Az aszályra hajlamos országokban a környezettudatos autósoknak el kell gondolkozniuk a következőkön. Egyes előrejelzések szerint a hibrid és elektromos járművek részaránya a fejlett országokban folyamatosan nő, amely növelheti az államok vízfogyasztását.

Forrás: nanena.blog.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

charlie
azért ez így ebben a formában nem egészen úgy van ahogy le van írva...

a hidrogén előállításához nem kell édesvíz, vagy akár tiszta víz. valamint ezzel együtt a nyugati országokban a megújuló vagy tisztább energiák használata is nő
nanena
@charlie: A háromszoros érték egy átlag. Van olyan energia, amely 20-szor annyi vizet igényel egy egységre számítva, mint a benzin mennyisége. És van olyan energia, amely nem igényel vizet. Ilyen pl. a szél vagy a nap. De a többihez gyakorlatilag víz is kell. De a szél és a napenergia önmagában sohasem fogja kiváltani a fosszilis enegiaforrásokat.
charlie
@nanena: régen meg azt gondolták, hogy a foszílis anyagok nem váltják fel a jó öreg kézi erőt és igásállatokat. Aztán mégis mi lett belőle.

Csakhogy nem mindegy, hogy az a víz, amit felhasználnak milyen. Mert lehet sósvíz, szennyvíz, vagy ivóvíz is...

Atomhoz a víz pl. csak a hűtéshez kell, amúgy vízfelhasználás nincsen.
nanena
@charlie: A hűtővíz környezetbe visszabocsátása környezetkárosítás, mivel melegebb a környezeténél, ezért felborítja az egyensúlyt. Vagyis korlátlanul nem lehet használni, csak mértékkel.

Nekem a sósvíz és a szennyvíz, az iszap is víz.

Nem mondtam, hogy a tiszta energiák nem váltják fek a fisszilisakat. Nincs más út. Amire gondoltam, hogy az elektromos autók egymagában nem jelentik a megoldást, hiszen energia szükséges hozzá, amit meg kell termelni, s a jelenlegi technológiákkal víz is szükséges hozzá. A jelenlegi energia kosárban 3-szoros víz kell egységnyi km megtételéhet egy elektromos meghajtású autóval, mint amennyi olaj egy benzinautóhoz. Ez a jelenlegi energiakosárral és a jelenlegi technológiával érvényes. A jövőben javulni kell a technológiának, növelni kell a tiszta energiák arányát és csökkenteni kell az autók számát. Azt már nem is merem mondani, hogy a populációt sem ártana csökkenteni. De addig nem lesz semmi, amíg mesterségesen fenntartjuk a mostani rendszert. Fogyasztás mindenhatósága, túltermelés, túlnépesedés.
slanger
@nanena: most ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám: "Az örökmozgót még nem találták fel"
De nem vagyok.
ugyeugye
@slanger: dede. én vagyok az :D

amúgy azt hiszem, tényleg nagy bajban leszünk hamarosan. és a természet nagyon nagyot fog gyomrozni rajtunk. sokan vagyunk és sokat fogyasztunk. (előbb) utóbb be fogjuk látni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.