A látogatást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a mai Kormányinfón.

Tájékoztatása szerint Hszi Csin-ping május 8-a és10-e között tesz látogatást Budapesten. Emlékeztetett, hogy 20 éve nem volt példa hazánkban kínai elnöki látogatásra. A vizit előkészítése zajlik, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben tartózkodott a napokban.

Olyan dolgot intézett el Szijjártó, amire 20 éve nem volt példa Magyarországon

Hszi Csin-ping kínai elnök Fotó: AFP

Újságírói kérdésre kifejtette: vannak ideológiai különbségek a magyar és a kínai fél között, de elsősorban gazdasági kérdésekről lesz szó a budapesti vizit során, ez indokolja a látogatást – írja a  privatbankar.hu

Forrás: privatbankar.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Idejon megnezni maganak azt a hulye nepet, akik elturik hogy itt legyen Kina akkugyarainak 70%-a, veszelyes hulladakainak lerakata es meg fizetnek is erte. Nincs meg egy ilyen balfasz orszag a Foldon, ezt mar neki is latnia kell a sajat szemeve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Vasút, akkugyárak, minden, ami kici, óccó, csak nem nekünk.
nemkati
@KisTehen: Na látod, ebből se kérünk, mi magyarok.
teuton
@KisTehen: Meselj mar arrol a kinai egyetemröl, mert 3 eve csak meselnek rola, de sehol semmi nincs belöle... Vagyis van, mese... Ugyanis iden mar meg kellett volna nyiljon, de a tervezest mar regen leblokkoltak, az alapitvany pedig bedölt... Ja, ezt csak olvasni tudok tudhatjak, analfabeta Nagy Marhak nem...
Yoda69
Idejon megnezni maganak azt a hulye nepet, akik elturik hogy itt legyen Kina akkugyarainak 70%-a, veszelyes hulladakainak lerakata es meg fizetnek is erte. Nincs meg egy ilyen balfasz orszag a Foldon, ezt mar neki is latnia kell a sajat szemeve.
RonaGyuri
csak 15 és Bajnai nagyot kapott érte a pofájára!! =))
izéke
putyin pont nem ér rá,hogy megtekintse a hűbérbirtokát,ezért a másik hűbérúr jön. Lesz ebből lebaszás de kemény,miért nem tudták még megfúrni a vasúti biztosítási rendszer kínaivá való átalakítását az EU szabvány helyett,hová tegyék a kínai rendőrséget,milyen jelzálogot ad orbán a kínai hitelekre,stb,stb, választhatsz hülye magyar,melyik elnyomót szeretnéd? oroszt vagy kínait?
KisTehen
@teuton: nem ismered a mondást? ami késik, az nem múlik
teuton
@KisTehen: Aha, tehat tervezni mondasok szerint szoktak. Vagy inkabb hazudik a qurmany??? SEMMIT nem tettek eddig az egyetem miatt, akkora volt a felhaborodas! Nem lesz ebböl semmi, sem most, sem kesöbb. De ha a mondast idezed, akkor ez ervenyes a potrohos kolostormalac bukasara is, nem fog halalaig diktatoroskodni...
csak úgy....
csin-ping látni akarjja,hogy mit adtak el nekik 0rbánék!
KisTehen
@teuton: ti mikor döntitek meg az orbán kormány? 14 éve próbálkoztok ... de ugye, ami késik, az nem múlik?
KisTehen
@csak úgy...: keresi a mini peking helyét
human
Ideológiai különbségek, mi? Csak gazdasági ügyekről lesz szó, mi? Akkor miért nem a gazdasági miniszterek/párttitkárok találkoznak?
human
Orbán a keleti rezsimekre akarja váltani a nyugati szövetséget. Ezt építi 14 éve. A mostani találkozó ennek egy állomása. A birka magyar meg csendben ballag a vágóhídra.
kereső
1) Az EGYIK egyezmény valóban csak a turisztikai helyszíneken történő kínai rendőri jelenlétről szól. Ez az egyezmény korrektnek és ártalmatlannak tűnik, a kínai rendőrök csak fegyvertelenül, a magyar parancsnokság alatt és a magyarokkal járőrözve, elsősorban tolmácsként járőrözhetnek. A rendőrök kosztot, kvártélyt tőlünk kapnak, de a biztosításukat, egészségügyi ellátásukat ők fizetik. Ha valaki rendetlenül viselkedik, hazaküldhetjük. VISZONT:
2) A második egyezmény címe a „Rendészeti Biztonsági Megállapodás”, melynek első pontja szerint „felek törekednek az eddigi rendészeti együttműködés folytatására, MEGERŐSÍTÉSÉRE ÉS FEJLESZTÉSÉRE”, többek között „a KÖZREND ÉS KÖZBIZTONSÁG, a szakképzés, terrorizmus és kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem, közlekedésbiztonság(?) és MÁS területeken”.
3) A felek együttműködnek a „LEGJOBB GYAKORLATOK CSERÉJÉBEN” (tehát átvehetjük a totális diktatúra alapját adó arcfelismerő kamerarendszerüket), a tapasztalatok megosztásában (tehát segíthetnek a beüzemelésben), közös projektekben és programokban, munkalátogatások, képzések, közös események , pl. konferenciák szervezésében, SZAKÉRTŐK ÉS VEZETŐ BEOSZTÁSÚ SZAKÉRTŐK CSERÉJÉBEN(!), valamint az együttműködés bármelyik fél által javasolt EGYÉB FORMÁI révén („összhangban persze a hazai jogszabályokkal” – amiket a Fidesz bármikor három nap alatt módosít, vagy egy nap alatt egy rendelettel felülírhat).
4) A „felek megerősítik az együttműködést” az EGY ÖVEZET EGY ÚT építési övezetek (a kelebiai vasút) biztonsága védelmében, a TENGERENTÚLI ÉRDEKEK védelme érdekében és a magyar és kínai vállalatok, projektek és alkalmazottak biztonságának garantálása érdekében (hogy ez mit jelent, nem részletezik).
kereső
5) A nyolcadik pont szerint az „egyezmény NEM MINŐSÜL NEMZETKÖZI SZERZŐDÉSNEK és ezért nem keletkeztet a nemzetközi jog alapján fennálló jogosultságokat és kötelezettségeket” (jogászok szerint ez a furcsa kitétel azért volt fontos, mert így NEM KELLETT a kormánynak a parlamenttel ratifikáltatnia, vagy rendeletben kihirdetnie, azaz NYÍLVÁNOSSÁGRA HOZNIA.
ÖSSZEFOGLALVA: Nesze neked szuverenitásvédelem! Fentiek alapján ez egy olyan egyezmény, ami alapján szó szerint MINDENT megtehet a kormány a kínaiakkal megegyezve. Érdemes akár hetente rákérdezni, hogy az egyezmény alapján történt-e további megegyezés.

