Kiugróan alacsony a munkavállaló magyar nők aránya, a rosszul értelmezett családcentrikusság és a munkaadói segítség hiányának eredménye is, hogy jól képzett nők is képtelenek elhelyezkedni.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kakastoll
A karrier, a munka és a gyereknevelés nem fér el egyszerre egy időben, bármennyire is forszírozzák a nők foglalkoztatottságát.
Atomqkac azaz EbUraFakó
Ez egy óriási probléma, amit mihamarabb meg kellene reformálni, mert valóban ma, a számítógépek és internet korában a legtöbb irodai jellegű munkát otthon is el lehet végezni, sőt valószínűleg sokkal hatékonyabban, hiszen a nő nem idegeskedik azon, mi van a gyerekkel, hogyan tudja ellátni az otthoni feladatait, hiszen a saját belátása és lehetőségei szerint ütemezi és osztja be a munkáját, persze úgy, hogy a munka adója is elégedett legyen.
Irodai bérleti díj, számítógépek megvásárlása, internet-díj, áram és fűtésdíj, ezeket mind megspórolhatja a munkaadó, ha nem várja el, hogy a munkavállaló fix munka időben ott punnyadjon az orra előtt.
Nem abból kell kiindulni, hogy ostorral kell ott állni a munkavállaló háta mögött. Ha valaki lusta, az otthon sem fog dolgozni, nem lesz elég hatékony, ez hamar ki fog derülni. Na, akkor el lehet küldeni, de a többieket hagyni kéne dolgozni!
csutak
Az a legnagyobb gond, hogy szinte mindenki elfeledkezik a termelő munkáról.
Marx szépen körülírta.
No az is megosztható, ha a munkaadó lát benne fantáziát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.