Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is beleállt a Spar-vitába.

Csöbörből vödörbe: Hiába úszta meg a Spar Orbánt, most állhat bíróság elé

A miniszter a múlt héten kialakult Lázár János kontra Spar vita kapcsán szólalt meg:

„Foglalkoztam a SPAR kérdéskörével. Korábban már elmondtam: elítélem a vállalat kijelentéseit, amik következményekkel fognak járni"

A nemzetgazdasági miniszter felvetette, hogy ilyen mértékű veszteség mellett a vállalatnak meg kéne fontolnia, hogy elhagyja Magyarországot, továbbá úgy nyilatkozott:

„múlt héten behívtam a SPAR vezetőjét, és elmondtam neki, hogy minden kijelentésnek következménye van, és haladéktalanul támassza alá, amit mondott.”

Bár sem Lázár, sem Orbán Viktor, sem Nagy Márton nem fejtette ki, milyen következményekre számíthat a Spar, a Világgazdaság azt írja:

a rágalmazás miatt a magyar kormány bíróság elé viszi az ügyet.

Forrás: economx.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
Én azt gondolom, hogy Ausztriában egy fűszeres kereskedő vezér nem beszélhet össze-vissza.Ha ő egyszer azt mondja hogy Orbánék megkörnyékezték a Sparban való részesedésért ,akkor ott történt ilyen dolog.Úgy hogy a"fijúk" kereshetik az okot a perindításra.
rücsü41
@rücsü41: Ezzel a hírrel a FIDESZ jár rosszul, mert az hogy Orbán meg próbálta korrumpálni a Spar vezetőjét, még legalább a per be nem fejeződik , a hírekben szerepelni fog mint negatívum, amely per eltarthat két három évig is.
Őrnagy
Jól gondolod azt a részét, hogy egy fűszeres kereskedő vezér nem beszélhetne össze-vissza se Ausztriában, se Magyarországon, de aki azt hiszi, hogy Magyarország úgyis csak egy gyarmet, az úgy tűnik mégis megteszi! Majd kiderül mit szól ehhez a bírósság. Addig is a SPAR vezér felkötheti a gatyáját.
Géza
A Spar vezér mondott, amit mondott. Most ideje bizonyítani. Nem vagyunk gyarmat, hogy bármit megtehessenek.
Qqberci
A Disznófejű helybe megy a tökönrúgásért... Hol is mondta a SPAR vezér amit mondott? Hol is tették meg az elkerülő lépéseket? Nekem úgy rémlik, hogy Ausztriában. Akkor viszont az osztrák bíróság az illetékes, ahol vikkancs hatalma nem játszik...
kereső
Hátha a sparnak is van egy megdönthetetlen bizonyitéka, amely ha előkerül- akkor lemond a kormány, orbán viktor elbujdokol, rogán meg egyesen felköti magát- lázár meg vissza megy MZP táskahordozójának...bizony ám.

Engem az érdekelne, hogy melyik biróságon? Mer nem biztos ám, hogy a magyar biróság az illetékes- mivel alapvetően nem magyar székhelyú cégről van szó- a Spar vezére meg nem magyar állampolgár- egy nemzetközi cégről és vezetőjéről van szó.
Pusztai
Ryanair!!
o)))
gazdasági dummies könyvet még nem olvasta ez a tokás disznó?
Pálinkás Pál
@Géza: valóban nem gyarmat, rosszabb, egy cigány lótolvaj kapcája...
kereső
Na, és ha "kivonul" a Spar? Ki fogja megszivni? Na, ki? MI magyarok- qrva nagy segitség lesz ismét a magyar családoknak. Nem számit a x@r, csak nemzethy legyen.
Őrnagy
@kereső: A magyar bíróság joghatósága kiterjed az olyan vagyonjogi szerződéssel kapcsolatos jogvitára, ahol a teljesítés helye belföldön van. Ilyen eset, ha a felek a szerződésben a teljesítés helyeként belföldi helyet kötöttek ki. Szintén eljárhat a magyar bíróság, ha az ingó dolgot belföldre szállították, vagy a szolgáltatást belföldön nyújtották.

