A lényege, hogy aki például idén vonul nyugdíjba, akkor az előző évek átlagkereseteit veszik figyelembe és azokat a 2023-as kereseti szintekhez igazítják.

A kormány egy újabb rendelettel módosítaná a nyugdíjszámítást – tudta meg a portfolio.hu. A tervezet szerint egy újabb táblázatot cserélnek ki, mely a „valorizációs szorzószámokat” érinti, amelyek a nyugdíjak összegét befolyásolná.

Belevágott a kormány – Fű alatt elindult a nyugdíjrendszer reformja

Nyugdíjszámolás/Fotó: Stockfotó

Azok, akik olyan évben vonulnak nyugdíjba, amelyben a valorizációs szorzószám magasabb, mint az azt megelőző évben, jelentősebb nagyobb juttatásra tehetnek szert. A változás komoly hatást gyakorolhat a nyugdíjasok jövedelmére, mivel az új szorzószámok magasabb értékei nagyobb összeget jelentenek havonta.

Például, ha valaki 2024-ben vonul nyugdíjba, akkor az előző évek átlagkereseteit, ideértve a 2022-est is, figyelembe veszik és azokat a 2023-as kereseti szintekhez igazítják.

Forrás: portfolio.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
aakkor mégjobban szétbasszák?
ugyanis nem a friss nyugdíjasokkal van gond, - azzal is, mert nincs sapka, plafon-. hanem a régiekkel és az emelésekkel.
szarnak adnak egy pofont.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 17:26 ☻Ezt hívják többek hazaárulásnak, amit Orbán művel az EU-s pénzek lehívásával kapcsolatban, nem erre tett esküt a geci! Az összes EU tagország meg tudott állapodni, csak ez a pszichopta elmebeteg nem! Több Marshall segélynyi pénzt lopott el. Németországot kevesebb pénzből építették újjá a II. világháború után! Ezért is felelni fog!
Pegero
@Eladott Ország: @Tirpák Elvtárs: Látom megint nyomod a patkány dumát...
m.cdn.blog.hu/mu/muphrid/image/elephant_shrew.gif

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.