A Fitch Ratings hitelminősítő szerint Magyarország gazdasági számai erőteljesnek mutatkoznak. Deák Dániel politológus szerint bajban vannak Bokros Lajosék.

Megerősítette Magyarország hosszú futamidejű devizaadósság-kötelezettségeinek befektetési ajánlású besorolását a Fitch Ratings – írja a 168.hu. Az úgynevezett magyar szuverén devizakötelezettségek "BBB" szintű osztályzata továbbra is marad, adta tudtul a hitelminősítő szervezet.

"Hogy lesz így államcsőd, amit Bokros Lajosék úgy várnak?" – Deák Dániel üzent

Bokros Lajos korábban arról beszélt, hogy csődbe megy az ország/Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Noha a besorolás továbbra is negatív, a "BBB" minősítés is azt jelzi, hogy a hitelminősítő a befektetésre ajánlott kategóriában tartja hazánkat.

A Fitch azzal indokolta a kategória fenntartását, hogy a magyar szuverén besorolást alátámasztják gazdaságunk szerkezeti mérőszámai, erőteljesnek mutatkoznak. Hozzátették: a növekedés hajtóerejét a stabil beruházások és stabil a működőtőke-beáramlás adják.

Ki-ki a maga vérmérséklete szerint kommentálta a történteket, a megafonos Deák Dániel például Facebook-oldalán ezt írta:

„Hogy lesz így államcsőd, amit Bokros Lajosék úgy várnak?!”

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
A Fitch nem befetető. A kibicnek semmi sem drága.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
hajszállal a bóvli felett, semmi javuló változtatás az előző besoroláshoz.
ksh adatokból dolgoznak.
Horizont
Miért lenne bajban Bokros??? Az ország van bajban te csicska.
balos
Röhögnöm kell!Azok a számok amikből foltoznak azok a tömeggyilkos országot kirablóinak lettek "csinosítva"!Az államférgek számai nem a népre lett számolva!
RonaGyuri
DD te tényleg ennyire zokni vagy föstöd magadat! Bokros nem izgul, csak figyelmeztet, hogy ha nem hagyjátok abba az egyre gyorsuló lopást megint a tönk szélére vezetitek az országot! =)) Egyébként a BBB-, nem a befektetőkre veszélye hanem az országra, mert ha baj van igen gyorsan elviszik a pénzüket!
KisTehen
@Horizont: ti vagytok bajban mama ... most se lett kormánybukta ... pedig már véreset szartok kínotokban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.