Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje nyilvános vitára hívja Vona Gábort, akit a Jobbik jelölt kormányfőnek. Bokros Lajos levelében nemzetellenesnek nevezi a Jobbikot, amelynek programja - megvalósulása esetén - "szegénységbe és szolgaságba taszítanák a magyar embereket".

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csikknorisz
Szegenysegbe es szolgasagba? Lalika, eddig mik voltunk cseszd meg? Es nem a Jobbik miatt.
gyulabors
Korábban már jeleztem azt, melyet Bokros is leírt a nyílt levelében:
"Az a stratégia, amelynek nyomán a Jobbik és a Gárda folyamatosan áthágja, illetve meg nem engedett eszközökkel feszegeti a jogállamiság kereteit, a támogatóikat nem zavarja, sőt inkább támogatásra talál körükben.
Ugyanakkor azt is látni kell, látjuk, hogy a törvények semmibe vétele mögött sajátos, de a jelenlegi politikai helyzetben hatékony „filozófia” húzódik meg.
Eszerint a politikai ellenfél által hozott törvények illegitimek, ránk nem érvényesek, csak azokat a törvényeket fogadjuk el, amelyek nekünk megfelelnek.
A jogellenes magatartás úgy jelenik meg, mint a „zsidó”, „nemzetközi”, „multinacionális”, „kommunista”, stb. hatalommal szembeni ellenállás.
Erre játszik rá a Jobbik, és olyan neurotikus politikusai, mint Morvai, vagy az olyan primitív „politikusok”, mint Vona, Szegedi, és társai.
A Jobbik "demokratikus párt", csak éppen másféle, „rendpárti demokráciát” – fából vaskarikát – akar meghonosítani.
A Jobbik következetesen törekszik arra, hogy
• helyi konfliktusokat szítson,
• azokat a saját céljaira kihasználja,
• azok okát kizárólagosan a cigányságban jelölje meg,
• hogy a helyi konfliktusokat, egyedi eseteket országos problémává tegye – olyan szembenállásnak tüntesse fel, amely csak erőszakos módon oldható meg.
A Jobbik felépített egy retorikát, amelyben – mindegy, hogy ténylegesen mi történt/történik mindig a romák, támadnak, fenyegetnek, s a magyarokat csak a Gárda képes megvédeni.
A magyarok, mint áldozatok, a magyarellenesség, az „antimagyarizmus”, a „magunk-fajták és magukfajták”, és az összes többi, ehhez hasonló ostobaság olyan zárt világnézeti és - magyarázati rendszert hoz létre, amelyet
• ésszel,
• észérvekkel,
• értelemmel
nem lehet megingatni.
De hát pontosan ez a Jobbik célja,
• a társadalom folyamatos butítása,
• aljas indulatok szítása,
• az emberi méltóság sárba tiprása."
szaboria
Kibáncsi leszek vállalja e Vona a kihivást.
SELIG
Egyik politikus sem vállalja vele a vitát, mert azonnal lemosná őket az asztal alá. A gazdaság és a gazdaságpolitika a kisujjában van. Három kérdés után hebegne-habogna az összes.
A Vona meg a Morvai nem is vitatkozna, csak mondanák a saját dumájukat. Ezek nem politikusak, hanem populista, eddig sehova nem volt jó emberek. Most a Jobbikban villoghatnak.
SELIG
@inkvi: Azt mindenki elfelejti, hogy a Bokros tett annak idején, még ha sokan haragszanak is rá, mert azt hiszik, hogy Bokros tette tönkre őket. Pedig akkor megmentette az országot egy csődtől. Aztán mire tehetett volna valamit félreállították.
Szerintem rendbe tenné az országot 5-6 év alatt, csak vért izzadna mindenki.
inkvi
@SELIG: Én arra haragszom, hogy lenyelte a 16 millát, amikor az még pénz volt. Azt az egész végkilégülése a szokásos módon a homályba veszett! Ő gátlástalanul felveszi a pénzt nem úgy, mint a Bajnai és részben a Gyurcsány (jótékonykodott belőle). Maradjon ott ahol van, legalább keveset hallunk, hogy ott is a mi kenyerünket eszi. Ennyi! Azóta már annyian megmentették a csődtől ezt az országot, hogy nem győzzük törleszteni a hiteleket! Sajnos ez már több évtizedes hiba. Visszanyúlik a kádári időkre.
Csubaka
@SELIG: Persze,tett, és ezt hazudozzák azóta is.
Bokros volt az aki megteremtette a mai magyar nagytőkés csoportok gazdasági alapjait.Az ő ötletei is abból indultak ki, hogy ha sok kevésből elveszünk, akkor az több mintha a kevés sokból vennénk el. Baromira magasan fejlett közgazdasági elmélet. Büszke lehet rá! Hogy az a kevés amiből elvettek, mekkora túlélési esélyt hagy másoknak qrvára nem érdekli, az nem az ő pénze, nem az ő élete.
Annak idején Horn éppen az utolsó pillanatban vált meg tőle, mert már a társadalom megbokrosodott tőle!!!!

