Saját felelősségéről beszélt Papp Lajos szívsebész ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó keddi halálával kapcsolatban.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
"Számomra a következő kérdés merült fel: a lelkét ölöm meg, vagy veszélyeztetem az életét."

igen, és ezért nem lehet őt sem hibáztatni, nehéz szakma ez, azt sem lett volna könnyebb belemondania egy tehetséges élsportoló szemébe, hogy "mostantól többet nem sportolhatsz". ahogy mondja, vagy a lelkét, vagy az életét. vagy, vagy.
idetektiv
Nem tudom, hogy miként zajlott a sportolási engedély megadása, ha úgy, hogy igen, de veszélyes, akkor ok. Ha nem, akkor a sportoló halálához közvetve hozzájárult az orvos is. Korántsem mellékesen: bár mindenkinek ilyen felelősségtudata lenne, mint amilyen a szívsebésznek van... Minő lehetetlen (s)óhaj!?
mamoca
Éa akkor mi van ha most vállalja a felelősségét?
Visszaadja az életét?
Akkor kellett volna azt mondani neki is mint a
többi orvosnak, hogy itt a sportolás vége.Bárhogy is fájt volna
Ocskaynak -egy idő után megnyugodott volna. Foglalkozhatott volna a sporttal más módon is.
Van élet a sportolás után is. De Papp Lajos majdnem hogy
Istennek képzeli magát.
idetektiv
@mamoca: Nem tudom, hogy Papp Lajos minek képzeli magát (amikor találkoztam vele, nem úgy tűnt, hogy Istennek képzelné magát). Ettől függetlenül: egyetértünk, a lényeget tekintve mindegy, hogy elismeri-e vagy sem a felelősségét, Ocskay ugyanis belehalt....
Evikati
Papp Lajos azt is megtehetné, hogy mást mond. Senki nem tudhatja, hogy négyszemközt miről beszélgettek a sportolóval. Hívő ember létére lehet, hogy többet vállal magára mint személyes felelősség, mint amit kellene. A sportoló felnőtt ember, egy kicsit ő is gondolhatott volna a saját egészségére, a fokozott megterhelésre. Szegény gyerek nagyon sokat edzett, játszott, helyállt és ez még egy egészséges szívű sportolót is padlóra tehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.