Medgyessy elárulta: néha beszélgetnek Orbánnal.

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök volt a Klasszis Klub vendége abból az alkalomból, hogy 2024. május 1-jén lesz húsz éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz.

A műsort szemléző Index.hu azt írja: a volt miniszterelnök szerint Magyarországnak érdeke, hogy az Európai Unió tagja legyen. Ezt támasztják alá a közvélemény-kutatások is, amelyek azt mutatják, hogy a magyarok 70 százaléka előnyösnek tartja az uniós tagságot, és Medgyessy úgy látja, a Fidesz sem gondolkodik erről másképp.

Medgyessy Péter: „Nem kérném fel újra Gyurcsányt miniszternek”

Medgyessy Péter szerint a Fidesz-KDNP kormány 2026-ban bukhat meg – Fotó: Facebook

Magyar Péterről elmondta, nem veszi szívesen, ha azt mondják rá, hogy üstökös, mert az amilyen gyorsan feltűnik, olyan gyorsan el is tűnik. Ezzel szemben szerinte Magyar Péternek helye van a magyar politikai palettán.

Úgy gondolja, hogy Magyar Péternek nemcsak tagadnia kell, hanem irányt is kell szabnia: merre megyünk, hogyan oldjuk meg a meglévő problémákat.

Szerinte leghamarabb 2026-ban bukhat bele a kormány az elmúlt hónapok politikai botrányaiba.

Medgyessy Péter kijelentette: az EP-választást nagy közvélemény-kutatásnak látja, amely megmutatja, hogy a magyar emberek hogyan gondolkodnak a mai hatalomról, és milyen változást szeretnének, milyen más irányba tekintenek.

Elárulta azt is, hogy néha beszél Orbán Viktorral, de ezeket a találkozásokat mindig a véletlen szüli. Szerinte Orbánt nem feltétlen érdekli az ő véleménye, de azt megjegyezte, hogy a miniszterelnök köszöntése az ő 80. születésnapja alkalmából „nagyon finom, ha úgy tetszik, úri gesztus volt”. Mint mondta, a köztük lévő viszony nem ellenséges, hanem olyan, amely inkább az ellenfelekre jellemző.

Végezetül Gyurcsány Ferencről szólva Medgyessy Péter kijelentette, hogy még egyszer nem kérné fel miniszternek.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Mi pedig nem választanánk meg újra miniszterelnöknek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
M. Péter, 2002-ben még nem mutattad ki a fogad fehérjét, ezért rád szavaztunk. Ma már fel sem merülne a neved.
Az emberek a koruk előrehaladtával, jó esetben, bölcsülnek, de téged a bölcsesség elkerül. Hogy stílusos legyek: nem kicsit, nagyon!
Philip Marlowe
Az utolsó normális baloldali miniszterelnök volt, akit csúnyán megpuccsoltak a büdös komcsik.
De ki a faszt érdekel már, hogy mit gondol 20 év távlatából!?
20 Év alatt ez a világ teljesen felborult, egy idióta ideológia rabja lett!
Ennyi!
sokanvagyunk
A cikk óta újabb 10 év telt el...
"Nem az állambiztonsági múltja, hanem kudarcba fulladt gazdaságpolitikája és a szabad demokratákkal való konfrontációja, Csillag István leváltása és a párt korrupciós ügyeinek felemlegetése lett a veszte. Éppen tíz éve, 2004. augusztus 25-én mondott le, megelőzve, hogy az MSZP zavarja el. Az utolsó napokra már Kuncze Gábor és az SZDSZ, valamint a teljes MSZP-vezérkar, sőt még korábbi tanácsadója, Gyurcsány Ferenc is ellene fordult."
szaboria1
Medggyesy 81 évesen jobb volna ha csendben maradna. Szigorúan titkos tiszt volt.
jáger laszló
Medgyessy nosztalgiázik
Késő bánat Péter!
csak ennyi
barátilag
J.L.
teuton
@Maccska: Van bizonyitekod, vagy csak alantas gyava modon nevtelenül ragalmazol??? O1G is besugo ügynök volt, ugyhogy jol elbeszelgethet Medgyessiyvel, van miröl nosztalgiazni, a regi szep besugoidökröl... Te is hozzajuk tartozol?
Eladott Ország
Jó látni hogy úgy nézel ki, akár a felmosórongy, persze mentálisan se a legélesebb kés már! Csak egy Csau’ ivadék vagy, román kutya, hiába bűvészkedik a számokkal!
twitter.com/LszlKovcs159757/status/1783125590565953845/photo/1
Összerántotta a kevlár bugyi.
twitter.com/janos_hary/status/1782812176568205674/photo/1
Megyókám, ugye mindig van lejjebb. Egy japán legenda szerint, ha befogod a pofád, kevésbé leszel idegesítő.
uploads.disquscdn.com/images/8010b8fa4818b626309b5142f232374e78f4b525b0207c4d2fb15b228938006b.jpg?w=800&h=225
Géza
A különbség annyi, hogy Medgyesi egy korrekt szociális politikus volt, Fletó meg egy börtönbe való terrorista.
Eladott Ország
Ez a f@sz azoknak nyal, akik D-209-es pólóban várták a parlamentben miniszterelnökként? Mondjuk akkor is a fidesznek játszott ez a komcsi besúgó, amikor eszébe se jutott elszámoltatni az első szabad rablást 2002-ben, miután nyert az MSZP.
Sakk Matt
Mi pedig nem választanánk meg újra miniszterelnöknek!
Sakk Matt
@Maccska: Mondjuk, te le vagy szarva...
teuton
@Őrnagy: A fitymaffia minden titkositast feloldhatna miert nem teszi? Söt ujabb ügyeket titkositanak, akar 30 evre is! Az ügynökaktakat sem nyitjak meg? Miert? Mas orszagokban, ahol meg nagyobb volt a diktatura, nincs ezzel problema! Ki felti magat, rokonait, elödeit???
teuton
Medgyessyt sem keri fel senki ujbol minielnöknek. Eleg az, hogy megint egy külföldröl finanszirozott volt kommunista ügynök-besugo ül a barsonyszekben...
Eladott Ország
@Őrnagy: Magyarország az EU koldusháza lett a román tolvajcigány diktatúrája alatt.
szaboria1
@Maccska: El vagy tévedve, menjél oda és megfogsz lepődni mibe tekinthetsz be. Először mint állampolgár kérelmezni kell írásba, megnevezni mibe szeretnél betekinteni annak alapján eldöntik betekinthetsz e vagy sem. Mivel nem vagy történész így kevésbé láthatsz minden anyagot. Higgyél nekem jogász mellett dolgoztam.
szaboria1
@Maccska: Nem érted a lényeget nem mindenbe tekinthetsz bele. Egy csomó akta még mindig zárolva van. Hiába adsz be kérelmet sokat el is utasítanak. Ez a rendelet is olyan nesze semmi fogd meg jól.
Horizont
D 209-as Petike elvtárs te olyan gyenge voltál mint a lepkefing...
Béla333
Medgyessy is mélyen kussolhatna! Az Alstom kenőpénzért minden Uniós államban már börtönben ülne.
Itt meg amnesztiát kapott a maffiózóktól azzal, hogy azért amikor megkérik, néha alányalhatna a vezérnek...
CsipkeRózsa
@Őrnagy: 12:43