Gyulabors..
"primitív „politikusok”, mint Vona, Szegedi, és társai."
Fel kell világosítsalak, hogy az ország választó polgárainak úgy 70-80%- primitív politikusokból áll. Odamennek az urnákhoz és X-elnek. Sokuknak fogalmuk nincs arról, hogy mi az a párt lista, csak kapnak egy lapon és "húzz bele!",

"A választásokat nem az ujásgírók és az értelmiség dönti el, hanem az utca embere"-mondta Ron Werber az MSZP izraeli exkampányfőnöke. És ezt is:
"Egy kampány legnagyobb hibáka az arrogancia és a választókkal szembeni lenéző, lealacsonyító magatartás"
vukkocska
@gyulabors: egyetértek

@SELIG: Veled is.

@Csubaka: ez is egy vélemény. De nem kell vele egyetértenem:)
vukkocska
Ja, a lényeget felejtettem el. Senki nem mer vele szemben kiállni, mert ő ért a szakmájához, a többi meg csak beszél. Vagy uszít, vagy ígérget, minden alap nélkül. De azért egy kerekasztal vitát nagyon szívesen végig néznék.
Csubaka
@vukkocska: Valóban! De akkor onnan kellene kezdeni, hogy a rendszerváltás után ki hogyan jutott vagyonához és az az államháztartás melyik szegmenséből hiányzik ma!!!!!
Onnan kellen indulni, hogy egy gátlástalan politikai elit, akik a Kádár rendszerben kimaradtak a hatalomból, miként kezelte sajátjaként a köztulajdont és hogyan játszotta át azokat magánkézbe.Onnan kellene kiindulni, hogy Bokros úr és társai milyen fiskális politika mentén írták át az országban kialakult értékrendeket és miként fordulhatott elő az,hogy még Európa egyik legnevesebb gazdasági lapja a Financial Times is megdöbbenve elemezte, hogy Magyarországon 16 év elegendő volt egyeseknek akkora vagyon felhalmozására ami a nyugati tőkés társadalmakban csak generációknak sikerült. Szóval Bokros úr nem azzal kell okosnak lenni, hogy mit lehet, még kihúzni az emberek zsebéből, hanem azzal, hogy azt a rablóbandát aki ma folyamatosan lenyúlja a TB-t, az adózás elől Ciprusra és Máltára menekíti cégét, aki néhány milla személyes haszonért tízezrek munkavállalásal kapcsolatos jogait kiárulta miként lehet ártalmatlanná tenni. S ha ez a hatalmas korrupció megszűnik (???) akkor lehet kezdeni az okoskodást, hogy ki milyen mértékben járuljon hozzá az ország felvirágoztatásához. De nem csak pénzpolitika mentén.
vukkocska
@Csubaka: Bokros Lajos nevét akkor hallottuk először, amikor Horm Gyula bevette a kormányába, és ez 1994 után volt. Addigra már Magyarországot széthordták. Ebből miért hagyod ki az első független kormányt, az MDF-et? Nélkülük nem jöhetett volna létre - mint ahogy a reklmám is mondja. Ők tették "ártalmatlanná" a Csepel Vas és Fémműveket, a Tungsramot, ők hozták be a Kleider Bauert, a német könnyűipart, s ezzel megbénítva az addig virágzó könnyűiparunkat, hozta be a Julius Meinlt és társait, ezzel szintén megdrágította és lebénította élelmiszeriparunkat, ami addig nagyon jól prosperált. Azért a magyar embernek a magyar élelmiszer adja az igazi lucullusi élvezeteket, mert annak íze van.
