A kormány szerint szinte mindenben hazudik a Spar: „A különadó tény, minden más alaptalan!”

Átalakította működését és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc, amely azt állította: így védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái megszerezzék a magyar piacon második legerősebb élelmiszerkereskedelmi céget – írta a propeller.hu.

A Lebensmittel Zeitung akkori cikkében a Spar vezetője kijelentette, a Spar Austria meg akarja védeni vagyonát Orbán Viktor karmaitól, aki már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba.

Nagy a csend a SPAR-per körül – Az üzletlánc vezetője nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani az állításait

Jelenleg nagy a csend SPAR-ügyben     Fotó: SPAR Magyarország

Nagy Márton közölte, miszerint a kormány feljelenti a SPAR-t, és az igazságügyi tárca fog eljárni ebben az ügyben. A miniszter egy másik sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott az ATV kérdésére, hogy "Ha valaki kardot ránt és elkezd kaszabolni, annak következménye van". Hozzátette, hogy racionális viselkedés lenne a SPAR számára hosszú távon elhagyni Magyarországot ilyen mély veszteség mellett.

Az üggyel kapcsolatban megkereste lapunkat a miniszterelnök jogi képviselője, dr. Turi György, és azt kérte, egy korábbi cikkünkkel kapcsolatban ismertessük olvasóinkkal Orbán Viktor álláspontját. Ugyanis a kormányfő szerint az alábbi nyilatkozatrészlet hamis állításokat tartalmaz.

„A Spar Austria meg akarja védeni vagyonát Orbán Viktor karmaitól, aki már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba. Alapvetően a magyar kormány részesedésen keresztül akarja átvenni a cégünk tulajdonjogát” – fogalmazott nyilatkozatában Hans Reisch.

Orbán Viktor jogi képviselőjén keresztül kijelentette, a fent említett esemény nem történt meg, a miniszterelnök nem kérte sem Hans Reisch úrtól, sem a Spar kereskedelmi multi bármely tulajdonosától, képviselőjétől és munkavállalójától azt, hogy engedje meg a rokonának, hogy befektessenek a Spar magyarországi leányvállalatába.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mar, hogy lenne bizonyíték?
A maffia nem szokta a "visszautasithatatlan" ajánlatait írásba adni.
Herr Reisch pedig nem volt olyan szemfüles, mint Magyar Peter, hogy diktafonnal rögzítse O1G rokonának az ajánlat tevését.
Mi ebből a tanulság? Aki a pedofilokkal üzlettel, jobb, ha diktafont hord a zsebeben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Nocsak! Nem vettek fel jegyzőkönyvet a vásárlási kisérletről?
Furcsa...
KisTehen
@Dr. Proktor: az lehetett a baj, hogy nem a feleségével beszélt a spar főnöke ... akkor ő is biztos felvette volna
Clavigo
""" sohasem hazudtam ""..( by orbán elvtárs )
simmering73
A kormány szerint. Mi szerintünk meg a kormány hazudik. Mint mindenben.
viccesvigságok
akkor a vevővel hogy is állunk ki volt ,ogy és miért?valakinek kellett 77 x már megirták ,hogy akkor mire a titokzatos hallgatás stb?7, leggazdagabb 6 vagy 5--ik akar t lenni?
CsipkeRózsa
Szerintem Orbánékat egy hozzáértő ügyvéd lebeszélte a pereskedésről, mert a kormánynak is el kell bírnia a kritikát, (különösen akkor, ha igaz is).
csak úgy....
gondolom,remélem megkérte a spar schef a hallgatása árát ,amit a magyarok jószívvel ki is fizettek! :) okos ember,nem véletlenül nyereséges a spar,miközben a magyar államkincstár kong az ürességtöl!
KisTehen
@csak úgy...: már németben is korruptak az emberek?
KisTehen
@csak úgy...: ragadós a magyar péter példa? :)
rücsü41
A Spar vezetőjét nem ismerem, és nem tudom hogy milyen szavahihető ember.Orbán Viktort viszont többször hallottam nyilatkozni, és nem egyszer volt olyan hogy amit tegnap mondott azt ma helyesbítette, vagy éppen az ellenkezőjét mondta vagy csinálta.Elhíresült mondása volt ,hogy ne azt figyeld amit mondok, hanem azt amit csinálok!Ez a mondat is kételyeket ébreszt bennem , hogy igaz- e az amit a "mindig igazat mondó miniszterelnökünk" mond, állít.Nem a per elindítása előtt kell úgy csinálni mintha a a pert megnyertük volna, hanem az eljárás végén kell bizonyítani az igazunkat, ,ha egyáltalán Orbán beperelte a Spart vagy vezetőjét valamelyik bíróságon.Az ügy száma ?.
Yoda69
Mar, hogy lenne bizonyíték?
A maffia nem szokta a "visszautasithatatlan" ajánlatait írásba adni.
Herr Reisch pedig nem volt olyan szemfüles, mint Magyar Peter, hogy diktafonnal rögzítse O1G rokonának az ajánlat tevését.
Mi ebből a tanulság? Aki a pedofilokkal üzlettel, jobb, ha diktafont hord a zsebeben.
Géza
Újabb liberális-kommunista hazugság dőlt be! Megy a lejáratás Magyarország ellen!
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: nem tudom mi lenne 0rbánnal és a fidesszel nélkületek, ha ti idióták nem védenétek öket?! :) - szerintem föllélegeznének...
Clavigo
@Géza: Az ország lejáratására pont elég a muszkaszopó, homloknyalogató ,dagadt Gazdaállatod,,,Shikari. ..( és ezt már fokozni sem lehet )...
sokanvagyunk
@Géza: A Spar egy holland székhelyű nemzetközi (nem orosz vagy kínai) üzletlánc.
csak úgy....
@Maccska: de csak magyarországon, és tudod miért!? - mert 0rbánék földönfutóvá tették a magyarok 60 % át, akiknek már bevásárlásra sem fussa!
Géza
@sokanvagyunk: Attól még hazudtak. A cikkben pedig osztrák.
Géza
@Clavigo: Megint a liberális tahóság, a tanulatlanok mocskolódásra. Hess!
KisTehen
B+ ... csak nem besült ez az atombomba is?

