Veszélyeztetheti a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, ha a politika vagy a négyévenkénti választási ciklus „rángatni” akarja – így fogalmazott Bajnai Gordon miniszterelnök az Idősügyi Tanács ülésén. A nyugdíjasok képviselői kijelentették, nincs szükség nyugdíjreformra, és üdvözölték a szocialisták „közérzetjavító” intézkedéstervezetét. Bár nehezen dolgozták fel az őket érintő megszorításokat, de – mint mondták – már látják, volt értelme. Áldozatvállalásukkal stabilabb helyzetbe került az ország. Közben a Fidesz újabb „felfedezéssel” állt elő: kiderült számukra, hogy az MSZP-kormány 2100-ra 70 évre akarja emelni a nyugdíjkorhatárt.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kakastoll
Ajaj...szóval a mai nyugdíjasok bérét már a hetvenes években kiszámították....csak titkosítva volt....:))))
Csubaka
@csutak: Azért vannak ott még nagyon nagyon nyitva felejtett kérdések!
Azokat a nyugdíjasokat akiket a munkanélküliség elől küldtek nyugdíjba vajon miből fizették idáig?Nem a nyugdíj alapból?
Csubaka
Egy primitív számolás, de azért elég jól közelíti a valóságot
40 éves munkaviszonnyal, átlag havi 18000 Ft nyugdíjbefizetéssel 8640000Ft-ot teszek a nyugdíjkaszába. Ha 65 évesen nyugdíjba megyek és 75 évesen halok meg akkor havi 72000Ft-ot kell kapnom az állantól és ebben egyetlen fillér szolidírítás sincs, csak kegyetlenül egyszerű számok. . Nyilván nem ennyit fizettem be korábban, de reálértéken a mindenkori kereset és árviszonylat függvényében közel azonos értékeket.Ja, és negyven évre tervezve
csutak
@Csubaka: Bár zsebemben lenne a bölcsek köve!!!
MARGIT1128
CSUTAK a fiataloknak adják át a helyet és ne dolgoztassák olyan idősen az öregeket vagy te dolgozz legfeljebb bemész a munkahelyre meggörnyedve bottal
mandiner
@MARGIT1128: Ez úgy van tudjátok. hogy 50 felett már tuti nem kell az ember sehova, és még mindíg olcsóbb segélyt adni neki, mert azon úgyis éhen hal, megfagy, hajléktalan lesz ha 30 évre vette a kölcsönt lakásra, vagy számukra legjobb esetben öngyilkos lesz. Ki van ez számolva, ha ezek a biztató fejleménye bekövetkeznek, lassan nyugdíjjárulékot sem kell levonni a bérekből, mert minek..úgy sem lesz rá szükség! Szóval itt a megfejtés arra, miért nem kell vele foglalkozni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.