Kakastoll
A Jobbik, hogy mit fog tenni az a jövő titka, viszont azt amit mostanáig tettek a kormányon lévő pártok már ismeretesek. tehát a mostanig írt vélemények a múltat tükrözik nem a jövőt....ez a nagy tévedés.
inkvi
@Kakastoll: Mondasz valamit! Kár szépíteni a dolgokat. Csak körül kell nézni.
kiscserkész
Tényleg egy tőkős gyerek ez a bajusz lajós, és az elmúlt húsz év szereplői. Az egykoron élmezőnybe levő Magyarországból három millió koldus országot csináltak. Nem olyan nagy eset ám mind, ahogyan egy páran tartják, azok közé tartozik, akik még az anyjukat is kiárusítanák egy krajcáré, nem pedig az országunkat. majd eljön, az ideje mikkor színt válhat, de várja ki az idejét. barikad.hu/node/43240
Egyértelmű hogy azt a pártot támadja minden eddigi, aki a legesélyesebb a választások megnyerésére az pedig a jobbik, sem tisztaságba, sem erkölcsbe nem vehetik fel vele a versenyt. Főleg ilyen bajusz Lajosok, meg kalapos kancák. Egy a lényeg akkor élte Magyarország a fénykorát, mikkor még az ilyen bajusz Lajosok nem húr cibálták be az idegen tőkét. Nem kellet rabszolgaként senkinek sem dolgozni, hogy holnap kenyér kerüljön az asztalára, de könnyőr adományé sem kellett sorba állnia.
kiscserkész
@Kakastoll: Csupa igazat írttál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csubaka
@vukkocska: Nem hagytam én ki senkit és pontosan ez a kritikám lényege. Bokros sem azzal kezdt, hogy amit az előző kormány lenyúlt, tegyük szépen vissza, hanem mélyen belenyúlt az emberek zsebébe. Ehhez nem kell közgazdászi diploma!
szaboria
@Csubaka: Ha teszerinted a Bokros lenyult ahogy irod akkor mondmár meg a világ összes gazdasági szakembere miért tartja olyan nagyra. ? Panamai egyetemen tanintott Közép Európa gazdasági vezérigazgatója volt. Szeretnél te olyan gazdasági szakember lenni.
Ha most jövöre nem rakják rendbe az országot és tovább is megy a lenyulás akkor megnéz hetjük magunkat A Fidesz azzal szurta el nem fejeztebe az elkezdett reformokat.
lbs
Lajos nagyon magabiztos(nak) láttatja magát.

Nem mintha sajnálnám, de lehet hogy úgy fog járni mint amit Arany a "Családi kör" című versében megírt: "...nekimegy a falnak, nagyot koppan s' azután elhallgat"...

A TV2 Mokka című műsorában az aktuális műsorvezetőket - akik nem kifejezetten bántak vele barátságosan - eddig még mindig leradírozta, higgadt érvelésével és azzal, hogy nem hagyta magát kizökkenteni.
Bethlen az M1-en a nyár végén ajvékolva óbégatott, csak az öklét nem rázta, amikor Vona helyretette.

