Alig hoznak Magyarországra beruházásokat; a távol-keleti hátterű gyárak helyzete is nehezebb lehet; példátlan ütemben termelődnek újra a kórházi adósságok. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója. Szinte senki nem akarja Magyarországon költeni a pénzét – olvashattuk ki a tragikusan rossz beruházási adatból. Másfél éve folyamatos az esés, mostanra a Covid-időszak szintjére értünk le, szóval úgy tűnik, egyre nehezebben lehet sikert elérni azzal, hogy összeszerelő üzemet csináltak az országból.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
baljós jövőképet vázol a dél-koreai SK Innovation iváncsai akkugyárában történt tömeges leépítés is. Az alacsony európai kereslet miatt nincsenek megrendelések, a kormány mégis erre tette fel a magyar gazdaság jövőjét. Pedig ha már négy hónap alatt sikerült összehozni 12 havi költségvetési hiányt, akkor nem nagyon marad más, mint az iparban és a külföldi cégek idecsábításában bízni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.