Kártérítés esetén eljárhat a magyar bíróság, ha a kár belföldön következett be. Külföldi székhelyű vállalkozás elleni perben eljárhat magyar bíróság akkor is, ha a vállalkozás belföldön fiókteleppel vagy képviselettel rendelkezik, és a jogvita utóbbi tevékenységével kapcsolatos.
Eladott Ország
Micsoda, berendeli egy cég vezetőjét? Mégis kinek képzeli ez magát? Jó lenne már tényleg, ha a helyükre kerülnének valahol egy cellában. Tök mindegy itt már a vergődés. Híre ment a világban, hogy Magyarországon olyan biztonságban van a befektetett tőke mint Kongóban meg Jemenben. Többi Magyarországon működő cég már készíti is a sablont a tőkéjük svájci bankokba történő utalásáról. Nagy Márton majd berendelheti azt a 100%-os inflációt amit ez a retardált mucsai tolvaj banda fog összehozni. Igen, a cégek kivonják a vagyonukat akkor az jelenti hogy befektetett eszközeiket menekítik ki, ergo kesebb beruházás jön és marad. Ezzel a perrel azt érte el ez a "nagy tudású", hogy minden befektető elkéri a Spart-tól a receptet. Ha fidesssel beszéltek, MINDIG legyen bakapcsolva a hangrögzítő a telefonon! Michael O'Leary elhajtotta őket a halál meztelen féllábára, most a SPAR-al próbálkoznak. Szánalmas népség. Aztán nyer a magyar állam, mint a Sodexho utalványos cégek vagy a Ryanair ellen...
Pusztai
@kereső: sajnos a média tök hülye, minden marad csak vagyonérteki JOG kerül svájcba.
Őrnagy
@kereső: Hogy egy klasszikusz idézzek:

A lónak a faszát!

