Daniel Liebhart, az osztrák szakszervezet légiközlekedési osztályának vezetője azt kéri a magyar kormánytól, hogy biztosítson jobb munkakörülményeket a légiforgalmi irányítóknak. A szakértő szerint a magyarok leterheltsége miatt késnek leginkább Európában a repülőgépek.

A magyar Európai Uniós-elnökség kezdete alkalmából arra kéri Daniel Liebhart, az osztrák Vida nevű szakszervezet légiközlekedési osztályának vezetője a magyar kormányt, hogy biztosítson jobb munkakörülményeket a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak – írja az rtl.hu. Állítása szerint a dolgozók leterheltsége hatással van az európai légtérben bekövetkező késésekre.

Az osztrákok a magyarokat okolják az európai repülők késése miatt – Szerintük „mérgező vállalati környezetben” dolgozunk

Egy osztrák szakértő szerint Magyarország az elsődleges oka az európai repülőgépjáratok késésének/Fotó: 123rf.com

“A magyar kormány negatív hozzáállása a szakszervezetekkel és a munkavállalókkal folytatott szociális párbeszéddel szemben, valamint a különböző jogszabályi intézkedések miatt az elmúlt években folyamatosan romlottak a kollégák munkakörülményei Magyarországon. A magyar munkatársaink egy mérgező vállalati környezetben dolgoznak, ami miatt egyre többen hagyják el nemcsak a HungaroControlt, hanem akár az országot is. Az állami légiforgalmi irányítás nem képes megfelelni a munkaerő minimális elvárásainak a szociális színvonal és a fizetés terén”

- véli Daniel Liebhart.

Állítása szerint az európai légiforgalmi irányítók legjobb tudásuk szerint próbálnak megfelelni és mindent megtenni annak érdekében, hogy megbirkózzanak a nagy forgalommal, de a közlekedésben több szűk keresztmetszet is van, amit a magyar légiirányításnál tapasztalt létszámhiány okoz.

„A HungaroControl tehát még az európai járatok késésében is vezető szerepet játszik”

- fogalmazott Liebhart, aki szerint már érzékelhetőek késések az indulásokban, ami csak romlani fog, ugyanis az egyik fő útvonal Ausztriából Görögországba és Törökországba Magyarországon keresztül vezet.

Forrás: rtl.hu, atv.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szegény Dzsoni és Árnika
Anya, kezdődik!

"Orbán szerint Közép-Európa legsikeresebbje lesz a Liszt Ferenc repülőtér." Vagy mégsem.
KisTehen
@Szegény Dzsoni és Árnika: dehogy kezdődik ... ti már 10 éve ezt csináljátok
csak úgy....
@KisTehen: A személyiségzavarok és a hazudási szokások összefüggéseit szintén megvizsgálták a kutatók. Arra jöttek rá, hogy a legtöbbször a machiavellizmusban szenvedők nem mondanak igazat, és ezt önmaguk miatt teszik: azért, hogy megvalósítsák céljaikat, feljebb jussanak a ranglétrán, vagy manipuláljanak valakit.
machiavellizmus : www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-etimologiai-szotar-F14D3/m-F2FC3/machiavellizmus-F2FCB/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.