Reméljük, hogy meglátjuk.
Ez egy remek bizonyítási alkalom is lesz a Jobbiknak.
Csubaka
@szaboria: Te megint félre értettél valamit. Én ugyanis nem azt írtam, hogy Bokros Lajos lenyúlt bármit, hanem azt, hogy amit az előző kormány lenyúlt (Antal)!!!
Kéretik újra olvasni. A példádról meg annyit, egyetemeken főiskolákon mindenki ismeri azt a mondást,hogy "aki tudja az csinálja, aki nem, az pedig tanítja".
Bokrosból a hazai értelmiségi média csinált nemzetközi sztárt. Ha összehasonlítod más nemzetek hasonló kaliberű szakembereivel akkor a "futottak még" kategóriába talán beférne!
Kakastoll
@szaboria: Hidd el nem fognak szobrot állítani neki.
bigyibogyo
@lbs: kihagytad kirol van szo. de ha vonarol akkor en meg csak olyan riportot lattam ahol kerdeznek tole az o valasza, herrol nem akar beszelni. ehhez valoban kell egyfajta hidegver, meg igan vastag bor az arcan.
en szeretnek latn iegy riportot ahol elmondja:
- hogy tervezik potolni azt a par 10 000 mukahelyet amiket a kulfodli cegek kiuzesevel elveszitenek az egszeru munkask
- hogy kivanja megoldani a cigany kerdest (amit ok gerjesztenek)
- hogyan kivanja megoldani az egyre erosodo antiszemita csoportok probelmajat
- hogyan kivanja kezelni a melegeket
- mit tervez a korrupcio ellen
- honnan teremt penzt a mezogazdasagra/oktatasra/EÜ-re ill ezek erositesere
- mit kivan tenni a betiltott garda torvenyserto (ertsd: bunozo) elemeivel
- hogyan kivanja erosite a rendorseget
- hogy oldja meg a szlovak-magyar ellentetet
- milyen lehetoseget lat a gazdasag elenkitesere
igy hirtelen csak ennyi. ha valahol ezekrol nyilatkozott es nem lattam szivesen fogadok linket. de, ha nincs eleg csak leirni miket valaszolna ra

inkvi
@Kakastoll: Pedig én már készítem a kalapácsot + a vésőt!
pacsirta
Én meg a sarlót és kalapácsot!
Éppen előkerült egy Lenin kép is!
inkvi
@pacsirta: És másfél óra alatt meg tudnád győzni, hogy "szegénységbe és szolgaságba már nem lehet taszítani a magyar embereket"; mert már megtették Ő és párttársai.
orogordog
Kezdjük MDF már szinte nincs is, Bokrost a felsőbbrendűek be szavazták az EU parlamentbe.De azt ténynek veszem, hogy tavasszal Bokros 1/3-rész szavazatot sem kap mint Vona Gábor. Miről akar vitázni, 8millió csóró Magyarról, amely gyártásának részese volt. Nem sztár a Bokros csak egy báb.
kiscserkész
@szaboria: Talán éppen ara tanítja a hallgatóit, hogy hogyan kel diplomatikusan lenyúlni egy országot, és ehhez mindég Magyarországot hozza fel példának.
Egy dologról ne felet keze meg, nem a Lajos a sztár, hanem Német és a hitt gyülekezete. Ugyanis ök. által került be az EP- be. Ha Lajos olyan nagy lenne, mint ahogy azt egyesek látják, már más is befogatat volna.
inkvi
@pacsirta: OKÉ! Bár tudja ezt Ő is, csak nem népszerű bevallani, hogy elqrták!

@orogordog: Reálisan látod a kérdést! Gratulálok!

@benhur: Ja-ja! Van igazságod!