Ne hazudj! Ez az első mondatodra vonatkozik.

A további szemét hozzászólásodra: Balczó András mondata nem szentírás, ő egy erősen antiszemita ember volt.

Az utolsó szemét szövegedre: bizonyítsd be!

Minden cikket a zsidóság ellen tudod véleményezni!

Vannak zsidó szót is tartalmazó írások, éld ki magad ott, ha nem tudsz élni nélkülük.
CsipkeRózsa
@Maccska: 13:55

Ez egy kimondottan buta szöveg volt tőled!!!
human
Nincs jelentősége a véleményednek Medgyessy!
NKF
Megyó!Téged Fletó tett gallyra,pedig egy csapatban voltatok!
teuton
@Maccska: Bizonyitekot kertem töled, nem a levegöbe hazudozast! Szoval Hornt miert nem allitottak birosag ele? Ja, mert nincs bizonyitek. Helyette kapott kitüntetteseket Nyugaton. Azonkivül O1G besugorol vallottak a katonatarsai, az eleg bizonyitek! Az ügynökaktak persze titlkositva lettek...
teuton
@Maccska: Na akkor kerdd ki a potrohoset meg a sinteret (MSZMP-tag!) aztan tedd nyilvanossa! Egyebkent pedig tanulj meg olvasni! Sem az aktak, sem a magnesszalagok nem nyilvanosak, csak bizonyos szemelyek kutathatnak benne, de nyilvanossagra hozni azt nem szabad! www.origo.hu/itthon/2017/03/a-nemzeti-emlekezet-bizottsag-elnoke-szerint-csak-felrevisz-az-ugynoklista
Pusztai
Megyó volt a legostobább versenyben Borossal, aztán Antall sem piskota aki alatt visszajött az urma-bátyám, szétverték a mezőgazdaságot, elcseszték a privatizációt, Gyurcsány választás előtt vette át gúzsbakötve a tesze-tosza Megyó balfaszkodása után a gyeplőt, és valóban nemc sinált semmit, kivárt, és egy bravúros hajrával újra leverték a fideszt a spermával az élen.
Ezt elismerte de a fidesz állampuccsot akart és attól kezdve ahol tudták mindenben keresztbe tettek, a MINÉL ROSSZABB ANNÁL JOBB ELVVEL.
Aprobléma az volt, Fletó ezt nem tudta kezelni, kicsinálták, de vele együtt az országot is.
Azóta cseszi és lopja szét az országot a fidesz, lévén vidéken már 2006-ban átvették a hatalmat.
kereső
@Pusztai: Igazán illene valamit jót is mondanod Medgyessiről...ő az aki betemette az árkokat, és aki gyakorlatilag leállitotta anno az mszp-vel/szdsz-el közösen a fideSS v1998-2002 közötti viselt dolgainak vizsgálatát. Nem, nem Gyurcsány volt, hanem ők voltak. Na, de a feledés homálya az megszépit mindent.
jesz
Néha beszélgetnek Orbánnal? Még szép,, elvégre utazó nagykövet (volt.?) ..
Gyurcsányt kár emlegetni.. Senki
szaboria1
Nem kérhetné fel mert Ő sem lehetne többé miniszterelnök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.