A NATO kötelékében Pápán szolgáló katonáknak emiatt folyamatosan ideiglenes forgalmi kérvényt kell kérniük autóikra.

Már folyamatban volt, hogy magyar rendszámot kaphassanak az amerikai katonák amerikai típusú autói, ezt azonban a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda leállította, derül ki a Vsquare hírleveléből, melyet a Telex szemlézett.

Rogán politikai döntése: nem kaphat magyar rendszámot az itt szolgáló amerikai katona

Ebben az Orbán-kormány egyik volt tisztviselője beszélt arról, hogy ahogy azt korábban David Pressman amerikai nagykövet is mondta, valóban politikai okok állnak amögött, hogy a Pápán szolgáló amerikai katonák nem kaphatnak magyar rendszámot.

„Miközben az amerikai katonákat a magyar hadsereg szívesen fogadja, a magyar kormány nem engedi meg a pápai légibázison szolgáló amerikai katonáknak, hogy magyar rendszámot kapjanak családi autóikra” – mondta sajtótájékoztatóján Pressman.

A Vsquare levele szerint az egyre inkább USA-ellenes és oroszpárti magyar propagandagépezetet is működtető

Rogán 2021-ben a rendszámkérdés tárgyalásakor kiadta az ukázt a minisztériumoknak, hogy utasítsák el a rendszámkéréseket. Állítólag a minisztériumok felé küldött üzenetben jelezték, hogy ez politikai döntés.

Így nem is szállt vele senki szembe: az amerikai katonáknak pedig azóta is folyamatosan ideiglenes forgalmi kérvényt kell kérniük autóikra.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ne "amerikai katonákról" regéljen már a cikkiró- hanem NATO katonákról. Mert azok az amerikai katonák nem az USA -t képviselik jelen esetben, hanem a Magyarországgal szövetséges NATO-t. Na, igy lehet "elhajlitani" a valóságot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...na és ezzel mi a bajuk ,...szégyellik hogy amerikaiak vagy mi ?
namihami
Vegyenek szlovákot! Úgy még a hazai adókat is megspórolják!
Ahogy pl a főideológus, a Bayerzsóti járt elől a jópéldával!
kereső
Ne "amerikai katonákról" regéljen már a cikkiró- hanem NATO katonákról. Mert azok az amerikai katonák nem az USA -t képviselik jelen esetben, hanem a Magyarországgal szövetséges NATO-t. Na, igy lehet "elhajlitani" a valóságot.
Pálinkás Pál
nos, tököm kéregetne...használni amerikai rendszámmal,...és " családi " páncélozutt humvikkal " parádézni "...aztán megnézném,melyik fakabát szívóskodna az út szélén...?
Dr. Proktor
Pártunk és kormányunk mindig lelkesen pályázik az EU legnagyobb fallosza címére...
Nessy
Mi van Rogán Antal? Apuka mesélt a boldog 50-s évekről? Akkor is utálni illett "Samu bácsit", a nyugati imperializmust, és éltetni az örök és megbonthatatlan (szovjet) orosz - magyar barátságot!
Billibácsi
Kérvényt még rogán buksi is kérhet majd a börtönparancsnoktól, hogy beszélőre mehessen.
kereső
"Azok a nyolcvanas évek...
A jelenség nem új, már szinte fel sem tűnik, mégis Orbán Viktor március 15-i beszéde után úgy gondolom, hogy beszélni kell róla.
Bár új elem a beszédében nem volt, a nyugatellenesség, a Nyugat rágalmazása, az uszítás olyan új szintet ért el, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Orbán beszédének részben őmaga, részben a NER-világ különböző rendű-rangú szolgái és propagandistái már évek óta jól megágyaztak.
Már jóideje dühödtebben, elvakultabban gyalázzák, rágalmazzák a Nyugatot, mint a nyolcvanas években a kommunista elvtársak tették. Az akkori propaganda nyugatellenessége visszafogottabb, bágyadtabb és kevésbé valóságtól elrugaszkodott volt, mint a mai csahosoké. Pedig akkor még Magyarország a szovjet tömb része volt, egy ellenséges katonai szövetség tagja, most pedig azokról beszélnek így, akikhez tartozunk, akik a szövetségeseink. Különösen visszás ez annak fényében, hogy a Nyugat ellenségeiről soha egy kritikus megjegyzést nem tesznek. Miközben Oroszország agresszorként egy területrabló háborút folytat Ukrajna ellen, Orbán nem átallotta a Nyugatot vádolni azzal, hogy háborúkat robbant ki és határokat változtat meg. Nehéz szavakat találni erre.
Persze azok után, hogy Orbán gyakrabban találkozik Putyinnal, mint Kádár a szovjet főtitkárokkal és Kádár egyetlen külügyminiszterének sem volt olyan intim, baráti kapcsolata Gromikoval, mint Szijjártónak Lavrovval, nincs mit csodálkozni.
Számukra tényleg csak arról szólt a rendszerváltoztatás, hogy végre ők, és nem azok gyülölhessék a Nyugatot és nyalhassák Moszkva talpát?
Szomorú dolog, hogy a rosszemlékű Kádár-rezsim is pozitívan jön ki ebből az összehasonlításból."

