3 szem szőlőtt lopot egy vevő az aréna tesco aruház gyümőlcs osztályán . A termék ára 5 forint volt de a tesco rendész felügyelete 229 firintot kővetelt amit a tolvaj nem adta meg hiszen 5 forint nem 229ft. Nos ezért már a jegyzőkőnyv elkészitése után a rendőrség vig utcai mini fogdában 25 perces letartoztatasban reszesitette a tolvajt mint rutin személyi vizsgálatra.. Az incidens után 45 nap mulva a Jozsefvárosi szabálysértési osztály figyelmeztetésben részesitette a szőlő tolvajt. a felebbezést a tolvaj beadhatsa ,es birosági dőntésre vár.. Jelenleg a magyartársadalomnak ez a szőlő lopás kb 20ezer forintban került eddig -az 5 forintos aru.. (adminisztrácio) http://sites.google.com/site/europaskyline/

Forrás: sites.google.com
Feltöltő: tower123
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kakastoll
@szaboria: Gyümölcsöt piacon szoktam vásárolni, és mindig megkóstolom de előre megkérdezem, hogy szabad-e.
barew7
@zsuzsu: A sarki boltos azért adja drágábban a kenyeret, mert esélye sincs az adókedvezményekkel kistafírozott multi kereskedőláncokkal a versenyre. Mellesleg halkan megjegyezném, hogy Magyarországon a külföldi kereskedőlánc invázió előtt is volt élet. Magyar piacot magyar árukkal és rengeteg magyar kis és nagykereskedői,logisztikai munkahellyel, az akkori viszonyokhoz képest tökéletes minőségben ki tudták szolgálni. Valószínű, hogy az azóta eltelt húsz évben, ha nem lehetetlenítették volna el ezt az ágazatot IS, ma nem csak a spekulatív,profitorientált, ravasz marketing trükkökkel manipuláló, teljesen külföldi kézben levő multinacionális áruházláncok uralnák az egész magyar belső piacot!
zsuzsu
@barew7: ez mind igaz de..attól biztos nem lesz jobb( sőt nekem rosszabb)ha a sarkiboltban vásárolok.Biztos hiányzik belőlem az állampolgári öntudat vagy az igény arra hogy vásárlási szokásaimat megváltoztatva jobbá tegyem a világot,de sajna ,jobban kiméli a csóró pénztárcámat ha olcsóért vásárolok.És igen "sajnos" én is emlékszem a multik előtti világra és arra is emlékszem hogy relative mennyivel volt több a fizetésem mint ma.
Kakastoll
@barew7: Így nem igaz. Azért adja drágábban a kenyeret, mert nem a termelőtől szerzi be, hanem olyan helyről ahol már százalék van rátéve és így az ő kereskedelmi százaléka még növeli az árat.
gcsabi
Egy multi nálunk behozhatatlan előnnyel indul egy "sarkibolt"-al szemben.
Alapból több éves iparűzési adóelengadéssel /amit a lejáratutáni cegváltoztatással ujrakezd/, a beszállítókkal szembeni zsarolópotenciállal rendelkezve olyan extra "engedményeket" kényszeríthet ki amire a kis boltnak esélye sincs Pl.: 90-napos fizetési haladék, ami alatt az eladott áru értéke-milliárdos tételek!-a multinak kamatozik vagy más módon megforgatva hoz jövedelmet. Több milliós vagy 10 milliós "polcpénz" csak azért, hogy egyáltalán a polcrakerülhessen egy termelő, az "akciós" átadási árak kikényszerítése, sőt az akciós ujságok előállítási költségét is az áralatti beszállításra kényszeritett termelővel vagy nagykereskedővel fizettetik ki. Sokkal kevesebb embert foglalkoztatnak-azok jelentős része kölcsonzött,vagy olcsó diákmunkás_ mint az általuk kiszoritott üzletekben bolgozók. Ezek jelentős adó és jérulékbevétel kiesést okoznak, és így a "látszólag" olcsó árak az országot ért károk és adókiesések miatt már nem is olcsók, csak azt mindannyian fizetjük, nem csak az aki a tesco pénztárnál áll sorban!
Arról már nem is beszélve, hogy a közegésségügyi és egyébb előírások sorozatos megszegéséért kirótt birságok, ezeknek a bevételeihez képest nevetségesek, míg egy magánkereskedőnek , akit összehasonlíthatatlanúl szigorubban ellenőriznek és büntetnek igen jelentős teher!
A multi kereskedelmi cégek nagyon nagy mértékben felelősek a magyar kereskedelem, élelmiszer- és könnyűipar ellehetetlenüléséért, de azért szeresse őket a tesco gazdaságos szemétért csak mindenki......

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.