Mindig is a magyar érdekek érvényesítését tartotta legfontosabb feladatának Balázs Péter külügyminiszter. A szlovák–magyar viszonyról szólva elmondta, újabb kétoldalú kormányfői találkozó nincs napirenden. Mint fogalmazott, reális a veszélye annak, hogy január 1-jétől pénzbüntetéssel sújtják Szlovákiában azt a magyart, aki megszegi az államnyelvtörvényt. Elismerte, Pozsony nem tartotta magát az EBESZ minden, nyelvtörvénnyel kapcsolatos ajánlásához. 2011-es uniós elnökségünkkel kapcsolatban megjegyezte: ha a következő kormány sokat változtat a diplomáciai és minisztériumi szakapparátuson, az felkészülésünkben is komoly zavarokat okozhat.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bigyibogyo
nah, addig olvas,h a fidesz elojott a szokasos "monggyon le" szoveggel. szanalom.
Kakastoll
Az biztos, hogy ha Magyarországon büntetnének meg egy szlovákot, mert az anyanyelvén beszélt, akkor az egész világ elítélné....

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.