@szaboria: Ria! Ne vedd be ezt a reform takarót! Nem lehet reformizálni, amikor még mindig a szociális párt emlőin csüngünk, Csak az a baj, hogy abból már mindent kiszoptak. Mi hiába szívunk: nem jön onnan semmi!
profon
Én Vona emberi reakcióira vagyok kiváncsi. Hogy ,hogyan reagál amikor nem nagyvonalakban hanem konkrét dolgokban a részletekben kell igazát bizonyítania. Sokat elfog mondani róla hogy milyen stílusban vitázik. Észérveket használ vagy megy majd a dogma ezerrel .Láttátok már mosolyogni Vonát?
Nekem sem barátnak sem ellenségnek nem kell olyan ember akinek nincs humorérzéke, ami szerintem a Magyarok többségét eddig mindenen átsegítette.
bigyibogyo
@profon: lattam mar. amit nem lattam,h csecsemoket puszilgatott volna :)
legvidamabb barak?
keltem,h ervelne. nezegetem a riportokat vele, de sosem mond semmit. azert nem bannam szembe kerulne bokrossal, meg lehet arra a honapra a tv -re is elofizetnek :)
barnan
Szavazni sokféleképpen lehet. Lehet csak érzelemből, többség
ezt az utat járta eddig s ezt az utat fogja járni a jövőben is.
Kiváncsi lennék, hogy mi bújik meg az Urak fizimiskájában, kiváncsi lennék észérvekre, ki miben látja felemelkedésünk zálogát. Ki milyen alternatívákat képvisel, ki hogyan látja a másik elképzeléseit, meglátásait. Ebből sok minden kiderül. Egy országot kell majd vezetni, szakértelem hiányában a mi érzelmi szimpátiánk kevés lesz ehhez, csak ahhoz lesz elég, mint 4 éve: a győzelem mámorító perceiben sokan érezhetik: "Megcsináltuk!", de azután ...
Kakastoll
A mostani politikusainkmmind-mind cégvezetők voltak, ahol csak a saját profitjuk érdekelte. Miután a kormányra kerültek, azután is ugyanaz érdekli, csak most nagyobb vonalakban. Szarnak az országra és népére, nem az érdekli, hogy mi lesz az ország sorsa, hanem, mi lesz a cégük sorsa, mikor tudják haszonnal üzemeltetni és továbbadni. A számukra csak egy nyamvadt vállalkozás vagyunk.
luciferi
Még nem volt meg a vita??? Azt hittem, hogy csak lemaradtam róla.:)))))))
Mindig csalódik a Zember.
mandiner
Hát egy kertrecharcot megnéznék köztük..mi meg online fogadóirodát nyitunk))
luciferi
@mandiner: vállalom a bankost. Csak a menekülő irányt jelöld ki. A + B terv. És nem átana egy C sem.:))))
gyulabors
@kevijeni: Az a baj, hogy az elefántok vajúdásából egerek születnek, születtek. Hozzánk képest a "Templom egere" Krőzus.
luciferi
@gyulabors: én is csak az egér miatt mentem a templomba. Jó lett volna vacsorára. De nem találtam.:)))
inkvi
@mandiner: Csak az a baj, hogy mi vagyunk a ketrecben! :):):)
kiscserkész
@bigyibogyo: Elsősorban neked ajánlom a tanulmány elolvasását mivel talán te veszed a legnagyobb védelmedbe a multikat, meg Bokros Lajost. Ha elolvastad rájöhetsz, hogy nem kel ahhoz másfél óra, hogy a Jobbik rámutasson az igazságra, amit képvisel Bokrosokkal szembe elég egy tanulmány is, ami nem is teljes betekintés alapján készült, de így is elég világossá teszi azt, ami a célja.

barikad.hu/node/44009

bigyibogyo
@benhur: egyreszt ugy volt,h nem szolsz hozzam. masreszt meg baridkadrol kb aza velemenyem mint a kuruc.inforol. megbizhatosag szempontjabol (ertektelen)
elkezdtem utana nezni volner janos kepzettsegenek,h mennyire partner bokrossal szemben. semmit nem talaltam. azt viszont igen,h feljelentette a redor fokapitanyt. ugyhogy lehet ot is a habzoszajuak koze sorolni.

ki ezaz ember?
bigyibogyo
@benhur: de azert most,h ilyen szepen felkeszult a jobbik akar vitazhatna is bokrossal vona. mar ha mer.
gcsabi
@bigyibogyo: Inkább a leírtak után kellene nézni, hátha van igazság benne/van, nem is kevés/.
Gyenge érvelés az, hogy el sem olvasod mert ott jelent meg ahol... Egyébként rendőr volt..
kiscserkész
@bigyibogyo: Had emlékeztesselek az alábbi megkeresésedre. Nem szép, ha a nyilvánosság előtt szépítesz!

"Szo 2010.01.02. 15:59
[email protected]

Szia!

Eltuntel azota az oldalrol. Ebben a temaban josoltal nagy sikert a Jobbiknak 2010re: www.propeller.hu/belfold/793335-a-jobbik-pedig-6-szazalekon-all
Megcsinaltuk az oldalt amit igertem. Mostmar kb. kesz. kitvalasztanal.hu
Ha az egeszbe beleuntal, es nem foglalkozol vele, akkor elnezest a zavarasert.

