A Nobel-díjas író a Die Welt című lapnak adott interjút.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
Azt hiszem, "erre" mondják a székelyek, hogy "messziről ugat, mint félős kutya a bivalyos szekérnek" !!
Kakastoll
Addig hittem a Nobel díj értékében és eszméjében.....már az sem az igazi.
Csubaka
Az irodalmi Nobel-díj eszmei és anyagi értelemben egyaránt a legértékesebb irodalmi díj.[1] Alfred Nobel végrendelete értelmében évről évre annak a szerzőnek adják át bármely országból, „aki az irodalom területéhez a legkiválóbb idealisztikus beállítottságú alkotással járult hozzá”.[2] (Az „alkotás” ez esetben általánosságban utal egy szerző életművére mint egészre, nem valamely konkrét munkájára, bár a díjak indoklásakor néha konkrét művekre hivatkoznak.)

Vissza lehet hívni a Nobel díjat attól aki írásaival, megnyilvánulásai megnyilatkozásai egy nép önérzetét, jó hírnevéhez való jogát védi?
Mert kertész imre fenti nyilatkozata bőven kimeríti ezeket a fogalmakat.
Csubaka
@Csubaka: Ezt a részt javítom.

Vissza lehet hívni a Nobel díjat attól aki írásaival, megnyilvánulásai megnyilatkozásai egy nép önérzetét, jó hírnevéhez való jogát SÉRTI?
Kakastoll
És még arra is kíváncsi volnék ezek után, hogy ki, vagy kik javasolták őt erre a megtiszteltetésre........ha bár sejtem a választ.
furfang
Ez nem egy magyar író, hanem mint mondja egy gyökértelen " senki". Vessük össze Teller Edével! Micsoda különbség! Teller haláláig magyarnak vallotta magát, és ragaszkodott magyarságához, pedig ugyanúgy zsidó ember volt, mint ez a Kertész, akit szerintem messze nem a tehetsége, hanem liberális övéik segítették fel a pulpitusra. Legnagyobb érdeme szemükben az az ellenpropaganda, amit Magyarország ellen folytat sok évtizede. Vannak néhányan ebbe a kategóriába tartozó, magukat, és egymást fantasztikus művésznek gondoló senkik. Úgyhogy Kertészt nem illeti meg a magyar író megnevezés, ő csak magyarul beszélő ember, aki ír ezt azt ( nem is a legjobban legalábbis a Sorstalanság nem csúcs kategória szerintem),és slussz. Semmi közünk egymáshoz igazából. Így van ez jól Érezze magát otthon ahol akarja, nekünk édes mindegy, és felejtsen el minket végre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.