Az SZDSZ ügyvivője a Bajnai-csomag szociális szempontú módosítását szorgalmazta. Horn Gábor példaként említette a családi pótlék rendszerének megváltoztatását úgy, hogy "fent kevesebbet, lent meg többet" kapjanak a családok.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lévai Katalin
A családi pótlék újragondolása régi adóssága a politikának. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban tudni kell, az az, hogy a családi pótlék a gyerek szegénység csökkentésében komoly szerepet játszik. Ezért létfontosságú, hogy azok a családok kapják, amelyek szegénységben élnek. A juttatás átcsoportosítása a gazdagabb családoktól a szegények felé mindenképpen támogatandó.
charlie
@LevaiKatalin: egy bizonyos népcsoportnál a családi pótlék (és a többi segély) nem a gyereknekszánják, hanem a kocsmába.

milyen gazdagabb családok?bár végülis ahol a két kereső megkapja a havi 80e-t nettőba, már jó keresőnek számít...
Robot
Katalin, az a baj, hogy ezt minden kormányon lévő párt sok képviselője elmondja, de az elosztás csak nem igazságos.

Lehet, bizonyos feltételekhez kellene kötni a pótlékot. Pl, ahhoz, hogy a gyerek igazoltan jár iskolába.
ugyeugye
Normális fizetések kellenének, nem mindenféle állam részéről eldöntik, hogy mennyit kapsz támogatások. Aztán a fizetések alapján majd eldöntik a felnőtt állampolgárok, hogy mennyi gyerek fér bele.
Normális, átgondolt monetáris politika, normális poltika kellene Magyarországon!!!
sara
A családi pótlék fizetését valóban újra kellene gondolni,de nem így ! A családtámogatások rendkivül igazságtalanok. Hátrányosan megkülönböztetik azokat akik dolgoznak, akik felelőséggel vállalnak gyermeket.
A családi pótlék helyett bevezethetnék az adó csökkentést vagy a teljes adómentességet is a több gyermeket nevelők részére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.