Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint még nagyon a kampány elején járnak, de „a váratlan visszalépésekben a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van″. 

Vitézy Dávid a Szabad Európa Rádió adásában többek között arról is beszélt, mi a véleménye Karácsony Gergely kijelentéséről, mely szerint Szentkirályi Alexandra visszaléphet a főpolgármesteri versenyben – írja az Index.

Itt a nagy fordulat – Karácsony Gergely visszalép a főpolgármester-választáson?

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt. Fotó: Wikipedia

A közlekedési és városmobilitási szakértő úgy látja, a Fidesz nem tudja megnyerni a júniusi főpolgármester-választást, de a visszalépéssel a saját későbbi közgyűlési pozíciójukat is veszélyeztetnék. Vitézy Dávid (Karácsonnyal ellentétben) nem számol azzal a forgatókönyvvel, hogy Szentkirályi Alexandra idő előtt kiszállna.

Mint mondta, még nagyon a kampány elején járnak, de „ebben a hármas mezőnyben a váratlan visszalépésekben a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van”. Vitézy Dávid felidézte, hogy Karácsony Gergely a 2022-es választásoknál „a teljes ellenzéki szavazótábort cserbenhagyva” lépett vissza Márky-Zay Péter javára.

"Én el tudom képzelni akár azt is, hogy ő visszalépjen ettől a versenytől"

– fogalmazott Vitézy Dávid.

Megjegyezte, a főpolgármesternek el kellene döntenie, hogy a budapestiek többségének vagy Gyurcsány Ferencnek szeretne megfelelni. Hozzátette, jelenleg a Facebookon zajlik az egész várospolitika, így emiatt

„alig tudunk valamire rámutatni, hogy mi történt az elmúlt öt évben”.

Szerinte Karácsony Gergely a 2026-os országgyűlési választáson is újra indul miniszterelnök-jelöltként.

Vitézy Dávid szerint sem részéről, s tudomása szerint az LMP részéről sem volt kapcsolatteremtési szándék Magyar Péter irányába.

„Magyar Péter egy deklaráltan országos politikai szereplő, aki új politikai ajánlatot próbál megfogalmazni a maga szempontjából az ország választóinak. Én épp azt képviselem, hogy ne az országos politikából vezessük le a Budapest-politikát. Tehát én nem kérem az ő támogatását, nem működünk ilyen tekintetben semmilyen formában együtt, nem is ismerem őt személyesen”

– fejtette ki Vitézy Dávid.

Forrás: Index

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Hogy lehet a cimben igy kiforgatni a cikkben foglaltakat? Persze érthető- jó korán el kell kezdeni kavarni a x@rt, a fideSS hazug szája ize szerint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Hogy lehet a cimben igy kiforgatni a cikkben foglaltakat? Persze érthető- jó korán el kell kezdeni kavarni a x@rt, a fideSS hazug szája ize szerint.
kereső
"Nemrég jelentette be kandidálását Budapest főpolgármesteri székére Vitézy Dávid. A közlekedési és városmobilitási szakértő – akit sokan Karácsony Gergely jelenlegi városvezető legkomolyabb kihívójának tartanak – a Partizán adásában egy kérdésre közölte,

hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, hogy tárgyalásokat folytat Magyar Péterre"

