisan beszélni?
izéke
@Géza: önélzetesz a kisz latol :))))) Ejnye csikari,meg megüt a guta ;)))
Géza
@izéke: Kicsit etetlek, hogy lássa mindenki azt a kötekedő primitív agressziótokat, amivel gyűlöltök mindent, ami magyar.
Eddig jól teljesítettél!
Menőmanó
@Géza: Te jársz ide provokálni gyökér. Takarodj a faszpajtikra, ott vannak vevők az ótvar hazudozásodra.
Géza
@Menőmanó: Itt hörögsz, személyeskedsz, fröcsögsz nyálasan, ha valaki másként gondolkodik és a nemzeti ünnepünkön is van bőr a képeden itt tahóskodni? Jellemző a primitív fajtátokra hazudozó!
Pusztai
@Menőmanó: Csak azt lehet provokálni aki ugrik!
xarnak nézni, átlépni, , és hopp, a mocsokáradat elvágva.
A folytonos viszontválasszal, csak a mocsok tenger nő.
Menőmanó
@Pusztai: Egyetértek, és írigyellek, hogy Te meg tudod állni. Néha nekem is sikerül :-))) Még gyúrok rá.
nezelodo
Nahát, pedig a holdról is látszik, hogy a nemzetbiztonsági kockázat maga az egyszemélyes kormány. Apropó, mikor is lesz nemzetbiztonsági átvilágítás alá vonva a mi kicsi, fakardal hadonászó nindzsánk?
szegfue
@Géza: 5:09 Függetlenül attól, hogy jelenleg ki kormányoz, nekem akkor is érthetetlen: ha van egy állami szerződés, ami a szerződő felek jogait és kötelességeit rögziti, tehát korrekt, akkor mi az ördögnek kell ezt "kiperelni"?! MIért nem lehet "simán" kiadni? Szerinted mi lehet az oka?
Géza
@szegfue: Az előbb már leírtam. Nem történt semmi törvénytelen, csak a liberális sajtó hisztizik, koncepciókat és hazugságokat generál. Ennek ezzel elejét akarják venni. Szerintem ez az ok.
balos
@szegfue: Az időjárás!Most éppen keletről fúj a szél,az árnyékában elszáll a pénz!
Aki Én
@Pegero: @Géza: @magyarigeza: nagyon nagy baj, hogy nem érzitek mennyire káros, aljas, buta, szaremberek vagytok, mit műveltek valójában.
szegfue
@Géza: Azt gondolom, nem értetted meg a kérdésemet:(( Nem arra voltam kiváncsi, hogy "történt valami törvénytelen", vagy sem, amit ugye se Te, se én nem tudhatunk. Csupán elvileg: ha egy állami szerződés korrekt, akkor miért nem lehet megmutatni? Neeeee már azért, mert "hisztizik a liberális sajtó", és akkor azért sem mutatják meg, inkább "védekeznek" I., II. fokon, majd a Kúriához fordulnak.
Én elég földhözragadt vagyok... ha mondjuk a szomszédom feljelent, hogy büdös van, mert nem vitetem el a szennyvizet az emésztőből, akkor már elsőre megmutatom a számlát, hogy igenis elvitettem... Nem várom meg, amig birósághoz fordul. Tehát, ha igazam van, akkor rögtön bizonyitom...
Kb. igy képzelem el: kérik a szerződést, megmutatják és akkor nincs semmiféle "koncepció és hazugság", mert a szerződésben mindent leirtak feketén-fehéren. De nem! Pénzt nem kimélve fizeti az állam a birósági eljárások illetékeit, a biróságok munkáját, stb... gondolom én.
Géza
@szegfue: Ez elég komolytalan. A hazugságokkal szemben, mint a lopás, mutyi, haverom, túlárazott, stb. nem lehet egy nyilatkozattal védekezni. Mutathatod te a nyilvánvalót, a hazudozók nem pihennek.
Pusztai
@Menőmanó: o)
Indexen évekig visszaszóltam de ott volt moderálás, ha durva voltál és személyeskedtél egy határon túl kibasztak.