Hadházy Ákos mai posztjából.

Hazaárulók!!!
Pusztai
@kereső: 10h40
és sokat is lopnak!
És ártanak a gyermekeinknek!
kereső
@Pusztai: Ezért a szerződésér, amely "nem minősül nemzetközinek", fővesztés jár tuzsonnak is, mint (i)gazságügyminiszternek.
Jut eszembe, mivel nem nemzetközi szerződés, megtámadható az Alkotmányos gittegyetlennél!!!, csak ügyes jogász kell hozzá...na, de ott van a szuverenitásvédelmi törvény, amely megalapozza.
szegfue
Minek ez a nagy rohanás, hogy "olyan dolgot intézett el Szijjártó, amire 20 év alatt nem volt példa"?!
Erre a "nagy csodára" én még vártam volna vagy 100 évig!
csak úgy....
@szegfue: pötyi már pálcikával is tud rizsát enni,erre büszkébb is mint az új docijára !
rücsü41
Majd később derül ki hogy a politikai nézeteltérések mennyiben akadályozták vagy tették lehetetlenné a gazdasági együttműködést.Ugyanis ha Kína az erősebb kutya b.szik elméletet gyakorolja a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokban akkor nem sok jót hoz ez a kínai-magyar kapcsolat, ebből mi mint sokkal kisebbek és gyengébbek csak a rövidebbet húzhatjuk!
Méhes
@Őrnagy: Nem a főnököd hiszi azt ,hogy mindenki hülye csak ő nem nézd az eu-s szavazásokat
csak úgy....
@Maccska: 13:03 a volt ddr. területén thüringiában,ahol hemzsegnek a hozzád hasonló buta nácik ! - megérdemlik...
Pusztai
Mindeközben:
"A cseh külügyminiszter Szijjártó mellett állva mondta, hogy Európa biztonsága szempontjából senki nem tesz többet, mint az ukránok

„Csehország a biztonság legnagyobb kokázatának és veszedelmének és az Unió legnagyobb veszedelmének az orosz imperializmust tekinti. (...) Csehország Ukrajnát olyan sokáig fogja támogatni, amíg szükség lesz erre
Ukrajna legitim harcában az orosz agresszor ellen.
Európa érdeke és biztonságunk érdeke, hogy Ukrajna megvédje magát az orosz agresszióval szemben, hogy visszanyerje területét, és ez nemcsak realisztikus, de szükségszerű cél is, ha csak nem akarjuk, hogy Oroszország a jövőben még jobban fenyegessen bennünket. Erővel meg kell védenünk azokat a szándékokat, hogy Európában újra rajzolják a határokat.

Ebben a pillanatban Európa biztonsága szempontjából senki nem tesz többet, mint az ukránok, amikor az európai biztonságért harcolnak, és mi éppen ezért Zelenszkij elnök béketervét támogatjuk, és ezt tekintjük a háború befejezésének egyetlen realisztikus módjának”– ezt Jan Lipavský, a Cseh Köztársaság külügyminisztere mondta Budapesten, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter mellett állva, közös sajtótájékoztatójukon."

444.
csak úgy....
@Maccska: @Őrnagy: - annak azért örülök, hogy ti aljadékok sok fideszest gondolkodásra serkentetek..., a 2/3 ad bukását nektek,ócsmány bunkó rohadékoknak köszönheti majd a dagi!
csak úgy....
@Őrnagy: tudsz már pálcikával zabálni, te idióta hungarofób ?
rücsü41
@Őrnagy: Á, nem te vagy az okos,Gyagyás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.