Közölte még azt is ebben a Partizán interjúban, hogy korábban nem ismerte MP-t. akkor m ost hogy is van ez???
RonaGyuri
Dávidka méltó az uncsi-tesójához; egy gállástalan hazudós tróger! =))
Giovanni Alba
Dávidka álmodozik és képzeleg, a propi meg eléggé elkurvult, csúsztatásokat, sejtetéseket közöl. Csak finoman, szórmentén, semmi konkrét, amiért perelhetőek lennének, tehát jön az "elképzelhető" meg a "volt már rá példa" meg a legjobb finomság, "azt beszélik a bennfentesek ..."
A tények közlése az olyan uncsi, kell néha egy-egy kő a pocsolyába.
KisTehen
és megint egy péter számára? :)
jáger laszló
Hazudik!!
Csak szeretné!
csak ennyi
barátilag
J.L.
LászlKovács
Vitézynek! Hát ilyenek a tetű fidkányok és csatlósai! Dávidka te lehet hogy értesz a közlekedéshez /habár ezt is kétlem/ de egy város elirányításához totál hülye vagy, ezt hallottuk tőled! Egy nyilatkozat kiforgatásába mocskosul toppon vagy akár a fidkány pattanóbogarai / holalik, a bakon ülő kocsis, a házikedvenc/!/ dömötör, stb./ Vitézy, húzz magadra egy hálót, nehogy beköpjenek a legyek és ülj el, mint a babalyántyúk, mert kevés vagy te ehhez, mint az alfarhangban a torokhang!
Ezodabasz
Hogy lehet ilyen ostobasággal kampányolni? Vitézy: " Én épp azt képviselem, hogy ne az országos politikából vezessük le a Budapest-politikát." Hmmm, Budapest talán nem az ország része? Külön van országos és budapesti politika?
vitriol
Vitézy a nehezen megszerzett szakmai tekintélyét szép lassan elkoptatja ezzel az erőlködéssel, amit nap-mint nap művel!
Tibor95
Visszalép?! Hát nem ti, Soros szennylapja írtátok, hogy annyira pusztulat erős, hogy váltani fogja a zorbánt...?
Ilyen az amikor a kommunista Ferike embere nagyot mond, végül meg összeszarja magát.
-----------------------------------------------------------------------
Jobboldal, avagy 2/3: Magyarországért és a jövőnkért!
-----------------------------------------------------------------------
ÉLJEN A FIDESZ, ÉLJEN ORBÁN VIKTOR.
HAZÁNK MEGMENTŐJE.
----------------------------------------------------------------------
Pálinkás Pál
" Szerinte Karácsony Gergely a 2026-os országgyűlési választáson is újra indul miniszterelnök-jelöltként. "...ez jelentené orbán ötödik 2/3.-át...felejtsük már el karácsonyt, max egy biofarmot tudna elvezetni, azt is veszteséggel..
kereső
@Pálinkás Pál: Ott van, hogy "szerinte"...szerintem meg egy notórius hazudozó vitézy is- egy alomból való a fideSS-el. Mi a frászért kell készpénznek venni minden böffenését...
Pálinkás Pál
@kereső: vitézy egy szar alak, de ettől még karácsony alkalmatlan marad...
simmering73
@Tibor95: Varga nertárs éppen Kínában kilincsel hitelért, mert hazánk megrontója Orbán Viktor eltapsolta a jövőnket, hülyegyerek.
Menőmanó
Dávidka elmondta a saját vágyait. Ennyi. Milyen könnyű dolga lenne, ha csak Bumburnyákyné lenne versenytárs.
Pusztai
@simmering73: ezek nem olvasnak, csak a kiadott szöveget bemásolják.
Béla333
A Propi a tulajdonosváltást követően teljesen átment bulvárba. Az ilyen hazug cikkcímek csak arra jók, hogy az emberek odakattintsanak azért, hogy rájöjjenek arra, hogy hazugság az egész!
Tibor95
@simmering73: Te már csak tudod. Gyurcsány és Soros fizetett hazaárulója.
NKF
Vigyori Geri lépeget,egyet előre kettőt hátra!
Toller Béla
Megint megfigyeltél valamit, de nem értetted meg. Valóban visszalépett, de ez nem jelenti azt, hogy megint visszalép egy teljesen más esetben. És akkor te legyőzöd a tejesen esélytelen nőszemélyt. Így tervezed, nem? És az sem jön be, fogdnék veled, ha méltó lennél erre, hogy akárhányszor elismétled, hogy visszalép, ez most nem hat ráolvasásként és nem lép vissza. Jobb, ha abbahagyod és keresel valami játékot magadnak ! Ez ilyen merész kígyónézéssel menni fog !
Ezodabasz
@Tibor95: Hogy jön ide Soros te vadbarom??? Jaaa hogy O1G Soros pénzén nevelkedett és most hátbatámadja azt akitől csak kapott?
Tibor95
@Ezodabasz: Az nagyobb gond, és jóval nagyobb szégyen, hogy ti még most is tudatosan Soros pénzén O1Gzitek a demokratikus úton megválasztott magyar elnököt.

