Az MDF arra kéri a sztrájkoló szakszervezeti vezetőket, hogy függesszék fel a sztrájkot, és tárgyaljanak a BKV vezetésével. A Fideszt a dolgozók lázításával és Széles Gáborral való összejátszással vádolják.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
luciferi
@profon: ..ej, ráérünk arra még!:))
szaboria
@Csubaka: 20.09 irásodhoz amiről te irsz az a 2005 évi néz uána,hogyan módosultak.2009-ig.A cégek maguk döntik el , hogy a sajátköltségvetési terhükre még milyen jutatásokat adnak pluszban a dolgozóknak.Itt kezdődik a váláság miati megszoritás , hogy ezeket a jutatásokat is meg adóztatják.Légy szives sorolj fel nekem olyan vállalkozásokat akik 100 fő alatt foglalkoztatnak embereket azok mennyi plusz jutattás tudnak még adni a dologzójuknak. .
Csubaka
@szaboria: Ria! Akkor menjünk vissza a kályhához!!!
A munkavállalók állam által biztosított kedvezménye a bérkiegészítő adómentes juttatás. Megszokott és bevett folyamat (az áremelkedések kompenzálására és természetesen a vállalati profit terhére a dolgozók bérének általában a kollektív szerződésben és az Országos Érdekegyeztető tanács javaslatának megfelelő béremelés. Ez a válság előtt általában évi 5-7% volt.A munkáltatók természetesen ettől függetlenül adhattak adókedvezményes természetbeni juttatásokat (pl,hideg étkeztetési utalvány, és az egészségpénztári befizetés) de bevett gyakorlat volt, éppen a vállalati bérveszteség csökkentésére, hogy a munkáltatók a két lehetőséget összevonták és azok együttes értéke felelt meg az átlagos országos bérfejlesztési ajánlásnak. De ezt már fenn leírtam.
No!!!Jött a gazdasági válság és most a korábbi bérfejlesztésekbe tartozó természetbeni juttatásokat is adó hatálya alá vonta a kormány, azaz azok után is jövedelem adót kellene fizetni. A munkáltatók viszont tekintet nélkül arra, hogy ezeket a korábbi bérfejlesztésekbe beszámították, most az adózás miatt visszavonták, tehát a csökkentették a dolgozó jövedelmét. Az aktív, versenyszféra esetében amely a nemzeti össztermék legnagyobb részét előállítja már bevezették tavaj decemberben, és ezek hatása januárban már durván érezhető volt. Most viszont elérte e közszférát is.
Nézzük egy másik oldalt. A gazdasági válság okán a 13. havi nyugdíjat kellett volna megvonni, de tekintettel a közelgő választásokra és az MSZP többségében nyugdíja szavazó táborára ezt a lépést nem merte megtenni, helyette beépítette a havi nyugdíjfizetésekbe. Gyakorlatilag a nyugdíjak reál értéke szemben a dolgozók bérével változatlan maradt, sőt további nyugdíjkorrekciók várhatók. Tehát van min gondolkodni,a BKV sztrájkolókat akarod vádolni, mert ők a világon semmi mást nem akarnak, mint a jövedelmük szinten tartását. Valahogy nem láttam ekkora felháborodást akkor, amikor két évvel ezelőtt kormány közbeavatkozásra volt szükség ahhoz,hogy a BKV kifizesse a gk. elmaradt túlórapótlékait mert már akkor arra sem volt pénzt. A mostani híreket olvasva viszont az embernek a bicska nyílik a zsebében attól, hogy közben milliárdokat osztogattak szét, 5-7 szeres kivitelezési költségekkel adtak közbeszerzési megbízásokat mutyi alapon.
Kakastoll
Mi az, hogy támad....még önállóan járni sem tud

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.