Ambrus Attila, alias Viszkis már a börtönbüntetése után otthon lapozgatta az egyik térképet, melyből kiesett egy köteg húszezres. Nem volt mit tenni, visszavitte a bankba, ahol a biztonsági őr felismerte őt. A Viszkis mutatta a zsákot és azt mondta: nézze, az elásott pénzből hoztam vissza valamennyit, szeretném visszaváltani.

Legendák szóltak arról, hogy hatalmas vagyont áshatott el Ambrus Attila, alias Viszkis – írja a blikk.hu. Az egykori jégkorongozó 1993-1999 között harminc pénzintézetet rabolt ki. Sok tartotta magát a história, miszerint a zsákmány egy részét elrejtette. A ma már keramikusként dolgozó Viszkis erről sosem beszélt. Miután letöltötte a börtönbüntetését, ma már keramikusként dolgozó Attila most egy különös sztorit mesélt el:

Az exbankrabló vallomása: „Az elásott pénzből hoztam vissza” – majd letett egy köteg pénzt a bankban

Ambrus Attila, alias Viszkis visszavitte az elásott pénz egy részét a bankba/Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

„Nemrég elővettem egy régi térképet, amit már évek óta nem használtunk, és láss csodát, találtam benne százezer forintot. Csak egy baj volt, régi húszezresek voltak, amik már lejártak. Ezekkel már nem lehet fizetni, de persze, a bankban vissza lehet váltani őket”

– áll az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent Állj talpra! című könyvben, melyet Ambrus Attila és Karizs Tamás írt.

A Viszkis elmesélte, hogy ezután bement az egyik bankba, ahol a biztonsági őr azonnal felismerte és odalépett hozzá:

„Ambrus úr, miben segíthetek?”

- Attila vette a lapot, és igyekezett humorosra venni a dolgot:

„Hát, persze, hogy azt mondtam neki, nézze, az elásott pénzből hoztam vissza valamennyit, szeretném visszaváltani. Jót röhögött a csávó, talán már csak azért is, mert amikor én csináltam a balhéimat, még nem is voltak forgalomban húszezresek. De valahogy az egész inkább kellemetlen volt, mint vicces”

– mesélte Ambrus.

A könyvben arról is mesélt, hogy a sikeres akciók után úgy osztották el a pénzt, hogy jusson „egyéb kiadásokra”, vagyis a következő akciókra.

„A klasszikus szervezett bűnözőknél, a maffiánál, a Cosa Nostránál, a Ndranghetánál vagy a Camorránál ma is úgy működik a rendszer, hogy amikor a különböző üzletekből, fegyverből, drogból, bármiből beszedik a pénzeket, azt úgy osztják szét, hogy egy bizonyos részt elkülönítenek. Pont azoknak az embereiknek, akik éppen sitten vannak, vagy kinyírták őket, hogy a családjaikat támogassák. Így működik egy komoly bűnszervezet. És tegyük hozzá, így kellene működjön mindenféle szervezet”

- mondta Ambrus.

„Kicsiben mi is ezt tettük mindig a társaimmal. Amikor megcsináltunk egy-egy balhét, mindig szétdobtuk – egyenlő arányban – a lóvét, de mindig levettem mindkettőnktől öt-öt százalékot. Ez ment a költségekre, a különböző helyekre, emberekhez, akiknek adnunk kellett. Ebből vettem a fegyvereket, a lőszert, a parókát, mit tudom én, mit. Ez így volt korrekt.”

Forrás: blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Az állam most biztos megbocsátóbb lenne, ha bank pénzét állampapírba fektetné elásás helyett. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.