Nem hiába írták előttem: "Hazaáruló dollárbaloldal, beszivárgó Soros emberei".
Ezodabasz
@Tibor95: Soros pénzét a geci élvezte és felhasználta most meg hátbatámadja? Rajta kívül ki kapott soros pénzt te agyhalott?
Tibor95
@Ezodabasz: Így van! Orbán Viktor: A tumort végül felismerte és kezelte. Baloldal meg növeli azt. Szégyen az ellenzék.
Ezodabasz
@Tibor95: A tumor maga 0rbán és a maffiaállam amit létrehozott az elbukott választás után...Ezen dolgozott nagy serényen, mert a bukása után érdekes módon nem járt be a "munkahelyére". Magyarország rákja a fideSS-maffia! A baloldal olyan mintha nem is létezne te szerencsétlen! Nincs beleszólása semmibe!
Tibor95
Én csak sajnálni tudlak, titeket balosok:

1.
Persze. Elbukott választás, meg maffia állam... Mert ti azt mondjátok.
Föld is lapos mert ti balosok azt mondjátok. Ugye hogy? :)))))))

2.
A tényeket nem tudod te sem megmásítani. Ti buktatok le, hogy Soros pénzekből gyalázzátok az országot.
Kisládika-nagyládika. Emlékszel? Vannak országok ahol ezért azonnali kivégzés jár. Meglátnád milyen jó helyed van neked meg a hozzád hasonlóknak a fidessssz maffia államában.
Feller_Peti
Csak emlékeztetőül. Itt beszélnek a baloldali hazátlan hazaárulók. Maguk mondják el, hogy Sorostól kapják a pénzt.

Amerikában és jogosan nálunk is ezek már nemzetbiztonsági dolgok. Annyira súlyosak:

videa.hu/videok/nagyvilag/check_out_what_soros_is_up_to_in_europe__chapter_3-3-george-soros-XQalzP3ZFMXdm1K1
videa.hu/videok/nagyvilag/check_out_what_soros_is_up_to_in_europe__chapter_2-3-george-soros-ACMYdswMpyUL0Ysw
videa.hu/videok/nagyvilag/check_out_what_soros_is_up_to_in_europe__chapter_1-3-george-soros-q8ZEHc0wXhAOZAxG

Nem is kérdés! HAZAÁRULÓ DOLLÁRBALOLDAL
vitriol
Az index és a propeller összefogott és ezt a hazugságot híreszteli! Nem lesz itt se kis, se nagy fordulat, még kérdőjellel se! A hiteles újságírók /egyre kevesebben vannak/, nem folyamodnak ilyen gyalázatos átveréshez!
vitriol
@Pálinkás Pál: Te bárkit elfelejthetsz, de Budapest letette a garast Karácsony mellett és mi nem csinálunk segget a szánkból! Karácsony az eddigiekhez képest bizonyított, és bármit ígér a fideszes vitézy, nem dőlünk be neki. Épp elég szörnyűséget szenvedtünk már el a fidesztől!
Pálinkás Pál
@vitriol: no,...sorold azt a sok jót, amit a zöldbuzzancs tett budapest érdekében..!..ott lenne a helye a másik kettő mellett a dögkútban...
kereső
Nem is tudom kinek a "javára" lépne vissza KG. Csaknem saját magára gondol vitézy?? Merthogy a nyilasok kivételével minden parlamenti ellenzéki párt őt támogatja.
rücsü41
Most lépjen vissza Karácsony amikor kiderült hogy Vitézi szavahihetősége egy nagy nulla, amikor írat ellenesen próbálja másra kenni a BKV-nál a metrófelújítás kapcsán kifejtett "áldásos " tevékenységét?Dávid, kiderült rólad, hogy vagy nincs emlékezőképességed fiatal korod ellenére, vagy nem mondasz igazat, röviden hazudozol csak hogy mást lejárass!Ha Tarlósnak nincs igaza cáfold meg iratokkal , úgy ahogy Tarlós bizonyította az igazát!Ha nem teszed , akkor egy közönséges szélhámos vagy.Így akarsz főpolgármester lenni, nyilvánvaló hazugságok árán?Nem kellene ezt az utat járnod.
balos
@rücsü41: Mit vársz a rokonok fattyától?Ez is a fideSS faszán cocializálodott,mint a többi szervilis volt mszmpöcs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.