HAHAHA
KisTehen
@csak úgy...: kussolj korrupt szar alak :)
Dr. Proktor
@Géza: hazudsz, de ez mint tudjuk fideszes alapszabály...
lusta
@Géza: Hülyéknek gyorstalpaló.
A DE SPAR egy amszterdami székhelyű, a világ legnagyobb élelmiszer-kereskedő láncainak egyike.
A SPAR International engedélyével az ASPIAG (Austria SPAR International AG) létrehozta és működteti a SPAR-t Szlovéniában, Magyarországon, Horvátországban és Észak-Olaszországban. Egyébként a jelnlegi SPAR Austraia AG még 1970-ben létesült. Még egy nagyon fontos információ, amely mgevilágítja a lényeget. A SPAR a világ egyik legnagyobb franchise kereskedelmi lánca, ugyanazon a néven és egységes logóval, de nem multinacionális alapon tevékenykedik.
Ha a felét megértette, már nagy siker.
Menőmanó
Ha ennyire tagadja orbán akkor biztos igaz. Lázár is mondta, hogy meg kell venni szőröstül, bőröstül.
KisTehen
@csak úgy...: látom kussolsz ... helyes :)
tothjani
És akkor beszélhetnénk arról is hogy Mészáros hogy szerzett közpénzbők 600 milliárdot 14 év alatt, de az teljesen rendben van és senkit sem érdekel.
szaboria1
@Maccska: Ne álmodj mert jogilag nem fogja tudni beperelni. Mielőtt válaszolnál előbb nézd át a jogszabályt.
Géza
@lusta: Talán a cikkírót tanítgasd. Írhatsz neki levelet is!
Géza
@Dr. Proktor: Olvastad a cikket, hogy a SPAR vezetője semmit nem tud bizonyítani? Akkor ezt úgy nevezik, hogy rágalmazás! Ne velem tahóskodj, nem én írtam a cikket.
Dr. Proktor
@Géza: Nocsak, már írtam csak elkerülte becases figyelmedet: nem volt jegyzőkönyv!
Nem ismerős valahonnan?
Géza
@Dr. Proktor: Nincs bizonyíték, csak rágalmazás.
Billibácsi
Köpcösből meg a vejéből simán kinézem! Persze, hogy nincs bizonyíték! Ki az a hülye maffiózó aki ilyet leír. Nem ártott volna egy hangfelvétel de köpcös biztosan gondolt erre is.
rücsü41
@Yoda69: Egyébként annak kell igazolni az állítását aki bíróság előtt érvényesíteni akarja a vélt igazságát.Magyarul Orbánéknak kell bizonyítékkal szolgálni arra, hogy mi is történt a Spar vezérnél.
Yoda69
@rücsü41: Demokraciaban igen. De nalunk? polpot peter siman kimondja rajuk hogy bunosok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.