A Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője a Velencei Bizottság megállapításaira is kitért.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A politikai/erkölcsi sírodat már megástad, Lánczi Tamás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"Az Európai Bizottság ma úgy határozott, hogy felszólító levél útján kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben (INFR(2024)2001) az uniós jog megsértése miatt. A Bizottság azt követően döntött így, hogy alapos értékelésnek vetette alá a magyar Országgyűlés által 2023. december 12-én elfogadott és 2023. december 22. óta hatályos, a nemzeti szuverenitás védelméről szóló új törvényt.

A Bizottság úgy véli, hogy a szóban forgó magyar jogszabály sérti az elsődleges és másodlagos uniós jog számos rendelkezését, többek között:

az uniós demokratikus értékeket,
a demokrácia elvét és az uniós polgárok választójogát,
az Európai Unió Alapjogi Chartájában rögzített számos alapvető jogot (például a magán- és a családi élet tiszteletben tartásához való jogot, a személyes adatok védelméhez való jogot, a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságát, az egyesülés szabadságát, a hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jogot, az önvádra kötelezés tilalmát és az ügyvédi titoktartási kötelezettséget),
a személyes adatok védelmére vonatkozó uniós jogi követelményeket, valamint
számos, a belső piacra alkalmazandó szabályt.
Egy új, széles körű hatáskörökkel és szigorú ellenőrzési, végrehajtási és szankcionálási rendszerrel rendelkező hatóság felállítása azzal a kockázattal jár, hogy súlyosan károsítja a demokráciát"

2024.február.7
kereső
A mai napig nem tudni pontosan, hogy ki/kik jelentették fel Magyarország kormányát a 2007-2010 közötti időszakban a MALÉV részére juttatott tőkepótlás ,miatt, az európai bizottságnál , melyet az EB tiltott állami támogatásnak minősitett, és a támogatás összegének visszafizetését irta elő. Érdekessége a dolognak, hogy a pénzügyi világválság idején több más állam is ezekkel az eszközökkel a nemzeti légitársaságait- többek között a német lufthansa is.
A bizottság határozata értelmében a MALÉV terhére 88 milliárd forint visszafizetését irta elő az EB- ez végleg megpecsételte a malév sorsát- a nyertes meg a német lufthansa lett.
rücsü41
Szerintem az lenne a helyes , ha már Láncinál és "testvéreinél" -eszme testvérekre gondoltam- felmerült a hazaárulás újra fogalmazásánk , értelmezésének a szükségessége , olyan ember tárgyalnák a büntető jogi fogalmat akik sokkal jobban értenek a joghoz mint Lánci, aki olyan hivatalt vezet ami csak vizsgálja a hatalom számára fontos ügyeket, de nem hoznak olyan döntést az ügyben amelyet bíróság elé lehetne vinni, gondolom azért mert nem akarják hogy a hivatal sorra bukja az ügyeit.Ennek a hvatalnak a működése a mesébe illik, mert olyan mint Mátyás király meséibe az okos lány, hoz is döntést meg nem is , intézkedik is meg nem is , mert eddig minden olyan állami intézkedés ellen amely valakinek a jogát sértette bírósághoz lehetett fordulni, de itt nem , mert itt biztos nem is ügyek intézése a feladat, hanem Istenítélet hozatala, amely ellen tényleg nincs mit csinálni! Na de ki kapott a "mi jogállamunkban "Isteni pozíciót, állást,Már nem Orbán a főatyaúristen?Leváltották, ilyen hamar?Magyar Péter csak kedden teríti lapjait, amely még nem mondta be hogy terített re-betli és Magyarnak nem lesz egyetlen ütése sem, vagy terített re-durchmars és minden ütés az övé!
Nanya
@Eladott Ország: Ezekre varrjon gombot lánczi !
Eladott Ország
@Nanya: ma, 15:46 ☺ Ritka egy sunyi haszonleső pofája van Lánczinak az biztos! Ép ésszel ilyen beosztást normális ember nem vállal, de ezeknek nincs bőr a pofájukon, nincs szégyenérzetük és gerincük se, etc...!
Eladott Ország
@sokanvagyunk: ma, 09:48 ♦ Sokan vagyunk, de mégsem erlegen, mert a fidesz matek szerint a 48 % = kétharmaddal + a rendszerszintű csalás, a másik egyharmadnak pedig a kilenc is páros.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.