Szent-Iványi István
jáger laszló
Mindjárt sírva fakadok!!
De nem biztos!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@kereső: Szerintem a ferde hajlamúk a turulfeka betegségük része!Így aztán a ferde szeműeknél jók az esélyeik 1 kis himi-humira!Bár az országot,csak arra akarják használni a keleti "demokrá-cicák"hogy tram-bulizhassanak a nyugattal 1 nekik nyított folyosón keresztül!Az aksi gyárak már csak hab a tortáikon nekik!Viszont az országot mérgezik a mellékes termékkel!Büntetlenül!
Őrnagy
Kivételesen azt mondom, hogy igaza van Arrogáns Tóninak:

Nem kell, hogy a barátságosan fogadott USA katonák annyira otthon érezzék magukat Magyarországon, hogy úgy érezzék (pláne, hogy úgy is viselkedjenek), mintha egy USA gyarmaton lennének.
levarosbukta
Vegyenek magyar rendszámos autót oszt jó van!
Őrnagy
@levarosbukta: Azt nem lehet! Nem irathatják a saját nevükre magyar rendszámmal, ha nincs magyar állampolgárságuk és magyar lakcímkártyájuk, így vagy leadja az eladó a magyar rendszámot, vagy érvénytelen az értékesítés.
levarosbukta
@Őrnagy: Ahha! Ezt nem tudtam. Akkor vetessenek egy ismerőssel oszt úgy is jó van :) :)
Őrnagy
@levarosbukta: Ha kiegyeznek valakivel, hogy mindent fizetnek az autó után, de tulajdonilag nem tudják átiratni, úgy lehet, de a tulajdonos az lesz jogilag, akinek a nevén van.
Kölföldi személy tulajdonába akkor kerülhet, ha leadják a rendszám táblát, de rendszámot a külföldi nem kaphat csak külföldről. Ez némi kockázatot rejt magában a hivatalos tulajdonos és a nem hivatalos tulajdonos számára is.
Nessy
Tehát magyar járhat külföldi rendszámmal, fordítva nem műxik!
sokanvagyunk
Csináljanak maguknak egy kamu rendszámot és papírokat hozzá, úgyse tudják ellenőrizni magyar zsaruk.
human
Az orosz titkosszolgálat így könnyebben tudja követni a mozgásukat.

A környező országokban több orosz kémet utasítottak már ki. Magyarországról egyet sem.
Menőmanó
Ez pontosan arra jó, amire Arrogántóni kitalálta. A pitiánerség netovábbja.
Az ideiglenes rendszámot csak fél évre adják egy kisebb vagyonért, így félévenként egy rahedli pénzt lehet legombolni a rendszámért.
kereső
@Menőmanó: Nem kap ideiglenes rendszámot- csak ideiglenes forgalomban tartási engedélyt, amely 3-12 hónapos lejáratú lehet. Sejthető, legalábbis a cikkből, és a nagykövet elmondása alapján, hogy ezt a rövidebb időszakra adják ki a NATO járművekre- alkalmanként 6000 Ft-ért, Ügyintézési határidő 8-12 nap.
vacsi
@kereső: Miért? Ezek nem amerikai katonák?
KisTehen
látom a libsik megint hülyék

olyan miatt hőbörögnek, ami nem JÁR az amerikai katonáknak
KisTehen
pressman kérhet szívességet, hogy valamit könnyítsünk az amerikai katonák számára

csak akkor megint ott vagyunk, mint a svédeknél is ... ha ők akarnak tőlünk valamit, akkor nekik kellene úgy viselkedniük
Nessy
@KisTehen: Ezek NATO katonák!!! Az USA is NATO tag, és mi is!
KisTehen
@Nessy: ja igen ... meg még sok mindennek vagyunk a tagjai mindketten
KisTehen
@Nessy: még azt elmagyarázhatnád, hogy az usa miért kémkedik utánunk, ha mindketten NATO tagok vagyunk
KisTehen
@csak úgy...: = agymosott libsi ... bólogató jános !
Géza
Nem tetszik, hogy az amerikaiak megszálltak bennünket.
csak úgy....
@KisTehen: = narcisztikus szociopata!
@Géza: = gyogyós shikari :)
kereső
@vacsi: Amerikai katonák, akik a NATO keretén belül teljesitenek szolgálatot- ahogyan magyar katonák is más országokban. Tudod mi a NATO- amelynek Magyarország is tagja 1997 óta?Érdekes, hogy eddig ilyen problémácska még csak fel sem merült.
csak úgy....
@kereső: gondolod megérti a fidesz fodrászhoz járó vénasszony?
csak úgy....
@KisTehen: Két tehén áll a réten. Az egyik megszólal:
-A fenébe, sehol egy bika!
Mire a másik:
-Sebaj, majd leszbika!
KisTehen
@csak úgy...: benyalhatsz tövig ... agymosott libsi!
kereső
@csak úgy...: Remélem, hogy igen- elvégre egyetemet végzett.
KisTehen
@kereső: akkor miért kémkedik az usa utánunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.