A köztársasági elnök oknyomozásra buzdította a sajtót vasárnapi szentkirályszabadjai nyilatkozatában. Sólyom László szerint a Veszprém és Balatonalmádi között tervezett repülőtér ügye számos olyan kérdést vet fel, mint amilyenek feltehetőek a szintén vitatott szerencsi szalmaerőmű vagy a sukorói ingatlanberuházás esetében. A nyilatkozat ezen részei nem szerepeltek a tudósításokban - derül ki az elnök szavait megörökítő videó-felvételből.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
51kacsa
Sólyom úr képtelen elválasztani jelenlegi beosztását és azt, hogy imád nagy környezetvédőként táblás, zászlós felvonulásokon részt venni. (anno: Bős-Nagymaros) Valaki magyarázza már el Neki, hogy keveri a szezon a fazonnal. Nem az a feladata, hogy beruházásokat bíráljon. Inkább tán az országot kellene megfelelően képviselnie! Az biztos, hogy az ország "bevásárolt" Vele!
furfang
Egyre szimpatikusabb Sólyom László. Nem csupán egy díszlet, vagy csak a háttérben tárgyalgató amúgy semmi hatással nem bíró kelléke a közéletnek, hanem véleményalkotó, és szókimondó, a környezetvédelem, és a nemzet egységét felvállaló államfő.
adsl70
@furfang: Nyavajat az egy lobbista aki meg mindig a fityisz hatan szeretne utazni. En egy elvtelen szelhamosnak tartom akinek semmi sem szent, ha kedves jobb oldalat kell vedeni.
Gondolom szoltak neki, hogy ebredjen es tegyen ugy mint ha elne.
menasagh
Elolvastam a cikket és megnéztem, meghallgattam a videót.
Az előttem szólóknak ahogy az írásaikból kiérthető nem tetszett az államelnök hozzáállása egy olyan beruházáshoz ami nem csak a környék lakóit zavarná, hanem a turizmusra is hátrányosan hatna.
Hogy miért mondta ott ?...hát amint mondotta ez egy " értékőrző" körút volt, ahol a helyszínen fejtette ki véleményét a dolgokkal kapcsolatban.
Aki, nem ért egyet a véleményével, annak a számára tényleg csak egy térkép Magyarország.
51kacsa
@menasagh: az mind szép és nemes, amit leírtál! Itt csak és kizárólag a személlyel van probléma, nem ott és nem Neki, Sólyomnak kellett volna felemelnie a szavát. Már tudomásul kellene vennie, hogy mint államelnök nem politizálhat és nem lehet politikai irányultsága. Csupán csak ezzel van a baj!
Csubaka
@51kacsa: Mielőtt ilyeneket írogatsz ajánlom kötelező olvasmányként a Magyar Alkotmányt!
Nem, hogy nem teheti meg, hanem kötelessége megtenni!!!!
Nem politikai párt kampányában, vagy megítélésében nyilatkozott a köztársasági elnök, hanem egy olyan téma körben amely az ország vagyonát, lakóit és azok értékeit ,területét és állapotát érinti. Mi az, hogy nem ott nem akkor és nem neki kellett volna ezt mondani? Ember! Te hogyan formálhatsz jogot megmondani azt , hogy ki mikor és mit tehet, vagy nem tehet, akkor amikor te ugyanezt ugyanezen a fórumon a saját logikád szerint sem tehetnéd. Mert ha van is kifogásod ellene azt nem itt, nem neked és nem most kellene megtenni.
Az alkotmány egyébként nem mondja ki, hogy nem lehet politikai irányultsága a köztársasági elnöknek, csupán azt, hogy nem lehet politikai pártnak tagja. Nem ez a ti bajotok egyébként sem. Az, hogy nem találtok fogást Sólyom Lászlón a megválasztása óta. Ő ugyanis pontosan tudja, hogy mit mikor és miért tehet meg, még akkor is ha ez bizonyos politikai kőröknek nem tetszik. Azért volt 8 évig a legfelsőbb bíróság elnöke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.