Már ott megedződtem, mert volt aki azt mondta hagyjam lépjem át!
Nehezen álltam meg de aztán csak összeállt.
Itt a propin jó ha 3-4x visszaszóltam de akkor már nagyon tele a bugyor főleg a szaros szájú szőrős négylábuakkal..
Elképesztően ostobák, és minden frusztráltságukat személyeskedéssel jelzőzéssel, lehazugozással élik ki, ezeket pláne leszarni, mert ahányszor visszaszólsz annyiszor fröcsögnek vissza.
Elvágni ezt a szarfolyamot csak a leszarom hozzállással lehet.
Engem is irritál, de megállom, már kibírom!
o)
Géza
@simmering73: Ez igen! Itt sopánkodtok álszenteskedve, mennyire durvák veletek, de te itt acsarkodsz olyannal, aki hozzád se szólt.
szegfue
@Géza: Sajnálom, hogy még mindig nem érted, illetve nem akarod megérteni...:(( Nem "nyilatkozni" kellene, hanem simán a korrekt szerződést megmutatni... nem is értem: mi ebben a nehézség?
Ugy tünik meddő kisérlet Belőled egy egyenes, Magad kreálta választ kihuzni... de azért kösz.
Géza
@szegfue: Úgy látszik, hiányos a verbális kultúrám. Hiába mutatjuk meg a nyilvánvalót, ezzel csak újabb ellenzéki hazudozást generálunk.
Egyszerűbb semmit nem az orrukra kötni.
nezelodo
@Géza: "A hazudozók nem pihennek"! Nem kell állandóan a királyi csatornákat nézni és hallgatni, aztán megnyugszik a kis lelked.
Géza
@nezelodo: Tudod te nagyon jól, kiktől beszélek.
szegfue
@Géza: Ezen a "királyi" többesben irt válaszodon igazán jót derültem:)) Bár igaz, hogy ez a "mantra" az elme megnyugtatására szolgál és segit tullépni a negativ gondolatokon, de ez nem az én világom... meghagyom Neked.
jáger laszló
+ismerhetjük,de vissza már nem fordíthatjuk
Erről ennyit
Pénz + a zsebekben!!
csak ennyi barátilag
J.L.
Géza
@szegfue: Rólad volt szó, de a kormánytól is és Rákay-tse hagyjuk ki. Jogos a többesszám.
Pegero
@izéke: 04:38
Nagyon primitív szófosásod van!
Pegero
@Aki Én: 08:00
Hűha! Ezt most jól megmondtad!
Szevasztok
Na látod lófaszfej miből maradtál ki ismét.
nezelodo
@Géza: Na akkor neked is csípi a szemedet a Rogán hivatal, és talán háborog a gyomrod is, ahogy a családi barátja miatt a két nővel vitette el a balhét a vezér. A kitüntetésekkel és a hatalmas magyar adófizetői pénzekkel felcicomázott Böjte hivatal pedofil ügybe keveredése is csak a jéghegy csúcsa, a hatalmas összegeket mozgató gyerekbiznisz a lényeg. Mellesleg ott azért rendesen megmázsálja a bíróság a pedofilokat,és nem hagyják futni a jelképes bírság mellett az állomáshelyéről hazacsempészett kutyájuk kölkét. Mi lenne itt ha belépnénk az EU ügyészségbe, a Kövessi asszonyság rövid úton megfosztaná az alattvalókat a vezetőiktől.
NKF
Hiába no! Köcsöházy mindent tud!
balos
@nezelodo: Azért az is megérne 1 "misét",hogy hova tűník el annyi gyerek!NYOMTALANUL!Persze ahol 1 ilyen kurva-geci-csalárd barát üvegzsebére megy a suska ott még a folt peti is jól jár!
bence
@Pegero: ! Azért az a vészharang eddig mindig bizonyítottá vált !
bence
@Pusztai: ! Csak hát van az a pont amikor elszakad a cérna !
magyarigeza
@Peller Anikó: Írj még ilyeneket, hazaáruló, balliberális elvtárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.