Mindössze egy romániai magyar diák nyert felvételt a bukaresti Alexandru Ioan Cuza rendőrakadémiára.

Forrás: mediatica.ro
Feltöltő: farczadi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
farczadi
@lópicigáspár: valamikor foglalkoztatott a gondolat, de már régesrég letettem róla. sok barátom azonban kiment, kint él. unokatestvérem is, két fia pesten született már. ezek az emberek mind éltek a Ceausescu-időben, és ha ők most odamentek lakni, élni, azt hiszem, azt jelenti, hogy jobban megélnek, mint idehaza. tudod-e milyen, amikor a szeretett vezető képe a falon, és a kicsikkel már az óvoda kiscsoportjában megtanítják az állam nyelvén, hogy kit látunk a képen? szerteszét röhögtük magunkat, amikor a 4 éves másik unokatestvérem előadta a nyolcvanas évek derekán. vagy amikor jegyre adják a kenyeret és két órát kell érte sorba állni, adagra a lisztet, olajat, tojást... amikor egy hónapra jár neked 5 tojás és egy fél vaj? amikor este 7-8-kor elveszik a villanyt, és csak tova 11-kor adják meg? és ez csak, ami a felszínen látható, közvetlenül érezhető... hol van még mindaz, ami a háttérben zajlik? a megfélemlítés, a kirekesztés? lássuk, milyen ellenpéldát tudsz mindezekre hozni! miben korlátoz benneteket Orbán? vagy az elődjei?
csutak
@farczadi: Ceausescu szerette a gyermekeket.
Egy vidéki útján egy falun halad keresztül és megállítja az autót.
Kiszáll és körbeugrálják a gyerekek.
No aprókák, aki megmondja, hogy ki vagyok én, az ajándékot kap.
A legkisebb megszólal. Te vagy a Kárpátok géniusza Ceausescu elvtárs.
Csau szeme elhomályosul és kérdi a picurkát:
- És mondd csak, mit kérsz?
- Azt az izét az autód ablakából.
- Az ablaktörlőt? És miért?
- Mert ha az apukám meglátja azt a mocskos pofádat leköpi a képernyőt és nekem kell letakarítani!
lópicigáspár
@farczadi: Akkor azt is tudod, hogy miért tette mindezt. 1989-ben mielőtt kivégezték, az utolsó bani államadósságot is kifizette. Talán,ha nem lövik le mint egy kutyát, esetleg tehetett volna valamit az életszínvonal növeléséért is. Azt nem állítom, hogy szent volt, de most miért is kell a sokadik IMF hitelcsomagot lekérnetek? Mivel rendszeresen járok látogatóba hozzátok, ismerőseim, rokonaim igen sűrűn emlegetik, hogy akkor jobb volt. Igaz most minden van, csak a 300 lei nyögdíjból nem lehet megvenni. Szerencse, hogy vidéken, falun laknak és ami hiányzik, azt meg tudják termelni. Azt hiszem, itt fejezem be a veled folytatott eszmecserét, én nem megyek Romániába észt osztani.
farczadi
@lópicigáspár: ez így a legkönnyebb, lelépni, nem folytatni a vitát. sajnos, csak az tudja, tudhatja, milyen volt itt, aki megélte. aki nem, annak fogalma sincs. sötétben gyertyafénynél két órát sorba állni egy fél liter olajért... milyen lehet ez, barátom?
csutak
@farczadi: Amúgy amit Te leírtál azt édesanyám 1950-ben (nőverem születésekor) élte meg.
Fél liter tehén tejért a falu túlfelére kellett mennie, mert a jegyét csak ott tudta beváltani! (Hatvan az akkor még falu neve).
A hiánygazdaság az mindenütt egyforma jelenségeket produkál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.