Bigyibogyo

--
alien
Sent from Eger, Heves, Magyarország "

Valósággal nem mersz szembenézni, mert az elkötelezett elveiddel ellentétesek. Se baj, a leírtak tényekkel vannak alátámasztva, az pedig ellentmond Bokros Lajos ideológiájával. A józan többség inkább hajlik a jobbik által feltárt tényekre, mint a multik malmára játszó Bokrosnak demagógiájára.-

@gcsabi: Az a baj számára hogy ezt már az ő szintjén nem lehet cáfolni.
bigyibogyo
@benhur: nem tudtam, h te vagy a pelikan, irtam is.
masodszor nem illik e-mailt atmasolni mashova, attol.h kuruc.info csinalja meg vissza eles
haramdszor nem ertem mi vele a baj. irtam egy oylan nick -re aki akkroiban aktiv volt. gondoltam hatha erdekli.
negyedszer azt sem tudom mit szepitettem
otodszor: ahhoz kepest,h a pelikant is vadbaromnak tartottam teljesen korrekt level. mindenhez kepest azt.

a cikk alatt volt minimum 10 link forraskent megjelolve. eccer biztos elfogom olvasni. most elsonek a cikk irojat akartam ellenorizni milyen kepzetseggel, tapasztalattal rendelkezik. semmit nem talaltam. benhur sem mivel azt nem mutogatja.

felreertesek elkerulese vegett a multi nem jo, hanem szukseges rossz. a jobbik viszont demonizalja, annyira nem is rossz. ha nem lenne allamadosag talan lehetne veluk kezdeni valamit. de igy?

@gcsabi: atolvastad mindent? osszegzest elfogadok.
gcsabi
@bigyibogyo: Gondolom a bokros megnyilatkozásait is csak a linkek gondos kiértékelésével szoktad elfogadni!
Olvassad el az írást, szerintem korrekt és valós képet mutat, ami, tudom, nagyon ellentmond a te meggyőződésednek, de attól még igaz!
Benned és még sok emberben elég téves elképzelés él a multik gazdasági jelentőségéről éás hatásairól. A mai globalizált világban a multik a gyarmatosítás legfőbb eszközei. Háborúzni csak ott kell, ahol a globalizáció még nem egyeduralkodó "eszme"
Minket is gyarmatosítanak, és vannak a gyarmatosítókat kiszolgáló kollaboránsok, akik nem a mi, hanem a multik és a saját érdekeiket képviselik. Tudom, nehéz elhinni, hogy lehet valaki ekkora gazember, de lehet.
kiscserkész

@bigyibogyo: Cimbi sebaj!
Ha rákattintasz a réglapomra ott nincs megadva az, az e-mail cím (de még másik sem) amin megkerested a barátom, aki egybe a szomszédom is. Valaha barátom regisztrálta magát itt, ezen az e-mailen, de kitiltották. Ugye nem kel magyarázkodnom, hogy miért? Ebből csak arra lehet következtetni, hogy belső ember vagy.
Legalább ezt is tudjuk. Miért is a VIP. Mire képesek a véletlenek!

Teszek egy ajánlatot!
Kettőnk elve olyan messze van egymáshoz, mint Makó- Rómától ezért ne is keressük egymást vélemény szempontjából.
Nem esetem az olyanok, akik olvasás nélkül alkotnak véleményt. Ha jól tudom ezt mondják „demagógiának”.
bigyibogyo
@gcsabi: bokrost tudom milyen kepzettseggel rendelkezik es tudom,h van tapasztalata. elfogadtam volna a jobbikos irast is ha barmit tudok az emebrrol. de nem tudok sem en sem a baratom google.

@benhur: kepfeltoltes.hu/100102/FireShot_capture__051_-___pelikan61_-_Propeller___-_www_propeller_hu_profile_pelikan61_www.kepfeltoltes.hu_.png
www.propeller.hu/profile/pelikan61
latod te is az e-mail cimet?
nah a tobbi is ennyire igaz. legalabb nezz mar utanna a dolgoknak mielott gyanusitgatsz. kosz.

