A Napi Gazdaság interjúja Békesi László, volt pénzügyminiszterrel az utóbi 20 évről.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gesa
@reallatas: Van olyan, hogy negatív fejlődés!Csak egy példa:nagyon sok embernek van hitele, a legtöbbjük úgy érzi kötél van a nyakán és nem tudja mikor nyílik ki a csapóajtó, amit a bankok játékosan húzigálnak kajánul vigyorogva. Ezen okulva meggondolják mikor vesznek fel hitelt.
reallatas
@gesa: /ma, 12.54/ Ebben a megközelítésben is csak visítva fedi le a negatív fejlődés definitív értelmét. Nem fog okulni, fel fog venni újabb hitelt, tudniillik nem tehet mást, bármely ok miatt is. Ez a lényeg a teljes lenyomirításban. Jól kezelhetővé válik a honpolgár. Mai tendencia! Ugyan miért is?
gesa
Legnagyobb baj, hogy fiktív pénzeket veszünk fel és valós értéket ruházunk a bankra amikor aláírjuk a szerződést. Egyetlen bankrendszer sem tudna működni az állam hozzá járulása nélkül. Amikor az állam "neki megy" a bankoknak az csak egy kis altatás, mert lényegében semmit nem tud kezdeni velük, mert szüksége van rájuk a fogyasztás miatt, különben meghal az állam. Ha nincs pénz nincs fogyasztás és akkor leáll az élet, minden meghal. Az állam valós pénzt nyom, és nem többet, mint amennyire szükség van, de mégis úgy tűnik rengeteg pénz mozog a világon, de az csak csalóka Délibáb!
gondolkodo
@gesa: (12:54)
Ha nem vesz fel többet, az előnyös, elöremutató és jó tendenciájú változás!
Viszont nagyon gyakran a "negatív fejlődés" következik be: keres olyan pénzintézetet, ahol gyorskölcsönt vehet fel, hogy előző hitelét törleszteni tudja. legalábbis pillanatnyilag és átmenetileg. Ez bizony fejlődés negatív irányba.

A "negatív fejlődés" nem más, mint amire eddíg azt mondtuk: egyre rosszabb! (Sajnos mi megálltunk a fél egynél, tehát nekünk marad az "egyre rosszabb"!)
gesa
@gondolkodo: Neked is jobb lenne a tizenkettő ugye?:-))
reallatas
@gesa: /ma, 13.38/ Ez idáig gömbölyű! De a magyar szóhasználat értelmezésében, álltalában a fejlődés szavunk, nem a hátrameneti irányt sugallja. Lehet ezen teorizállni, tény az, hogy ezt az egyszerű honpolgár ilyen jellegű filozofikus megközelítésben soha megérteni nem fogja.

@gondolkodo: /ma, 14.23/ Nos durva megközelítéssel arra akartam célozni, ha nem veszi fel, előbb pusztul bele, ha felveszi később, az eredmény a köztes idő függvényében a teljes tönkremenés. Tudjátok hányan kényszerülnek ebben a pozitúrában, mégis jobb nem taglalni. Ez egy mesterségesen generállt mondjam végső csapás a társadalom bizonyos rétegeire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.