Ha a külföldi kereskedő kivonul, a kereskedelem haszna belföldön marad! Egyetlen külföldi kereskedőt se kellett volna 1990-ben beengedni Magyarországra a magyar belkereskedelem szétverése és a magyar állami gépezet fenntartási költségeinek a csökkentése érdekében, ami már a '90-es években is hatalmas inflációt eredményezett.
Béla333
Most már ugye terelik el a történetet, szidják a Spar vezetőséget, pedig a történet lényege az, hogy O1G családja akart beszállni a Sparba, nem a magyar állam!
Mint egy maffiafilmben! A visszautasíthatatlan ajánlat...
Érdekes lenne utánanézni, hogy az Auchan hogyan és miért adta el a magyarországi részesedésének egy részét!?
Biztos ott is maffia módszerek voltak...
szaboria1
Mártonka amióta miniszter lett azt hiszi ő az aki mindenkibe beleszállhat.
Matolcsi jól mondta nem volt a munkájával megelégedve.
Már látszik a kapkodása, mert a gazdaság nem tud teljesíteni.
Az infláció állandó mozgásban van megint a benzinadó miatt mindenki árat emel.
Csak egy kis szösszenet. Iskolásoknak a buszos kirándulás olyan drága lett, hogy sok szülő nem tudja kifizetni.
Tegnap azt nyilatkozta egy turista buszos, hogy 100000.-ft felett is kehet egy kirándulás.
Eladott Ország
@Pusztai: A pökhendi arrogancia és pitiáner infantilizmus iskolapéldája mikor vérig sértődik a nemzet disznaja azért, mert egy nyugati cég nem hajlandó követni a magyar gyakorlatot és nem enged a főni rokonságának tulajdonrészt szerezni az üzletben és ezek után jön a vérbosszú. Gyakorlatilag erről szól a per lebegtetése. Nagy Márton: “múlt héten behívtam a SPAR vezetőjét,” Tekintve, hogy a SPAR vezetője nem a kapcarongya, maximum egy találkozót beszélhetett meg volna vele.
uploads.disquscdn.com/images/185ad64852daa74d3915816a978b5fac53856df7e406450d0cd3282e5c63611b.jpg?w=800&h=370
Ábel
@Őrnagy: A magyar belkereskedelem 1990-ben és sokáig utána, olyan szinten volt, hogy egy cipőt sem tudtam venni, mert csak női butikok voltak a megyeszékhelyen. Megváltásként érkezett a Metro, a Tesco, Spar a Lidl, az Aldi, és a többi. Mikor megnyílt a Praktiker, az első nap olyan forgalom volt, hogy nem lehetett beférni.Ezek a cégek a legnagyobb munkaadók, és behoztak egy olyan kereskedelmi kultúrát, ami Magyarországon ismeretlen volt. A Fidesz most akarja kinyírni óket, mert versenyezni nem tud, de az erőböl lopás az már igen jól megy nekik.
Béla333
Megy a terelés ezerrel. Ne arról beszéljen a hülyemagyar maffiahívő, hogy még csak március vége van, de már rekord nagyságú a hiány, hogy nem tudnak mit kezdeni a sok gonddal, problémával, hogy a maffiafőnök akar beszállni egy Magyarországon működő vállalkozásba, hanem hogy a szemét Spar...
Pusztai
@Eladott Ország: már írtam, gyerekkori barátom milliárdos vállalkozását NAV, ügyészi, bírói segédlettel lenyúlták, harcolt, agresszív tüdőrak a stressz miatt elviee 3 éve.
balos
@Pusztai: Sajnos a rák is a nemzethy szarokkal van!Igaz,hogy azért a kultúrhák ellen fogós az átkom!Már többet sikerült a szóró "par-cellába" juttatnom!Dolgozom a projekten!
tothjani
És a független bíróság kijelenti hogy a Férgek semmilyen különadót, vagy árstoppot nem vezettek be, ezért a Spar nem kenheti másra a hiány okát.
Géza
Bízom benne, hogy a Spar főnök tudja bizonyítani az állításait. Ha nem, akkor hülyék büntetni!
Eladott Ország
Nem látom a közgazdasági tudás fejlődését a miniszter úron. A könyvet elolvastad már hülyegyerek, amit a Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary küldöt?! Legalább egy A kategóriába felhúzhattátok volna a besorolást, amikor még futott a szekér és akkor most nem lenne akkora nyakig érő trágya, mint amekkora ténylegesen van, de hát ugye arra meg költeni kellett volna, ezzel csökkentve a lenyúlható pénzmennyiséget. Ez napról, napra hülyébb, de annyira, hogy még a szintén nem százas KuszaSzem is elmarta magától. Mindenben igaza volt a Ryanair vezetőjének, amit erről az idiótáról mondott. Azért nem aggódik Marcimalac , mert azt sem érti miért kellene aggódnia, Orbán ánuszának otthonos illata mindig megnyugtatja. Ezt a faszit honnan kukázták össze? Ribancarc seggéböl. Orbán pont ezért választotta ezt a gyökeret,mert legalább annyira tud pofa nélkül hazudni mint Gulyás! Csak azt nem értem,hogy gazdasági kérdésekben mire jó ez, hiszen az egybites fidesztálibok semmit sem értenek ebből, és pont nem ez az a téma ami befolyásolja a gondolkodásukat! Akit pedig érdekel a téma és érti is, függetlenül a pártállásától, pontosan tudja, hogy hazudik! Tényleg találó volt a Ryanair vezér O'leary jelzője rá, mikor Gulyással együtt Dumb and Dumbernek nevezte őket! A mai "Vótmán!"
