Az ügyben összesen 78-an jelentettek be kárigényt, illetve sérelemdíjat, de a jogosultanként a bíróság által megítélt 5-80 millió forintot megfellebbezte a cég.

Nem kapták meg a bíróság által megítélt sérelemdíjat a Hableány-katasztrófa áldozatnak hozzátartozói, illetve a sérültek. Sógor Zsolt, az elsüllyedt hajót üzemeltető cég ügyvédje a Borsnak elmondta: mivel fellebbeztek a megállapított, összesen 1,8 milliárdos összeg nagysága ellen, a 15 napos fizetési határidő nem vonatkozott rájuk.

Hableány-katasztrófa: nem hajlandó kifizetni a Viking az 1,8 milliárdos sérelemdíjat a gyászoló rokonoknak

A Hableány tragádiájában elhunytak családtagjai még mindig nem jutottak a sérelemdíjukhoz     Fotó: MTI

Az 1949-ben épített hajót 2019. május 29-én, 21.05-kor hátulról gázolta el a Viking Sigyn nevű, 135 méteres szállodahajó. A Budapesten, a Margit híd alatt bekövetkezett baleset után 27 holttestet emeltek ki a vízből, a 28., minden bizonnyal ugyancsak elhunyt személy földi maradványai azóta sem kerültek elő. A bíróság a kapitányt tette felelőssé a történtekért.

Az ügyben összesen 78-an jelentettek be kárigényt, illetve sérelemdíjat. Sógor Zsolt elmondta, ugyan az ítéletben az szerepelt, hogy a jogosultanként 5-80 millió forintot 15 napon belül át kellett volna utalni, ez a kötelezettség a fellebbezésre való tekintettel érvényét vesztette. Az ügy még körülbelül két évig is húzódhat, mire pont kerül a végére.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...nem igazán érthető az egész, ugyanis ha valakit egy céges autóval gázolnak el ott soha nem a cég a felelős...ugyanez a helyzet a külcsönzött járművek esetében is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.