A lényege, hogy aki például idén vonul nyugdíjba, akkor az előző évek átlagkereseteit veszik figyelembe és azokat a 2023-as kereseti szintekhez igazítják.

A kormány egy újabb rendelettel módosítaná a nyugdíjszámítást – tudta meg a portfolio.hu. A tervezet szerint egy újabb táblázatot cserélnek ki, mely a „valorizációs szorzószámokat” érinti, amelyek a nyugdíjak összegét befolyásolná.

Belevágott a kormány – Fű alatt elindult a nyugdíjrendszer reformja

Nyugdíjszámolás/Fotó: Stockfotó

Azok, akik olyan évben vonulnak nyugdíjba, amelyben a valorizációs szorzószám magasabb, mint az azt megelőző évben, jelentősebb nagyobb juttatásra tehetnek szert. A változás komoly hatást gyakorolhat a nyugdíjasok jövedelmére, mivel az új szorzószámok magasabb értékei nagyobb összeget jelentenek havonta.

Például, ha valaki 2024-ben vonul nyugdíjba, akkor az előző évek átlagkereseteit, ideértve a 2022-est is, figyelembe veszik és azokat a 2023-as kereseti szintekhez igazítják.

Forrás: portfolio.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
aakkor mégjobban szétbasszák?
ugyanis nem a friss nyugdíjasokkal van gond, - azzal is, mert nincs sapka, plafon-. hanem a régiekkel és az emelésekkel.
szarnak adnak egy pofont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
aakkor mégjobban szétbasszák?
ugyanis nem a friss nyugdíjasokkal van gond, - azzal is, mert nincs sapka, plafon-. hanem a régiekkel és az emelésekkel.
szarnak adnak egy pofont.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:30 ☻Kérdezd meg, a hollandokat , németeket, osztrákokat, ne a retek román tolvajcigányodat. Az angol és svéd nyugdíjasok is szívesen költöznek például a füldközi tenger partjára. És azt is kérdezd meg, a csúti gecit mikor dolgozott életében egy percet is. Segítek egy szalmát nem tett keresztbe, soha nem dolgozott a civil szférában, de két pofával adja a tanácsokat, hogy munka nélkül senkinek nem lehet jövedelme! Ja, és azt is kérdezd meg, hogy a földjei után hány milla EU-s pénzt markol fel havonta!
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 16:27 ♦ A régi nyugdíjasoknak irány a temető.
Pusztai
@Eladott Ország: majd jól tökön lesz kegyed rúgva!
o)
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:57 ☻ Az a miniszterelnök akinek fontosabb, hogy leépítse a demokráciát , hogy szarrá lophassa magát a bandájával, és ezért nem tudja lehívni az euró milliárdokat, annak börtönben van a helye. Az EU támogatások lehívására csak az orbáni rezsim nem volt képes és ez mindennek a legalja, ez nem muka. Meg is fogjuk hállálni a gecinek életfogytig vagyonelkobzás mellett!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 17:26 ☻Ezt hívják többek hazaárulásnak, amit Orbán művel az EU-s pénzek lehívásával kapcsolatban, nem erre tett esküt a geci! Az összes EU tagország meg tudott állapodni, csak ez a pszichopta elmebeteg nem! Több Marshall segélynyi pénzt lopott el. Németországot kevesebb pénzből építették újjá a II. világháború után! Ezért is felelni fog!
Pegero
@Eladott Ország: @Tirpák Elvtárs: Látom megint nyomod a patkány dumát...
m.cdn.blog.hu/mu/muphrid/image/elephant_shrew.gif

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.