Nem elég fittek a gyerekek, ezért szigorítana a kormány, és minden tanulónak, még az élsportolóknak is kötelező lesz a mindennapos tesi.

A kormány több mint tíz éve, a 2012/2013-as tanévben vezette be a kötelező mindennapos testnevelést. Eddig igazolt sportolóként felmentést lehetett ez alól kapni, azonban az új jogszabály-tervezet ezt most szigorítani szeretné. E szerint az iskolai vagy iskolán kívüli különfoglalkozás mellett is ugyanúgy részt kell venni a heti öt testnevelésórán a tanulóknak – írta a g7.hu.

Jön a kormány "bosszúja" a tunya kisiskolások ellen

A belügy szerint nem elég fittek a gyerekek/Fotó: Stockfotó

Még az igazolt versenysportolók is csak akkor mentesülhetnének a módosítás értelmében a tesiórák alól, ha az edzésük ugyanabban az időben van. A Belügyminisztérium a mostani intézkedést a tanulók nem kielégítő fittségi szintjével indokolják.

Forrás: g7.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Van még valaki, aki kételkedik ezeknek a józan ítélőképességében ? Fogalmuk nincs az élsportról, egy fiatal gyerek biológiájáról, általában véve, hunnan szalajtották ezeket rá a gyerekekre ? Nem lehetne ezeket szépen elzavarni ? A kis problémamegoldókat ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
Van még valaki, aki kételkedik ezeknek a józan ítélőképességében ? Fogalmuk nincs az élsportról, egy fiatal gyerek biológiájáról, általában véve, hunnan szalajtották ezeket rá a gyerekekre ? Nem lehetne ezeket szépen elzavarni ? A kis problémamegoldókat ...
Toller Béla
De tényleg ! Majd az edzőspori fog beírni az iskolának, hogy legyenek szívesek kímélni a srácot, inkább olvasna addig ? És akkor az iskola visszaír, hogy nem áll módjában ? Mert jön a farkas és beleharap az igazgató úr fenekébe ? Hogy lesz ez ?
Nessy
Egy értelmetlen rendelet, amikor amúgy is a gyerekek egyre több időt töltenek az iskolában. Sok esetben a tanár hiány miatt, aki tudja fizetni, külön órákra is járatja a gyerekét. Tornaterem meg vagy van, vagy marad a folyosó. Be nem tartás esetén szankció! Ez a legfőbb tevékenysége a BM-nek, hogy elsősorban büntetboldog, boldogtalant, gyerektől az idősekig!
vacsi
Ekkora baromságot! Régen, még az én gyerekkoromban elég volt a heti 2 tornaóra, meg egy hatalmas iskolaudvar, ahol szünetekben rohangálhattunk. Nem inkább matekot, fizikát, természettudományokat kellene tanítani nagyobb óraszámban? De arra meg nincs tanár...
KisTehen
ez még mindig szerényebb, mint németországban, ahol a háborúra készülnek a gyerekek
csak úgy....
@KisTehen: fas.án beleszartak a kombinációs képességedbe,te tényleg ekkora marha!? :)
te valóban mindent beveszel az ócska fidesz-ruszki propagandának?
csak úgy....
fideszék intézik a muszklis hülyegyerekeket! -mondjuk a dagadtra jobban ráféne némi sport,még mielött elgurul...
Csizmás Kond
Helyesnek tartom, ugyanis a mai gyerek nem mozog eleget.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te ne helyeselj semmit a gyerekek nevében,te szellemileg eltunyult!
koszpeko
A kolostormalac nindzsa is mindennap tesizik?
Ezodabasz
@KisTehen: ma, 19:05 Nyugi a következő lépés az lesz...kötelező katonásdiórák fiúknak lányoknak.
Már megszellőztették ugyi, amióta a kaszinócézár a honvédelmi miniszter.
Clavigo
Szerencsére a Kevlárkoca teljesen fitt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.