te mar fogadtad meg,h nem szolsz hozzam. es nem tudood betartani. nekem raadasul szandekomban sem all tenni ilyet.
nem olvastam el mert az url olyan oldalra mutatott amit nemereg lattam elsozor, akkor atneztem es komolytalan. de adtam eselyt a dolognak miutan megneztem,h jobbik-os politikus irta, megpedig ugy ahogy fentebb is irtam: ha picit is komoly embernek tunik elolvasom. semmi nem tamasztja ala,h az lenne.
valosziu igy is elfogom olvasni, de most pl azt keresem,h miert nem tudtal szavazni.
bigyibogyo
@gcsabi: azt,h multik fogjak iranyitani a kormanyokat nagyon sok scifi-ben megjosoltak. nem is kell hozza nagy jos tehetseg.
sokszor leirtam mar: multik azert kaptak adokedvezmenyt, mert versenyeztek az orszagok,h hova menjenek. itt vannak, beepultek. rengeteg embernek adnak munkat (itt hangsulyozom,h nem csak a tesco multinacionalis ceg, az osszes bedolgozo uzem is az).
es rosszak mert kizsakmanyoljak a beszallitokat, lenyomjak az arakat, keves adot fizetnek. de jo mert adnak munkat.
es a jobbik fele megoldas,h majd a mezogazdasagban fog dolgozni bazira nem ugy tunik,h mukodni fog. nem lesz versenykepes a gepesitett kulfoldi gazdasagokkal szemben. ha meg gepesitenek nem kell ember.
gcsabi
@bigyibogyo: Egyszerűen gondolkodni kell!
Amit leír az igaz! Annyira lehet önállóan gondolkodni, hogy olvasol és gondolkozol rajta.
Ez a baj sok emberrel, hogy előre eldönti kinek hisz és kinek nem. Nem észérvek, hanem előre eldöntött "hitelesség" dönt.
bigyibogyo
@gcsabi: idohiany. amit ramszakad az otp es/vagy lesz idom megnezni 2 screen -nyi cikket + 10 forrast atolvasni megofgom tenni. igy ez valoszinu hetofre marad.
majd akkor folytassuk.
Csubaka
@gcsabi:
Az a legkomolyabb tragédia, hogy a MULTI-kat ebben az országban valamilyen viszonylatban mindenki misztifikálja!A kiszolgálóik azért, mert tőlük függenek, a kisemmizettek pedig azért, mert úgy érzik, hogy azok a hatalmuk, befolyásuk folytán sérthetetlenek. Ez így pedig olyan mintha az UFO-k ellen hadakoznánk.
Az, hogy a MULTI-k a kereskedelem globalizációja folytán gazdasági és politikai hatalma már bőven meghaladja egy Magyarország nagyságrendű kis ország szemben állási lehetőségeit elfogadható tény. Amikor az USA kormánya is tehetetlen a "demokráciának nevezett kongresszusi "monopoli játék"-ban" ahol köztudottan busásan megfizetett törvényhozói lobbik védik a multik érdekeit nyilván van min gondolkodni. Az viszont azt jelenti, hogy valami nagyon nagy baj van a demokráciának nevezett eszményképpel, és a társadalmak erre a globális pszichogazdasági kihívásra csak globális válasszal lesznek képesek válaszolni.
Ez még nem jelenti azt, hogy "világ proletárjai egyesüljetek" de azt jelentheti, hogy világ népei verjétek pofán a saját rabló tőkéseiteket ellenkező esetben nyakunkon a harmadik világháború.
1951
Vajon gondolt-e már Bokros Lajos Tanár Úr az országban lakó cca. 8,5 millió emberre, akik elvárnák már Bokros Úrtól azt is, hogy egy kicsit leszálljon a földre és gondoljon rájuk is. Húsz éve már csak kivéreztetik ezt a társadalmat és ugyan akkor mindig túlfogyasztásról elmélkedik Bokros Úr! Tessék szíves lenni végre elmondani azt is, hogy miből fogyasztunk túl? A minimálbérből, a munkanélküliségből,miközben a Bokros Úr és hozzá hasonló társai úgy kb.3-4-5 millióból próbálnak nem túlfogyasztani!Egyáltalán érzékelik ezek az emberek, Bokros és Tsai,Gyurcsány, Bajnai,Kiss Péter, Lendvai Ildikó és társai!!!
ember
Szerintem Vona nyugodtan kiállhatna a Boki ellen. Teljesen új lappal kell nyitni. Látható, hogy a Világbank és az IMF rajtunk nem segít.
kiscserkész
@gcsabi: Ne győzköd. Olyan a felfogása, mint az írása.
kiscserkész
@Csubaka: Egyre többen ismerik fel ezt a helyzetet és egyre többen szavaznak ellene. És egyre kevesebben veszik be a Boros féle cumikat. Abból gazdálkodj, amid van, ez a mi jövő képünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.