scontent-fra3-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/339620100_148903644784792_7231300783546243707_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=6CyfhjZ1P4QAX-EaS1a&_nc_ht=scontent-fra3-2.xx&oh=00_AfDVF2JS8RVa30q-hStHA6HMef--G0qvcfsS_z0D94_wnA&oe=6606ADE8
jáger laszló
SPAR nem állt be a sorba!
Ezért természetesen bünti jár!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@szaboria1: ma, 08:02 ♦ Nagy Márton: Behivattam a Spar vezetőjét...kommunizmus, vagy maffia?!
twitter.com/janos_hary/status/1772511891170144328/photo/1
kereső
@Őrnagy: Álljon már meg nászmenet, pöcse van a menyasszony érvelésének- a felek vagyonjogi szerződéseknél közös akarutaknak megfelelően belle foglalják a szerződésbe, hogy jogvita esetén mely biróság- magyar, usa, francia, angol- vagy hottentotta biróság az illetékes. Úgyhogy az nem most dől el- amikor orbán egyik családtagja vagyont akar szerezni a cégben- mondjuk ehhhez semmi köze a magyar államnak, ez ez csak egy magánjogi szerződés keretében történhet. A magyar biróságnak, nincs joga beleszólni egy külföldi székhelyú magyarországi leányának átalakitásába- nincs semmiféle jogalap, ezt a társasági szerződés módistást megtámadni.Pont.
Itt egyébként nem is erről van szó, hanem "rágalmazási" pefenyegetésről egy külföldi illetőséggel biró magánszemély ellen...a magyar állam részéről. Na, de milyen jogon vádol a magyar állam képviseletében a magyar kormány, amikor nem a magyar kormányt utasitotta vissza a tulajdonszerzésben a tuljadonosokat képviselő magánszemély? Hm...Akkor ragozzuk még tovább: orbán egyik rokonát akarta betolni tulajdonosként a sparba. Orbán mint magánszemély?, vagy egy a hivatali hatalmával visszaélni kivánó- korrumpálást, zsarolást elkövető miniszterelnök???
kereső
@Őrnagy: 07:53 És ki fektetett be? Nem külföldi kereskedő lánc tulajdonosai? Vagy ki? orbán, te , vagy mészáros lölö. Tényleg a 'lónak a faszát"- mert nem érted a kapitalizmus alaptételeit sem. Olyan ez, hogy Te veszel egy lovat- egy prima kis csődört, mert fedeztetni akarsz vele üzletszerúen- a magad hasznára. Ám gyün a szomszéd, hohó- nem addig-a , a nyereség egy része , vagy egésze az enyém- mert a szomszédod vagyok...igaz, hogy amig te istállót, karámot épitettél- meg fedeztető helységet, meg legelőt vettél- én a kerités mögött állva néztem,"nézd a marhája, miként robotol, holott.támaszthatná velem a keritést is". Nem tudom érted-e?
Eladott Ország
Kicsi gyere velem sonkát venni, míg fel nem megy az ár, addig kell az ilyet elvégezni, míg nyitva van a Spár.
twitter.com/himalayensis/status/1772512010514645262/photo/1
Toller Béla
A Sparnak nincs mitől tartania ! A túladóztatás diszkriminációja pedig hatalmas kártérítést von majd maga után, persze, néhány év múlva. Ez a mostani kormány képtelen előre látni s gondolkodni. Így járt a könnyedén felvett hitelek kamataival is, most nem győz kétkapura csodálkozni, mekkora is az a teher ! Csak a beépített, beépítendő emberekre tessenek nagyon vigyázni !
Pusztai
marci baszod ez mi?
spar szarul navigál akkot mi mit csináltok??

"Megjöttek a friss GDP-adatok: Románia lehagyta, Horvátország utolérte Magyarországot
Szabó Dániel
2024. március 26. 16:55
Románia fejlettségi mutatója már magasabb, mint Magyarországé, Horvátország pedig utolért hazánkat - derül ki az Eurostat mai gyorsbecsléséből, amelyben az egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számolt GDP-adatokat közli. Hazánk az uniós átlag 76%-án áll, a horvát holtversennyel még Szlovákia, Lettország és Bulgária van mögöttünk a régiós fejlettségi rangsorban"
Lepényleső
...na és ha van bizonyítéka,- a kutyából akkor lesz szalonna,vagy velünk fizetteti ki ahogy szokta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.