Megszüntette az erdőlátogatási tilalmat a Gemenc Zrt., miután a Duna apadása miatt a közvetlen életveszély jelentősen csökkent.

Újra látogatható a magyarok kedvenc kirándulóhelye – De a fakidőlések kockázata nem szűnt meg

Fotó: 123rf.com

Az erdőgazdaság hétfői közleményében ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a túrázni indulók fokozott óvatossággal használják a kijelölt túraútvonalakat.

Az erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozott.

A felázott erdőtalaj még nem száradt meg, így a fakidőlések kockázata sem szűnt még meg. A Pörbölyi Titán sem közelíthető meg, sok túraútvonal, így a Malomtelelői tanösvény még járhatatlan a mélyebb fekvésű területeken maradt víz miatt. A kialakuló pangó vizekben egyre nagyobb mennyiségű szúnyoglárva jelent meg, így fokozott szúnyoginvázió várható.

A Gemenci Állami Erdei Vasút menetrendszerinti járatai legkorábban július közepén indulnak újra, mert az árvízben több helyen megrongálódott a vasúti pálya, illetve sok fa kidőlt a vasút nyomvonalán.

A túraútvonalak járhatóságáról a Gemenc Zrt., illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park hivatalos elérhetőségein informálódhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Naponta 100x olvasom "magyarok kedvenc" ...
anyátok picsája!
Kretén médiások és mi az amit magyarok utálnak?
A hülye média csótányok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.